9+1 τρόφιμα για τέλειο μαύρισμα!


9+1 τρόφιμα για τέλειο μαύρισμα!

Η Στέλλα Πετρίδου, κλινική διατροφολόγος - διαιτολόγος σου λέει πως να ενισχύσεις το μαύρισμά σου μέσω της διατροφής. 

Το μαύρισμα του καλοκαιριού είναι ακριβώς πάρα πολύ ωραίο για να αποφύγουμε. Ακόμα κι αν γνωρίζουμε ότι ο ήλιος μπορεί να βλάψει το δέρμα μας, εξακολουθούμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να πάρουμε ένα όμορφο μαύρισμα. Φοράμε αντηλιακό και να μείνουμε έξω στον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο, πηγαίνουμε στους θαλάμους μαυρίσματος, χρησιμοποιούμε ακόμα και ψεύτικο σπρέι που μαυρίζει. Αλλά ξέρατε ότι ορισμένες τροφές μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν στην προώθηση του μαυρίσματος; 

Είναι αλήθεια. Μερικά τρόφιμα ενθαρρύνουν το δέρμα μας να μαυρίσει από τον ήλιο σε λιγότερο χρόνο, ενώ άλλα πάλι προκαλούν το δέρμα μας να απορρίψει τις ακτίνες του ήλιου.

Απολαμβάνοντας τον ήλιο του καλοκαιριού με ασφάλεια και να έχετε ακόμα ένα όμορφο μαύρισμα εξαρτάται πολύ από το να γνωρίζετε τι πρέπει να τρώτε και να πίνετε. Ελέγξτε τη λίστα των παρακάτω 10 τροφών που θα συμβάλουν στην προώθηση ενός όμορφου καλοκαιρινού μαυρίσματος.

1. Τα καρότα!

Περισσότερο από πιθανό έχετε ήδη ακούσει για τα πολλά οφέλη για το δέρμα σας από την κατανάλωση καρότων, αλλά ξέρατε ότι πολλά προϊόντα μαυρίσματος χρησιμοποιούν την ά - καροτίνη από τα καρότα για να προωθήσουν τον χρωματισμό του δέρματος; Όταν τρώγονται ωμά, τα καρότα διατηρούν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Βρείτε τρόπους να προσθέσετε ωμά, οργανικά καρότα με τα γεύματα σας και θα δείτε το χρώμα στο δέρμα σας πραγματικά να ανθίζει.

2. Τα αυγά!

Τρώγοντας αυγά, ειδικά τους κρόκους, μπορεί να ενθαρρύνετε το δέρμα σας να μαυρίσει. Οι κρόκοι αυγών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, μια σημαντική βιταμίνη για το δέρμα σας και την ικανότητά του να μαυρίζει, καθώς επίσης έχουν αναγεννητικά αποτελέσματα.

3. Το μάνγκο!

Το μάνγκο περιέχει τόνους της βιταμίνης Α, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φρούτο! Σε περίπτωση που δεν έχετε παρατηρήσει, η βιταμίνη Α είναι στην κορυφή της λίστας για μαύρισμα.

4. Το νερό!

Εντάξει, αν και το νερό δεν περιέχει βιταμίνη Α, είναι ακόμα σημαντικό να το δέρμα σας. Ο οργανισμός μας αποτελείται περίπου από 70 % νερό, έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά, όπως είναι η ικανότητα του δέρματος για να μαυρίσει αντί να πάθει έγκαυμα, εξαρτάται από τη διατήρηση του σώματός σας να είναι σούπερ ενυδατωμένο. Αν έχετε αφυδατωθεί όταν είστε έξω στον ήλιο, το δέρμα σας μπορεί να στεγνώνει και να καταστραφεί αντί να πάρει αυτή την λάμψη του καλοκαιριού που θέλετε.

Έτσι, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό όταν είστε έξω, τουλάχιστον κάθε 20 λεπτά, αν είστε στον ήλιο.

5. Το τυρί!

Το τυρί έχει υψηλά επίπεδα σεληνίου, το οποίο όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία σας από τα ηλιακά εγκαύματα, αλλά σας βοηθά να μαυρίσετε καλύτερα καθώς και επιβραδύνει τη γενική γήρανση του δέρματος δρώντας ενάντια στις ελεύθερες ρίζες στο σώμα σας. Παρά το γεγονός ότι όλα τα τυριά είναι καλά, το λευκό τυρί έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο.

6. Το σπανάκι!

Παρόλο που δεν μπορείτε να σκεφτείτε το σπανάκι τόσο καλό σε τίποτα όσο είναι για την καρδιά σας, είναι επίσης σπουδαίο στην προώθηση του μαυρίσματος. Το ίδιο όπως και τα καρότα, το σπανάκι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και β-καροτίνη, που όχι μόνο μπορεί να κρατήσει την όρασή σας καλή, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει το δέρμα σας να ροδίσει καλύτερα. Απολαύστε λοιπόν σαλάτα με σπανάκι πριν βγείτε έξω στην παραλία.

7. Τις ντομάτες!

Οι ντομάτες είναι ένα άλλο σπουδαίο τρόφιμο που μπορούν να προωθήσουν το μαύρισμά σας. Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, μια παρόμοια ένωση με αυτή που βρέθηκε στα καρότα και το σπανάκι, η οποία αποθηκεύεται στο λίπος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και βοηθάει στη χρυσή λάμψη και στην πραγματικότητα μιμείται ένα όμορφο μαύρισμα. Μπορεί επίσης να σκοτώσει αυτές τις δυσάρεστες μικρές ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τις ρυτίδες. Προσθέστε μερικές ντομάτες στη σαλάτα με το σπανάκι και απολαύστε την λάμψη του δέρματος σας.

8. Τα βερίκοκα!

Ένα άλλο σπουδαίο φρούτο που μπορεί να συμβάλει στην μαύρισμά σας. Τα βερίκοκα είναι επίσης πλούσια σε καροτενοειδή, τα οποία είναι μια φυσική χρωστική ουσία που τους δίνει το όμορφο κιτρινωπό καφέ χρώμα τους.
Αυτή μπορεί να μεταφέρει το χρώμα στο δέρμα σας και να του δώσει ένα πλούσιο, καφετί χρώμα. Τα βερίκοκα έχουν επίσης σπουδαίες αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

9.  Το ελαιόλαδο!

Το ελαιόλαδο δεν μπορεί να συμβάλει σε αυτό το χρυσό καφέ χρώμα που αναζητάτε, αλλά αυτό που μπορεί να κάνει είναι να διατηρήσει αυτό το χρώμα και την κατάσταση του δέρματός σας σε καλά επίπεδα. Κανείς δεν θέλει ένα δέρμα που να φαίνεται στεγνό και ζαρωμένο. Το δέρμα σας χρειάζεται υγιή έλαια για να κρατηθεί μαλακό και εύπλαστο. Μην προσθέτετε το ελαιόλαδο στην εξωτερική πλευρά του δέρματος, αλλά να το ενυδατώνετε το από μέσα, χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο στη μαγειρική σας.

10. Τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα!

Και τα δύο από αυτά τα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α καθώς επίσης και καροτενοειδή που μεταβιβάζουν το χρώμα του καρπού στο λίπος που ζει κάτω από το δέρμα σας. Αυτά τα δύο δημοφιλή φρούτα έχουν επίσης ελεύθερες ρίζες που είναι δολοφονικά αντιοξειδωτικά που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις ρυτίδες και τη ζημία από τον ήλιο.

Στέλλα Πετρίδου,

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος (MSc)

Συμβεβλημένη με το Γενικό Σύστημα Υγεία (ΓεΣΥ)

Τηλ: 99038921

Email: stellapetridou@hotmail.com

Instagram: @nutritionplanforlife

Website: https://nutritionplanforlife.wordpress.com

Facebook Page: Stella Petridou Clinical Dietitian - Nutritionist
 

Tags τροφες, μαύρισμα, υγεια, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8069 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3192 s // Total time: 2.1261 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X