Νερό – Ποια είναι η διατροφική του αξία;


Νερό – Ποια είναι η διατροφική του αξία;

Το νερό είναι πηγή ζωής. Το 70% του σώματος μας αποτελείται από νερό.   

Το νερό προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας και η αφυδάτωση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία του ανθρώπου. Ωστόσο, ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά του νερού που το κάνουν τόσο σημαντικό; 

Το νερό δεν περιλαμβάνει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ή λιπαρά, και για το λόγο αυτό, δεν περιέχει καθόλου θερμίδες. Παρ’ όλα αυτά, περιέχει τα πολύ χρήσιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, η αναλογία των οποίων διαφέρει ανάλογα με την προέλευση και την ποιότητα του νερού. Σε κάθε περίπτωση, με αξιόπιστα πιστοποιημένα και σύγχρονα φίλτρα νερού μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι λαμβάνετε μόνο τα θρεπτικά στοιχεία που είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό. 

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε για τη συνεισφορά αυτών των μετάλλων στη διατροφική αξία του νερού.  

Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία που Περιέχονται στο Νερό

Ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι ένα από τα κύρια συστατικά στα οστά και στα δόντια μας. Εκτός όμως από αυτό, συμβάλλει και στη σωστή λειτουργία των μυών, αλλά και του νευρικού μας συστήματος. 

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα ακόμα ιχνοστοιχείο που βοηθάει στη σωστή λειτουργία των μυών και των νεύρων. Παράλληλα, βοηθάει και στη σωστή λειτουργία της καρδιάς.

Νάτριο

Το νάτριο είναι ένας ηλεκτρολύτης εξαιρετικά σημαντικός για τον ανθρώπινο οργανισμό. Εξισορροπεί τα υγρά που υπάρχουν μέσα του, ενώ συνεισφέρει στη σύσπαση των μυών. 

Κάλιο

Το κάλιο είναι ένας ακόμα ηλεκτρολύτης που έχει παρόμοιες ιδιότητες με το νάτριο. Πέρα από αυτές όμως, συμβάλλει στην ενυδάτωση των κυττάρων και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος του οργανισμού.

Σίδηρος

Ο σίδηρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα μιας και αποτελεί βασικό συστατικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Πρέπει να σημειωθεί πως δεν περιλαμβάνουν όλα τα νερά σίδηρο, παρά μόνο αυτά που διέρχονται από πετρώματα πλούσια σε αυτό το μέταλλο.  

Χλωριόντα

Τα χλωριόντα είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που συμβάλλει στο ισοζύγιο των υγρών στον ανθρώπινο οργανισμό.  

Δικαρβονικό Οξύ

Το δικαρβονικό οξύ συμβάλλει στην καλή λειτουργία της πέψης αφού βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων της οξύτητας μέσα στο έντερο. 

Τι Είναι η Σκληρότητα του Νερού;

Το νερό μπορεί να χαρακτηριστεί σκληρό ή μαλακό ανάλογα με τη συγκέντρωση των μεταλλικών αλάτων και ιχνοστοιχείων που υπάρχουν μέσα του. Συνήθως, η σκληρότητα αναφέρεται στα επίπεδα του ασβεστίου και του μαγνησίου μέσα στο νερό. 

Σκληρό Νερό

Το σκληρό νερό είναι αυτό που έχει υψηλή συγκέντρωση ασβεστίου και μαγνησίου. Για το λόγο αυτό, το νερό με αυτή τη σκληρότητα βοηθάει τα νεφρά, τους μυς, και την καρδιά. 

Μαλακό Νερό 

Από την άλλη μεριά, το μαλακό νερό δεν έχει τόσο μεγάλη συγκέντρωση μετάλλων και ιχνοστοιχείων, και το pH του είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με το σκληρό νερό. Επειδή όμως έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, δεν είναι ευεργετικό για άτομα που πάσχουν από υπέρταση. 

Το νερό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής. Με τα ειδικά φίλτρα νερού της Camelot μπορείτε να απολαμβάνεται το νερό σας χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν βλαβερές ουσίες μέσα σε αυτό.  
 

Tags νερο, Camelot


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7802 s (250 Queries.) // Parse time: 0.4221 s // Total time: 3.2024 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X