Βραβείο Gold για την GPM-Henkel και το DIXAN στα Retail Excellence Awards 2020


Βραβείο Gold για την GPM-Henkel και το DIXAN στα Retail Excellence Awards 2020

Διαβάστε αναλυτικά 

Για την περιβαλλοντική τους δράση τιμήθηκαν με Χρυσό Βραβείο η GPM-Henkel και το DIXAN στα Retail Excellence Awards 2020. Πιο συγκεκριμένα, η διάκριση αφορά την κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα» και τη δράση «Καθάρισε σε βάθος», η οποία αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της GPM-Henkel «ΓΙΑ ΚΑΛΟ». 

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της έννοιας της ατομικής ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος με μια ολιστική προσέγγιση, η GPM-Henkel και το DIXAN εμπνεύστηκαν τη δράση αυτή και μετέτρεψαν το σλόγκαν «Καθάρισε σε βάθος» στο σύνθημα μιας ολόκληρης εκστρατείας καθαρισμού των ακτών αλλά και του βυθού των θαλασσών της Κύπρου, που πραγματοποιείται με την ανάσυρση απορριμμάτων από εκπαιδευμένες ομάδες δυτών.

Μέχρι σήμερα, η GPM-Henkel και το DIXAN έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 16 καταδύσεις καθαρισμού βυθών ανά την Κύπρο, με έμφαση σε περιοχές που εμπίπτουν στο δίκτυο Natura 2020. Συνολικά ανασύρθηκαν 1.272kg απορριμμάτων (789kg μεταλλικά αντικείμενα, 410kg πλαστικά και 73kg αλιευτικά εργαλεία). Χρειάστηκαν 10 δύτες και αμέτρητες ώρες κατάδυσης, προκειμένου να καθαριστούν σε βάθος όλες οι περιοχές.

Η Μαίρη Βαλσαμά, Γενική Διευθύντρια του Τομέα Απορρυπαντικών & Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Ελλάδας & Κύπρου, δήλωσε σχετικά: «Στη Henkel η ισορροπία μεταξύ οικονομικής επιτυχίας, προστασίας του περιβάλλοντος και κοινωνικής ευθύνης είναι σημείο αναφοράς της εταιρικής μας κουλτούρας και των αξιών μας εδώ και δεκαετίες. Με το πρόγραμμα του Dixan  «Καθάρισε σε βάθος», το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα αειφορίας του Τομέα Απορρυπαντικών & Καθαριστικών Προϊόντων της Henkel “ΓΙΑ ΚΑΛΟ”, παραμένουμε προσηλωμένοι στον εταιρικό μας στόχο για συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την καινοτομία μας, κάνουμε πράξη την παγκόσμια δέσμευσή μας και στην Κύπρο και δημιουργούμε μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες, τους καταναλωτές και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της στρατηγικής συνεργασίας της GPM-Henkel με ομάδα πιστοποιημένων δυτών από το No Limit Scuba Training Centre και με την υποστήριξη του Scuba Diving Support Centre για την παροχή εξοπλισμού. Σε κάθε καθαρισμό, εφαρμόζεται το Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο Καταγραφής Θαλάσσιων Απορριμμάτων, βάσει του οποίου γίνεται διαχωρισμός και καταμέτρηση των απορριμμάτων ανά κατηγορία και καταγραφή τους στο αντίστοιχο έντυπο, το οποίο αποστέλλεται στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων που αποσκοπεί στην παρακολούθηση και αποτροπή της θαλάσσιας ρύπανσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθάρισε σε βάθος», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων, έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμοί στην περιοχή Golden Coast, στη Μονή Λεμεσού, στην παραλία της Λάρας, στην παραλία Green Bay κ.α. 

Tags dixan, βραβειο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0720 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3965 s // Total time: 3.4685 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X