Hot alert! Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις τη ζέστη χωρίς κλιματιστικό!


Hot alert! Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις τη ζέστη χωρίς κλιματιστικό!

Οκτώ τρόποι για να ανταπεξέλθεις από τον καύσωνα!  

Εκτός από την διασκεδαστική πλευρά του, το καλοκαίρι φέρνει μαζί του και υψηλές θερμοκρασίες τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητα. Και ενώ πολλοί καταφεύγουν στην εύκολη λύση του air condition μία τέτοια επιλογή κρύβει αρκετές παγίδες, από ημικρανίες και ξηρότητα της ατμόσφαιρας μέχρι κρυώματα.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να αντιμετωπίσεις τη ζέστη, χωρίς να βασίζεσαι αποκλειστικά στη χρήση του κλιματιστικού, και είναι πιο απλοί από όσο νόμιζες. Ταυτόχρονα, περιορίζοντας την χρήση του  εξοικονομείς χρήματα από την κατανάλωση του ρεύματος.

Ακολουθούν παρακάτω 8 τρόποι για να παραμείνεις δροσερή και χωρίς air condition:

Κλείσε τις κουρτίνες

Περίπου το 30% της ανεπιθύμητης ζέστης έρχεται από τα παράθυρα του σπιτιού σου. Φρόντισε να κλείνεις τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια του μεσημεριού ή επένδυσε σε στόρια.

Χρησιμοποίησε ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας αποτελεί μία πολύ καλή εναλλακτική του κλιματιστικού, ειδικά αν μένεις σε ένα μικρό διαμέρισμα. Βρες έναν που θα μπορείς να μετακινείς εύκολα ώστε να τον παίρνεις μαζί σου σε όλα τα δωμάτια.

Επένδυσε σε βαμβακερά σεντόνια

Όπως τα βαμβακερά ρούχα αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο ώστε να αντιμετωπίσεις την ζέστη, με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα σεντόνια στο κρεβάτι σου. Επένδυσε σε ένα ζευγάρι βαμβακερών και άφησε τα πιο βαριά για τους χειμερινούς μήνες.

Με αυτό τον τρόπο θα απολαμβάνεις έναν δροσερό ύπνο.

Κατανάλωνε δροσερούς χυμούς

Κράτησε τον οργανισμό ενυδατωμένο πίνοντας αρκετή ποσότητα νερού και δροσερά smoothies με φρούτα.

Κάνε κρύες κομπρέσες

Δρόσισε το σώμα σου βάζοντας μία μικρή πετσέτα για λίγη ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια άπλωσέ τη πάνω στους αστραγάλους, στους καρπούς ή στον αυχένα σου.

Άνοιξε τα παράθυρα

Πριν κοιμηθείς άνοιξε για αρκετή ώρα τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες ώστε να ανανεωθεί ο αέρας του δωματίου σου.

Αντικατέστησε τις παλιές λάμπες με νέου τύπου

Οι λάμπες πυρακτώσεως καταναλώνουν περίπου το 90% της ενέργειας που χρησιμοποιούν, με την μορφή ζέστης. Αντικατέστησε όσες λάμπες παλαιού τύπου σου έχουν απομείνει με τις νέου τύπου λάμπες φθορισμού. Έτσι το εσωτερικό του σπιτιού σου θα παραμένει δροσερό και παράλληλα θα εξοικονομείς ενέργεια.

Απόφυγε την χρήση του φούρνου

Η προθέρμανση του φούρνου αρκεί για να ζεστάνει αρκετό μέρος του σπιτιού σου. Περιόρισε την χρήση του καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού και προτίμησε συνταγές που περιλαμβάνουν κρύα πιάτα όπως εύκολα σάντουιτς, δροσερές σαλάτες και ζυμαρικά.

Πηγή: Madame Figaro 
 

Tags AIR CONDITION, κλιματιστικό, ΖΕΣΤΗ, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4967 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3902 s // Total time: 2.8869 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X