Πως μπορεί η σοκολάτα να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος προσθέτοντάς την στο πρωινό σου;


Πως μπορεί η σοκολάτα να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος προσθέτοντάς την στο πρωινό σου;

Τι λένε νέες μελέτες για την όχι και τόσο “δαιμόνια” τελικά σοκολάτα!   

Μόλις πήρες το πράσινο φως για να τρως σοκολάτα με το που ξυπνήσεις. Ακούγεται κάπως τρελό; Κι όμως η νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Murcia στην Ισπανία, καταδεικνύει ότι δεν είναι καθόλου τρελό.

Στην έρευνα που διεξήγαγαν, 19 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, κατανάλωναν 100 γραμμάρια σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ κάθε μέρα. Μάλιστα δεν πρόκειται για τη μαύρη σοκολάτα που φαίνεται πως είναι και η πιο υγιεινή, αλλά για τη σοκολάτα γάλακτος. Όπως αναφέρει το Science News, μέσα από αυτή τη μελέτη οι επιστήμονες είδαν πως όχι μόνο δεν αυξήθηκε το βάρος των γυναικών που βρίσκονταν υπό μελέτη, αλλά πως η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις λίπος και να ρυθμίσεις τα επίπεδα του σακχάρου.  

 "Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι όχι μόνο το "τι" αλλά και το "πότε" τρώμε μπορεί να επηρεάσει τους φυσιολογικούς μηχανισμούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους", είπε ο Frank A. J. Scheer, ένας από τους δύο συγγραφείς της έρευνας.

"Οι εθελοντές μας δεν πήραν βάρος παρά την αύξηση πρόσληψης θερμίδων. Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι η σοκολάτα μείωσε κατά βούληση την πρόσληψη ενέργειας, παράλληλα με τη μείωση της πείνας, της όρεξης και της επιθυμίας για γλυκά που είχαν δείξει προηγούμενες μελέτες", συμπλήρωσε η άλλη συγγραφέας, Marta Garaulet.

Πηγή: madamefigaro.cy 
 

Tags Σοκολατα, πρωινο, υγεια, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6090 s (250 Queries.) // Parse time: 0.4022 s // Total time: 3.0113 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X