Η νέα μου σούπερ υγιεινή εμμονή!


Η νέα μου σούπερ υγιεινή εμμονή!

Μπήκα στην κουζίνα και έφτιαξα açai bowl   

Είμαι σίγουρη ότι έχεις ακούσει έστω και μία φορά για τα περίφημα açai μπολ. Αν όμως δεν έχεις ακούσει ακόμα για τη συγκεκριμένη υπερτροφή που έχει γίνει χαμός στο εξωτερικό, τότε θα σου δείξω μία πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή και θα καταλάβεις ακριβώς περί τίνος πρόκειται. 

Τα açai berries (γράφονται Ακάι αλλά προφέρονται Ασάι) είναι μούρα από τα τροπικά δάση του Αμαζονίου και αποτελούσαν ανέκαθεν μέρος της καθημερινής διατροφής των Βραζιλιάνων. Στον υπόλοιπο κόσμο έγιναν γνωστά τα τελευταία χρόνια. Είναι σούπερ αντιοξειδωτικό φρούτο το οποίο σου δίνει ενέργεια και αντοχή.  

Από τα acai berries γίνεται λοιπόν το açai bowl, που στην πραγματικότητα είναι ένα smoothie, που δεν πίνεται αλλά τρώγεται και μάλιστα μοιάζει πολύ στη γεύση με παγωτό.

Στο πιο κάτω βίντεο θα δείτε την δική μου συνταγή για να φτιάξεις ένα σούπερ υγιεινό και θρεπτικό πρωινό ή ακόμα και σνακ.

Υλικά:

•    1 κ.γ. açai σκόνη (θα την βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε βιολογικά προϊόντα) 
•    1-2 μπανάνες κατεψυγμένες 
•    Φρούτα του δάσους κατεψυγμένα 
•    1 κ.γ. μέλι
•    Μισό ποτήρι γάλα σόγια (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γάλα αμυγδάλου ή καρύδας) 

Για το γαρνίρισμα:

•    Αποξηραμένα κομμάτια καρύδας 
•    Σπόρους τσία (chia seeds) 

 

 

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές που μπορείς να κάνεις για ένα νόστιμο açai μπολ, όπως να χρησιμοποιήσεις κακάο για την βάση αντί για φρούτα ή ακόμη και γιαούρτι. Είναι κατάλληλο για vegan lovers και φουλ θρεπτικό. 

Το μόνο που έχεις να κάνεις  λοιπόν είναι να πειραματιστείς και να καταλήξεις στην συνταγή που ταιριάζει σε σένα περισσότερο! 

Love,

K. 

xx
 

Tags Κλέλια Γιασεμίδου, SUPER FOOD, showbiz, gossip, celebrities, açai bowl


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8528 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3795 s // Total time: 2.2323 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X