Nίκη Δραγούμη: Next Generation


Nίκη Δραγούμη: Next Generation

Μέσα σε τρία χρόνια, τόσα βρίσκεται στην υποκριτική, κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της, στην τηλεόραση και στο θέατρο. Η Νίκη Δραγούμη συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα στη γενιά των ηθοποιών που ήρθαν για να μείνουν!

Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΕΚΥΨΕ από την αγάπη μου για το μιούζικαλ. Όλα άλλαξαν όταν γνώρισα τη δασκάλα μου, την Ελένη Σμυρνιού, η οποία με προετοίμαζε, προκειμένου να πάω στην Αγγλία για να σπουδάσω μιούζικαλ. Αφού κάναμε κάποια μαθήματα μου λέει: «Γιατί δεν δίνεις εξετάσεις και για τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου;».
Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ δεν μου είχε περάσει ποτέ απο το μυαλό. Έδωσα τελικά εξετάσεις και μπήκα στο Εθνικό. Έτσι άλλαξε, εντελώς, η πορεία μου. Ίσως για καλό. Γενικά, είμαι της φιλοσοφίας, πως τα πράγματα γίνονται, όπως πρέπει να γίνουν.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ως επαγγελματίας, ήταν μόλις τελείωσα τις σπουδές μου. Έτυχε να ακούσω για μία ακρόαση, που γινόταν για το Φιόρο του Λεβάντε, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, πήγα και… έμεινα. Στην Αθήνα εργάστηκα για ένα χρόνο.
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ. Ακόμη και τότε που έμενα και εργαζόμουν στην Αθήνα, ερχόμουν κάθε βδομάδα στην Κύπρο. Οπότε η επιστροφή μου ήταν μία ανακούφιση.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ήταν στην παιδική παράσταση του ΘΟΚ Ρουμπελστίλτσκιν του Βασίλη Ανδρέου. Πέρασα από ακρόαση και με πήραν. Μετά από αυτό, πήγα σε μία άλλη ακρόαση για τους Γυμνούς Αγγέλους. Ξεκίνησα για τρία επεισόδια και τελικά με κράτησαν όλη τη σεζόν.
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ.  Βρέθηκα τη σωστή στιγμή, στο κατάλληλο μέρος. Αν δεν επέστεφα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μπορεί και να μην μου δίνονταν όλες αυτές οι ευκαιρίες.
Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ. Τηλεόραση έκανα για τρεις συνεχόμενες σεζόν. Φέτος κάνω μόνο θέατρο. Δεν πρόλαβα να σκεφτώ εάν μου λείπει. Είναι τόσο πιεσμένο το πρόγραμμά μου στον ΘΟΚ, που είμαι από πρόβα σε παράσταση. Η φετινή, ήταν μία πολύ γεμάτη χρονιά στο θέατρο. Σίγουρα όμως η τηλεόραση είναι κάτι που με ενδιαφέρει.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στη Φιλονικία του Μαριβώ. Ένα ευχάριστο έργο, που έχει να κάνει με το ποιος ξεκίνησε πρώτος την απιστία. Ο άνδρας ή η γυναίκα; Ομολογώ πάντως, πως ο συγγραφέας ήταν αρκετά φαλλοκράτης, γι' αυτό και διαφωνώ με όσα λέει. Κατά κάποιο τρόπο αποδίδει την απιστία στη γυναίκα, αν και τελικά βλέποντας προσεκτικά το έργο, αποδεικνύεται πως ούτε και ο ίδιος ήταν πιστός.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ. Μην το πάρουμε βεβαίως, αυτό σαν δεδομένο και κάποιοι να αρχίσουν να αισθάνονται πιο ελεύθεροι. Θεωρώ πως για την απιστία, δεν ευθύνεται μόνον ο ένας. Πάντα φταίνε και οι δύο, άρα θα αναζητούσα αλλού τα αίτια. Βεβαίως, δεν ξέρω, πώς θα ήμουν μετά την απιστία. Μπορεί η ίδια να έκανα κακό στη σχέση μου.
ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΟΥ, βλέπω απίστευτη υπομονή. Με αντέχει και τον θαυμάζω γι' αυτό. Το ότι υπάρχει στη ζωή μου και είναι εκεί για μένα, είναι ό,τι πιο σημαντικό!
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ για μένα είναι το να κάνω πράγματα που με αφορούν. Που να με κάνουν να ψάχνομαι. Να μην εφησυχάζω και να μην επαναπαύομαι. Θέλω να αισθάνομαι ότι έχω λόγο που βρίσκομαι στη σκηνή.
Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ. Εάν υπήρχε συνταγή θα την ακολουθούσαμε και θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι. Γενικότερα για μένα ευτυχία είναι το να κάνεις τα πράγματα που πραγματικά θέλεις.
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ. Θέλω να πιστεύω πως οι αλλαγές γίνονται για καλό. Μέσα από κάθε αλλαγή προκύπτει κάτι καλύτερο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το 2010 στην Αθήνα, στο έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου το Φιόρο του Λεβάντε με τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Μετά το τέλος της θεατρικής σεζόν, επέστρεψε στην Κύπρο, όπου άρχισε να εργάζεται στην τηλεόραση και το θέατρο. Από τις πιο σημαντικές στιγμές της στην υποκριτική, ήταν η συμμετοχή της στο μονόλογο, Ένιωσα Άδεια… σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα. Εδώ και έναν περίπου χρόνο ανήκει στο δυναμικό του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και έχει συμμετάσχει στα έργα Σαμία και Το Ξύπνημα της Άνοιξης. Αυτή την περίοδο συμμετέχει στην κωμωδία η Φιλονικία του Μαριβώ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Τηλ.: 77772717.

Tags νικη δραγουμη, διασημοι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0251 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3021 s // Total time: 2.3271 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X