Διώξε το άγχος για πάντα από τη ζωή σου!


Διώξε το άγχος για πάντα από τη ζωή σου!

Η Τζιλ Δούκα, life coach σε συμβουλεύει πώς να το πετύχεις!  

Η πίεση της καθημερινότητας σε πολιορκεί στενά; Μην υποκύπτεις στο άγχος.

Πόσες εκφράσεις υπάρχουν γιανα περιγράψουν το άγχος: στρες, θηλιά στον λαιμό, βάρος στην καρδιά, γροθιά στο στομάχι. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα τρομερά αρνητικό συναίσθημα, πουτο βιώνουν όλοι.

Φαντάσου να μπορείς να επιλέξεις να μην έχεις

Δυστυχώς, η αρνητική ενέργεια που δημιουργεί το συγκεκριμένο συναίσθημα προκαλεί απίστευτα μπλοκαρίσματα μέσα στο σώμα σου που καταλήγουν σε ασθένειες, για αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρεις τρόπους να το διαχειριστείς.

Στρες σημαίνει φόβος. Φοβάμαι τις αλλαγές της ζωής, ότι τα πράγματα δε θα πάνε όπως τα περιμένω. Ο Τζακ Κάνφιλντ, ο νούμερο ένα coach της Αμερικής, ορίζει ως ακρωνύμιο τον φόβο: «Fear: Fantasized Emotions Appearing Real». Δηλαδή ο φόβος είναι κάτι φανταστικό που αισθάνομαι και μου φαίνεται πραγματικό, ένα οργανωμένο σχέδιο το οποίο εγώ το έχω στήσει στο δικό μου κεφάλι.

Στην πραγματικότητα ο φόβος είναι κάτι που δεν υπάρχει.

Τον έχω δημιουργήσει εγώ στο μυαλό μου. Και μετά έρχεται το άγχος, αναλαμβάνει την κατάσταση, τη διογκώνει και την κάνει τεράστια. Γιατί το Εγώ μαςκάνει φοβερά καλή δουλειά σε αυτή τη φάση. Εσύ, όμως, μπορείς να ελέγξεις μόνο τρία πράγματα στη ζωή σου: τις σκέψεις σου, τα λόγια σου και τις πράξεις σου.

Κανείς άλλος δεν μπορεί να ελέγξει τις σκέψεις σου, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αρρώστια, ούτε η εφορία, ούτε τα χρέη, ούτε η ΔΕΗ. Κανένας δεν μπορεί να ελέγξει το μυαλό σου.

Μόνο εσύ.

Γι’ αυτό, για να αναλάβεις 100% την ευθύνη για τη ζωή σου, πρέπει νααναλάβεις και 100% την ευθύνη για τις σκέψεις σου. Μπορείς να διαχειριστείς και να τιθασεύσεις τις σκέψεις και το άγχος σου και να τα κάνεις ό,τι θέλειςεσύ. Στο σημείο αυτόβοηθάει πάρα πολύ ένας πολύ καλός coach. ΣτηνGlobalAcademy of Coachingδουλεύουμε πάρα πολύ εντατικά πάνω σε αυτό. 

Τη στιγμή που σου μιλάει το Εγώ, πάρετην απόφαση. Αυτή τη στιγμή αποφασίζω να νιώσω εσωτερική ηρεμία και να έχω πίστη πως όλα θα πάνε καλά. Τελικά το άγχος είναι η βάση της απιστίας. Με απλά λόγια, δεν έχουμε πίστη πως το σύμπαν, ο Θεός, ξέρει καλύτερα για εμάς ποιο είναι αυτό που πρέπει να συμβεί.

Η πίστη, λοιπόν, σημαίνει ότιπιστεύω πως όλα γίνονται ακριβώς όπως πρέπει να γίνουν. Οπότε, μόλις ακούσεις τη φωνή του Εγώ να σου μιλάει, ακούς καλά τι λέει και το ευχαριστείς γι’ αυτό.
Έπειτα μπορείς να επιλέξεις το συναίσθημα που θέλεις να νιώθεις. Διώξε τις αρνητικές σκέψεις. Πάρε μια ή περισσότερες βαθιές ανάσες. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί: Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Θα επιβιώσεις; Ναι, θα επιβιώσεις. Τι θα γίνει; Θα βρεις μια λύση!

Πάρε 100% την ευθύνη για τη ζωή σου. Μίλα στο Εγώ, που φοβάται την αλλαγή, αγάπησέ το και απελευθέρωσε τη σκέψη σου.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ποτέ, ποτέ, ποτέ  ο Θεός, το σύμπαν, όπου πιστεύεις, να σου στείλει κάτι το οποίο δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις. Ποτέ. Έχε, λοιπόν, Πίστη.

Τι μπορείς να κάνεις στην πράξη;

1. Μόλις πάει να σε πιάσει το άγχος για τις επόμενες μέρες, ρώτα τον εαυτό σου: Ποιος μιλάει τώρα; To Εγώ ή ο Ανώτερος Εαυτός μου; Η διαφορά είναι ότι τo Εγώ φοβάται την αλλαγή και αντιδρά σαν παιδί, ενώ ο Ανώτερος Εαυτός σου παίρνει την ευθύνη και συμπεριφέρεται ως ενήλικας. Ταυτόχρονα, το Εγώ σου προκαλεί αρνητικά συναισθήματα, ενώ ο Ανώτερος Εαυτός σου θετικά.

2. Μόλις αντιληφθείς ότι σου μιλάει το Εγώ σου, πες: «Σε ευχαριστώ και σε αγαπάω, αλλά τώρα επιλέγω να έχω ψυχική υγεία και γαλήνη» ή όποιο άλλο θετικό συναίσθημα.

3. Πάρε 4 βαθιές ανάσες.

4. Οραματίσου την κατάσταση στο μυαλό σου να εξελίσσεται με τον ιδανικό για εσένα τρόπο.

Πες δυνατά: «Έχω πίστη»

Θα τα καταφέρεις!

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA

Facebook: Jill and Nikolas Life Coaching

Instagram: @JillandNikolas

Website: https://jillandnikolas.com
 

 

Tags αγχος, τζιλ δουκα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5334 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3467 s // Total time: 2.8801 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X