Ακάμας: Φύσει και θέσει μαγικός!


Ακάμας: Φύσει και θέσει μαγικός!

Οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες έχουν την εντύπωση ότι οι διακοπές στην Κύπρο περιορίζονται στο τρίπτυχο καλοκαίρι-ήλιος-θάλασσα. Προφανώς, όλοι αυτοί, δεν έχουν επισκεφτεί τον Ακάμα τέτοια εποχή.  

Τι χρειάζεσαι για να πας ως τον Ακάμα; Καλή παρέα, ένα αυτοκίνητο 4x4, μια καλή φωτογραφική μηχανή, ενδεχομένως ένα ζευγάρι κιάλια, ενώ ακόμα καλύτερα θα ήταν αν μαζί σου ερχόταν κάποιος άνθρωπος που να γνωρίζει καλά την περιοχή, έτσι ώστε ούτε χάρτες να χρειάζεται να ανοίξεις ούτε να εξαρτάσαι απ' το GPS. Πόσω μάλλον όταν ο γνώστης της περιοχής είναι παράλληλα και βιολόγος, ή καλύτερα... βιολόγοι, όπως ήταν στη δική μας περίπτωση, μια και μαζί μας είχαμε δύο από τους λειτουργούς του Terra Cypria (Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος). Πρόκειται για ένα ίδρυμα το οποίο μαζί με τον Εκδοτικό Οίκο ΔΙΑΣ, την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ και ορισμένους άλλους φορείς έχουν αναλάβει το έργο "BIOforLIFE", σκοπός του οποίου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την αξία της βιοποικιλότητας στη ζωή μας. Τι πιο ωραίο από το να περπατάς στο Φαράγγι του Άβακα και να σε ενημερώνουν για όλα όσα συναντάς στο διάβα σου. Να μαθαίνεις για λουλούδια, πουλιά, πεταλούδες και πολλές άλλες λεπτομέρειες που σε κάνουν να εκτιμάς απεριόριστα την κυπριακή φύση. Νιώθουμε ειλικρινά πολύ τυχεροί που είχαμε μαζί μας τους Λεύκιο Σεργίδη και Αθηνά Παπαθεοδούλου, όπως επίσης και το Nissan Juke Nismo, ένα εξαιρετικό SUV turbo αμάξι με κίνηση και στους 4 τροχούς!
Πού βρίσκεται;
Τον Ακάμα μπορείς να τον προσεγγίσεις μέσω του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, μέσω της Δρούσειας, μέσω του Νέου Χωριού κοντά στο Λατσί, όπως επίσης και μέσω μιας διαδρομής που περνά από τα Λουτρά της Αφροδίτης. Εμείς προτιμήσαμε τον Άγιο Γεώργιο Πέγειας, έτσι ώστε να το πάρουμε από την αρχή και να σταματήσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία γινόταν.

Περισσότερα στο Time Out Cyprus.

Tags ΕΚΔΟΜΗ, ΑΚΑΜΑΣ, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3242 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3390 s // Total time: 2.6632 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X