Συμβουλές για το πλάνο των τραπεζιών στη δεξίωση


Συμβουλές για το πλάνο των τραπεζιών στη δεξίωση

Λοιπόν, μένουν δύο εβδομάδες από το γάμο σας (ναι, αυτό σημαίνει 14 ημέρες).

Οι προσκλήσεις με τις κάρτες για την δεξίωση έχουν δοθεί και είστε πραγματικά συγκινημένοι! Είναι όλα σχεδόν έτοιμα και δεν έχετε να κάνετε και πολλά πράγματα πριν από την μεγάλη μέρα, εκτός από το να ετοιμάσετε το πλάνο τραπεζιών της δεξίωσης.
Καθορισμένες θέσεις στη δεξίωση

Σε περίπτωση που έχετε μπουφέ και 50 καλεσμένους, ίσως να μην θελήσετε να τους δώσετε συγκεκριμένες θέσεις, αν και θα έπρεπε και θα ήταν και πιο εύκολο. Αλλά, εάν έχετε 100 καλεσμένους ή και περισσότερους και προσφέρετε καθιστό μενού, θα πρέπει να φροντίσετε να έχει ο καθένας μια συγκεκριμένη θέση.

Γιατί; Γιατί όλοι θα θέλουν να ξέρουν που θα καθίσουν και σίγουρα θα σας πάρει χρόνο για να επιλέξετε που θα καθίσει ο καθένας και με ποιον. Είναι επίσης χρήσιμο, αν σερβίρετε μερικές διαφορετικές επιλογές κύριων φαγητών, γιατί ο σεφ και το προσωπικό μπορούν να υπολογίσουν προκαταβολικά πόσα πιάτα πουλερικών, φιλέτων ή χορτοφάγων θα χρειαστούν και  θα γνωρίζουν ποιος θα καθίσει που. Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να δώσετε στον προμηθευτή σας την τελική λίστα των καλεσμένων σας περίπου 10 ημέρες πριν, όπως επίσης και το πλάνο των τραπεζιών.

Ένα καλό πλάνο τραπεζιών είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αποφευχθούν οι οικογενειακές εντάσεις και διαφωνίες, ή για να συστήσετε φίλους που πιστεύετε ότι θα ταιριάξουν. Για το λόγο αυτό, διαβάστε τις συμβουλές του Τέλειος Γάμος για να καθίσουν οι καλεσμένοι σας, εύστοχα και τακτοποιημένα!

Πότε και πως θα ετοιμάσετε το πλάνο των τραπεζιών της δεξίωσης

Μην αφήσετε το πλάνο των τραπεζιών να το φτιάξετε την τελευταία στιγμή, το βράδυ πριν από το γάμο σας (ή ακόμη και το πρωινό της γαμήλιας ημέρας). Μην αφήσετε να συμβεί αυτό σε εσάς, έχετε σημαντικότερα πράγματα να σκεφτείτε εκείνες τις ώρες! Σίγουρα, θα γίνουν οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής, αλλά προσπαθήστε το μεγαλύτερο μέρος του πλάνου να είναι έτοιμο τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την μεγάλη μέρα.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μπορείτε είτε να σχεδιάσετε κύκλους (για τα τραπέζια) σε ένα μεγάλο λευκό φύλλο χαρτιού και να γράψετε τα ονόματα μέσα σε αυτούς (σιγουρευτείτε ότι ξέρετε πόσοι άνθρωποι μπορούν άνετα να καθίσουν σε κάθε τραπέζι), ή κάντε κάτι που έκανε ένα έξυπνο ζευγάρι που γνωρίζουμε, έγραψε τα ονόματα σε μια ατζέντα, που το κάθε φύλλο της αντιπροσώπευε ένα τραπέζι.

Συνήθως, οι υπέυθυνοι του χώρου της δεξίωσης θα σας παραδόσουν το πλάνο με τη διαρύθμιση του χώρου ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων σας και άλλα στοιχεία, όπως η ύπαρξη ή όχι πίστας, η ύπαρξη ενός ή περισσότερων μπουφέδων, η ζωντανή μουσική ή ο χώρος που απαιτείται για τον Dj. Εσείς αυτό το πλάνο μπορείτε να το αναπαράγετε μεγεθυμένο και να τοποθετήσετε σε κάθε τραπέζι τους καλεσμένους σας.
Η διάταξη στο νυφικό τραπέζι

Παραδοσιακά, το τραπέζι των νεόνυμφων δεν είναι στρογγυλό, αλλά μακρύ παραλληλόγραμμο ή μισοφέγγαρο και γενικά τοποθετείται κατά μήκος ενός τοίχου, ίσως σε κάποιο βάθρο ή υπερυψωμένο επίπεδο, βλέποντας όλα τα άλλα τραπέζια της δεξίωσης. Μπορεί να είναι και δυο τραπέζια ενωμένα, αν τα μέλη των δύο οικογενειών είναι πολλά. Συνήθως η νύφη και ο γαμπρός κάθονται στην μέση του τραπεζιού (όπου ο καθένας μπορεί να τους δει), με τον κουμπάρο δίπλα στη νύφη. Τα παρανυφάκια και τα παραγαμπράκια κάθονται στο τραπέζι των γονιών τους.

Αλλά δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο. Μπορεί ο κουμπάρος να καθίσει δίπλα στον γαμπρό. Μπορεί, ακόμη να μην θέλετε να είστε το επίκεντρο της αίθουσας, ή να αισθάνεστε απομονωμένοι από τους καλεσμένους σας. Βάλτε τις οικογένειες σας να καθίσουν σε ένα στρογγυλό τραπέζι ή σε δύο, και το δικό σας τραπέζι, μπορεί να είναι ένα μικρό μόνο για εσάς τους δύο. Μερικές φορές, αν μας νιώθουμε καλά, σπάμε και το πρωτόκολλο. Μια άλλη επιλογή είναι να καθίσετε οι δυο σας με τους γονείς σας σε ένα τραπέζι και φυσικά μαζί με τους κουμπάρους σας.
Που κάθονται οι γονείς του ζευγαριού

Παραδοσιακά, οι γονείς σας κάθονται στο ίδιο τραπέζι, μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τα αδέλφια σας και μαζί με τον ιερέα και την σύζυγό του, σε περίπτωση που είναι καλεσμένοι (συνηθισμένη περίπτωση στο παρελθόν, στην επαρχία). Αυτό είναι πραγματικά πολύ ωραίο και γλυκό. Εκτός, φυσικά, αν οι γονείς σας έχουν χωρίσει και νιώθουν άβολα ή στενάχωρα να καθίσει δίπλα ο ένας στον άλλον. Οι δεύτεροι ή τρίτοι σύζυγοι μπορούν να περιπλέξουν περαιτέρω τα προβλήματα.

Εάν οι γονείς σας ή του συντρόφου σας δεν πρόκειται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, μπορείτε να τους αφήσετε να καθίσουν, μαζί με το ταίρι τους, σε ένα τραπέζι με τους δικούς τους συγγενείς και φίλους. Αν ένας από τους δύο χωρισμένους γονείς, έχει ξαναπαντρευτεί και στο γάμο σας παρίστανται νυν και πρώην σύζυγος, συζητήστε και με τους τρεις για το ποια επιλογή θέσεων θα έκανε όλους σας να νιώθετε άνετα.

Μην ξεχνάτε ότι οι θέσεις των γονέων προσαρμόζονται ανάλογα. Φροντίστε μόνο να καθίσουν με τον καλύτερο τρόπο για τον καθένα. Εάν δεν είσαστε βέβαιοι, επαναλαμβάνουμε να μην διστάσετε να το συζητήσετε μαζί τους, προτού πάρετε την τελική σας απόφαση.
Οι θέσεις της οικογένειας στη δεξίωση

Καλό θα είναι να φροντίσετε να βάλετε μαζί στα τραπέζια, μέλη των οικογενειών σας που γνωρίζονται πολύ καλά, νιώθουν άνετα μεταξύ τους, και είσαστε βέβαιοι ότι τα πάνε μεταξύ τους πολύ καλά. Αλλά μην το κάνετε χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί να μην καθίσουν μαζί, στο ίδιο τραπέζι τα πρώτα σας ξαδέλφια με τα πρώτα ξαδέλφια του αγαπημένου σας (ή θείες και θείοι και από τις δύο οικογένειες), έτσι ώστε να  γνωρίσουν ο ένας τον άλλον; Σκεφτείτε ότι, από εδώ και πέρα θα συναντιούνται συχνά. Οπότε, ίσως να χαρούν κι εκείνοι που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καινούργιους συγγενείς τους και πιθανόν να ανταλλάξουν ιστορίες για εσάς και το ταίρι σας.

Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις που συγγενείς δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά. Ίσως δεν έχουν μιλήσει για χρόνια. Ίσως την τελευταία φορά που ειδωθήκανε να υπήρξε μεταξύ τους ένας καβγάς. Δικαιολογημένα, θέλετε να τους κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο μακριά. Σκεφτείτε αυτές τις σχέσεις πριν αρχίσετε να φτιάχνετε το πλάνο της δεξίωσης, λάβετε υπόψη την τεταμένη ατμόσφαιρα, βάζοντας τη θεία Μαρία στο τραπέζι 3 και τη θεία Ελένη στο τραπέζι 15, στην άλλη πλευρά της αίθουσας. Εμπιστευθείτε μας....θα το εκτιμήσουν. Συμβουλευτείτε τους γονείς, γιατί εκείνοι ξέρουν καλύτερα τέτοια ζητήματα
Που θα καθίσουν οι φίλοι και οι συνάδελφοι του ζευγαριού στη δεξίωση

Οι συνάδελφοί σας, είναι λογικό να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Οργανώστε τους έτσι ώστε να βρίσκονται σε διπλανά τραπέζια, για να έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνομιλήσουν.

Ολοι οι φίλοι σας από το σχολείο ή από το πανεπιστήμιο θα ήθελαν πολύ να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και ιδιαίτερα, εάν εσείς και ο αγαπημένος σας πηγαίνατε στο ίδιο σχολείο ή στο ίδιο πανεπιστήμιο και έχετε πολλούς κοινούς φίλους. Τους προσφέρετε επίσης την ευκαιρία να μιλήσουν μεταξύ τους, επειδή μπορεί να μην έχουν δει ο ένας τον άλλον για πολύ καιρό. Αλλά μην ξεχνάτε ότι το πλάνο τραπεζιών χαρίζει μια πολύ καλή δυνατότητα για να συνδυάσετε και να ταιριάξετε φίλους και των δυο σας και ότι ήθελε προκύψει....

Σύμφωνα με τα προηγούμενα, πολλά ζευγάρια, μετά από το γάμο τους, έχουν χαρακτηριστεί ως επιτυχείς προξενητές. Γιατί ήταν πετυχημένες οι επιλογές τους στο συνδυασμό των τραπεζιών και ταίριαξαν ιδανικά τους φίλους τους, οι οποίοι δεν γνωρίζονταν πριν, αλλά οι νεόνυμφοι φαντάστηκαν ότι θα ταιριάξουν πολύ καλά, αν τους βάλουν στο ίδιο τραπέζι.... και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Μην κοκκινίζετε...οι προθέσεις σας είναι καλοπροαίρετες! Ξέρετε πόσες σχέσεις ξεκίνησαν από ένα γάμο και κατέληξαν κι αυτές σε ... γάμο;

Tags τραπέζια, δεξιωση, Γαμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1727 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3584 s // Total time: 2.5310 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X