5 τροφές - αντικαταστάτες κόβουν θερμίδες & ευρώ


5 τροφές - αντικαταστάτες κόβουν θερμίδες & ευρώ

5 τροφές - αντικαταστάτες κόβουν θερμίδες & ευρώ  

 Πολύ ακριβό: Φρέσκα βατόμουρα

Έξυπνη αλλαγή: Κατεψυγμένα βατόμουρα

Τα φρέσκα μούρα (βατόμουρα, μύρτιλλα, βακίνια κ.λπ.) συνήθως είναι πολύ ακριβά, ειδικά όταν είναι εκτός εποχής. Τα κατεψυγμένα κοστίζουν πολύ λιγότερο και είναι εξίσου θρεπτικά. Επιπλέον, δε χρειάζεται να ανησυχείς ότι πρέπει να τα φας πριν χαλάσουν. Όταν πετάς χαλασμένες τροφές, είναι σαν να πετάς λεφτά στα σκουπίδια!

Πολύ ακριβό: Βιολογικά προϊόντα σε συσκευασίες

Έξυπνη αλλαγή: Ειδικές προσφορές

Ψάξε για τις ειδικές προσφορές που βάζουν κάποια σούπερ μάρκετ για τα ευπαθή τρόφιμα στο τέλος της ημέρας ή της εβδομάδας ή όταν πλησιάζει η ημερομηνία λήξης τους. Αρκεί, βέβαια, να τα μαγειρέψεις αμέσως!

Πολύ ακριβό: Πρωτεΐνη ορού γάλακτος (whey) σε σκόνη

Έξυπνη αλλαγή: Ανθότυρο ή μοτσαρέλα

Καμιά φορά το ανθότυρο ή η μοτσαρέλα έχουν κακή φήμη λόγω της νερουλής υφής τους και της άνοστης γεύσης τους, αλλά αντικαθιστώντας την ακριβή πρωτεΐνη ορού γάλακτος με αυτό γλιτώνεις αρκετά ευρώ. Ως υγιεινή πηγή πρωτεΐνης, που καταπολεμά την πείνα, το τόφου είναι ιδανική προσθήκη στα smoothies με πολύ λιγότερα χρήματα.

Πολύ ακριβό: Κόκκινο κρέας

 Έξυπνη αλλαγή: Όσπρια

Η μεσογειακή διατροφή συστήνει μικρές ποσότητες κρέατος που είναι ακριβό, ενώ προτρέπει στην κατανάλωση οσπρίων (φακές, φασόλια κ.λπ.) τα οποία αποτελούν ιδανική πηγή πρωτεΐνης χωρίς την παρουσία κεκορεσμένων λιπαρών, όπως συμβαίνει με τα κόκκινα κρέατα, και παράλληλα είναι ιδανικό υποκατάστατο κρέατος για τους φυτοφάγους.


Πολύ ακριβό: Φρέσκο φιλέτο σολομού

Έξυπνη αλλαγή: Σολομός σε κονσέρβα

Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να τρώμε περισσότερο ψάρι, αφού είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα Ω-3, αλλά το φρέσκο ψάρι δεν είναι πάντα φιλικό προς την... τσέπη! Αντί για φρέσκο, προτίμησε σολομό σε κονσέρβα που είναι πολύ πιο φθηνός, αλλά και πάλι περιέχει Ω-3.

 

 

Tags ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2670 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3871 s // Total time: 2.6541 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X