Τι θα σας συμβεί εάν σταματήσετε να έχετε ερωτικές επαφές;


Τι θα σας συμβεί εάν σταματήσετε να έχετε ερωτικές επαφές;

Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε 

Οι λόγοι που η ερωτική ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να περάσει μια κρίση είναι πολλοί: άγχος, πολλές απαιτήσεις στη δουλειά, ρουτίνα, πλήξη ή ακόμα και ορισμένα φάρμακα μπορεί να μειώσουν την επιθυμία σας για ερωτικές επαφές.

Τι θα συμβεί όμως εάν σταματήσετε να έχετε ερωτικές επαφές; 

Θα νιώθετε περισσότερο άγχος. 

Το σεξ βοηθάει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε Biological Psychology, οι Σκοτσέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που απέφευγαν τις σεξουαλικές επαφές, υπέφεραν περισσότερο από το στρες σε σύγκριση με εκείνους που κάνανε σεξ τουλάχιστον μία φορά σε διάστημα 2 εβδομάδων. Ο λόγος; Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικές ουσίες, όπως οι ενδορφίνες και η ωκυτοκίνη, που βοηθούν στο να νιώθουμε όμορφα.

Μπορεί να γίνετε πιο επιρρεπείς στις ιώσεις. 

Είναι αλήθεια ότι το λιγότερο σεξ μπορεί να μειώσει την έκθεσή σας στα μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά, δυστυχώς θα μειώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Σε μια μελέτη οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Wilkes-Barre στην Πενσυλβανία διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν αυξημένη ανοσοσφαιρίνη Α (IgA), σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν σεξ σπάνια ή ποτέ. Η IgA είναι μια πρωτεΐνη που καταπολεμά τις λοιμώξεις και μία από τις πρώτες γραμμές άμυνας του οργανισμού έναντι των ιώσεων.

Μπορεί να αυξηθεί η αρτηριακή σας πίεση. 

Εάν σταματήσετε να έχετε ερωτικές επαφές, μπορεί να παρατηρήσετε αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Η επιστήμη επισημαίνει ότι αυτό δεν είναι σύμπτωση. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη στο ιατρικό περιοδικό Biolog Psychology διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έκαναν συχνά σεξ, είχαν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, από εκείνους που δεν έκαναν σεξ. 

Αυτό συνδέεται επίσης με τη σχέση μεταξύ φύλου και άγχους. Οι ερευνητές έλεγξαν πολλές μεταβλητές στη μελέτη και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σεξ βελτιώνει τη φυσιολογική απόκριση του σώματός σας στο στρες. Και αυτό, με τη σειρά του, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε χαμηλότερο επίπεδο.

Η απόδοση σας στον εργασιακό τομέα μπορεί να μειωθεί.

Μια μελέτη του Πανεπιστημιακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον διαπίστωσε ότι ζευγάρια με ενεργό σεξουαλική ζωή ήταν πολύ πιο ευτυχισμένα στη δουλειά. Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης, που περιλαμβάνει μια υγιή σεξουαλική ζωή, μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να νιώθετε ευτυχισμένοι και να ασχολείστε με περισσότερη όρεξη με τη δουλειά σας.

Πηγή: jenny.gr 
 

Tags σχεσεις, σεξ, ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0003 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0220 s // Total time: 0.0222 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X