3 κινήσεις που προστατεύουν τον ...κόλπο σου!


3 κινήσεις που προστατεύουν τον ...κόλπο σου!

Η γυναικολογική υγεία μας είναι πάντα θέμα που μας \"καίει\" όλες. Δεν είναι η τακτική επίσκεψη στο γυναικολόγο το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχουν και πράγματα που ίσως δεν είχες φανταστεί..  

Αυτοεξετάσου

«Παροτρύνω τις γυναίκες να κάνουν αυτοεξέταση κόλπου με ένα μικρό καθρεφτη κάθε 3 μήνες» λέει η Ελίζαμπεθ Στιούαρτ M.D., επίκουρη καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. «Πρόσεξε μήπως υπάρχουν εξογκώματα, περιοχές με πάχυνση του ιστού ή κόκκινο ερεθισμένο δέρμα» προσθέτει η ίδια. Ακόμη κι αν δεν σε ενοχλούν αυτά τα συμπτώματα, μπορεί να είναι σημάδι σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, όπως θηλωμάτων, έρπη ή σύφιλης. Εάν παρατηρήσεις οτιδήποτε ασυνήθιστο, μίλα στο γυναικολόγο σου.
 

Πήγαινε γυμναστήριο

Η τακτική άσκηση μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης ινομυωμάτων, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ. Η άσκηση μειώνει τα επίπεδα των οιστρογόνων, έναν παράγοντα ανάπτυξης των ινομυωμάτων. Επίσης θα έχεις λιγότερη αιμορραγία στην περίοδο, που με τη σειρά της σε προστατεύει από την ενδομητρίωση. Η υπερβολική αιμορραγία αυξάνει τις πιθανότητες να επεκταθεί ο ενδομητριαίος ιστός έξω από τη μήτρα.

Δυναμώστε την πύελο

Οι άσκησεις προλαμβάνουν την ακράτεια ούρων. Οι μύες του πυελικού εδάφους είναι αυτοί που χρησιμοποιείς για να ανακόψεις τη ροή των ούρων. Σφίξε για 3 δευτερόλεπτα και χαλάρωσε για άλλα 3. Επανάλαβε 10-15 φορές τη μέρα.

 

Tags γυναικολόγος, αυτοεξέταση, γυναικολογικά, άσκηση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9405 s (229 Queries.) // Parse time: 0.2978 s // Total time: 2.2382 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X