Αυτό είναι για εσένα, αγχωμένη νέα μαμά!


Αυτό είναι για εσένα, αγχωμένη νέα μαμά!

Η Τζιλ Δούκα, life coach σου λέει όλα όσα θέλεις να ακούσεις…    

Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα όταν έχεις να ανταπεξέλθεις σε τόσους πολλούς διαφορετικούς και απαιτητικούς ρόλους μέσα στην ημέρα σου. Παρόλο που αυτή είναι μία διαπίστωση με την οποία οι περισσότερες από εμάς είμαστε πλέον εξοικειωμένες, τίποτα δεν μας προετοιμάζει για τη χιονοστιβάδα αλλαγών που ονομάζεται γέννηση ενός παιδιού. Πράγματι αυτό το ορόσημο αλλάζει άρδην τις προτεραιότητες μέσα μας και μας φέρνει αντιμέτωπες πολλές φορές με τύψεις και ενοχές τις οποίες δεν θα έπρεπε να έχουμε. Εύκολα τα λόγια σίγουρα. Τι γίνεται όμως όταν είσαι μία νέα μαμά και χρειάζεται να προσαρμοστείς σε έναν ολότελα διαφορετικό κόσμο από αυτόν που γνώριζες; 

Στις συνεδρίες μου έρχονται συχνά μητέρες οι οποίες ζητούν να κατανοήσουν καλύτερα τη θέση τους και το ρόλο τους μέσα στην οικογένεια αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Ανάμεσα σε αλλαγές πάνας, θηλασμό και αμέτρητα άγρυπνα βράδια αυτό που βρίσκεται μπροστά τρομάζει. Θα είναι αλλά άραγε η ζωή από δω και πέρα τόσο έντονη και απαιτητική; Θα μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ξανά ανάμεσα σε αυτήν την πολύ ευτυχισμένη συγκυρία και τη ζωή έτσι όπως τη γνωρίζαμε;

Ο ρόλος της μητέρας δεν είναι εύκολος και σίγουρα δεν χωρεί παραίτηση ή άτακτη υποχώρηση. Όσο πιο συνειδητοποιημένες είμαστε ως προς τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειάς μας, τόσο περισσότερο πρόθυμες θα φανούμε να υπερβούμε κάθε προσωρινό (και τονίζω το προσωρινό) εμπόδιο. Όσο καλύτερα πατάμε στα πόδια μας και είμαστε σίγουρες για την επιλογή μας, τόσο περισσότερο μπορούμε να την υποστηρίξουμε. Αυτό άλλωστε ισχύει σε κάθε τομέα της ζωής μας. Κάθε μας επιλογή οφείλει να προέρχεται μέσα από μία ισορροπημένη στάθμιση των επιθυμιών και των αναγκών μας αλλά και των μέσων και των τρόπων υποστήριξης που έχουμε διαθέσιμους τη δεδομένη στιγμή.

Την επόμενη φορά που θα ακουμπήσεις λοιπόν ξέπνοη, άυπνη και αποκαρδιωμένη στο μαξιλάρι σου, αμφισβητώντας το ρόλο σου ως νέα μητέρα και θεωρώντας πως είσαι λίγη για αυτό που χρειάζεται αυτό το πλασματάκι, να ξέρεις πως ακριβώς αυτή η σκέψη είναι που σε κάνει δυνατή. Αυτή η εσωτερική αμφισβήτηση αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως θέλεις και μπορείς να είσαι η καλύτερη μητέρα για αυτό το μωρό. Αυτή η αμφισβήτηση δείχνει το ενδιαφέρον σου για να μην τα παρατήσεις και να φέρεις σε πέρας τον απαιτητικό αλλά τόσο όμορφο ρόλο της μητρότητας.

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με την Τζιλ, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το life coaching!

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA

Facebook: Jill and Nikolas Life Coaching

Instagram: @JillandNikolas

Website: https://jillandnikolas.com

Tags τζιλ δουκα, μητερα, παιδι, ψυχολογια, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0224 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3528 s // Total time: 2.3752 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X