H νέα συλλογή του οίκου Chanel είναι μια ωδή στην αναγεννησιακή κομψότητα


H νέα συλλογή του οίκου Chanel είναι μια ωδή στην αναγεννησιακή κομψότητα

Η Virginie Viard μας ταξίδεψε πίσω στην αναγέννηση μέσα από μια εξαιρετικά θηλυκή συλλογή.

Στο εντυπωσιακό, αναγεννησιακό κάστρο Le Château des Dames που βρίσκεται στην κοιλάδα του Λίγηρα παρουσιάστηκε online η συλλογή Métiers D’Art 2021 του οίκου Chanel. Καθόλου τυχαία τοποθεσία. Tο έμβλημα των δύο αλληλοσυνδεόμενων C είναι κάτι κοινό που έχει ο γαλλικός οίκος μόδας με το κάστρο αφού το έμβλημα που παραπέμπει στην Αικατερίνη των Μεδίκων, βρίσκεται σε πολλά σημεία του κάστρου.

Διαβάστε ακόμα: Η Nicole Kidman μας “σύστησέ” αυτό το luxury brand

Φυσικά, η τοποθεσία του fashion show, πρόδιδε και την πηγή έμπνευσης της καλλιτεχνικής διευθύντρια του οίκου, Virginie Viard, την αναγέννηση και το διαχρονικό στυλ εκείνης της εποχής. Έτσι, λοιπόν, οι αναφορές σε κείνη την ιστορική περίοδο στη νέα συλλογή του οίκου ήταν έντονές. Πολυτελείς λεπτομέρειες, κεντήματα, περίτεχνα κουμπιά και χρυσά φινιρίσματα στόλιζαν τις δημιουργίες Chanel και το κλασσικό τουίντ ύφασμα του οίκου. Οι ασπρόμαυρες φούστες της συλλογής παρέπεμπαν στο καρό δάπεδο του κάστρου ενώ η σφικτή μέση και οι ζώνες έφερναν στο νου δημιουργίες της τότε εποχής.

Μια κολεξιόν που αποπνέει την μεγαλοπρέπεια εκείνης της εποχής μέσα από πιο σύγχρονα κομμάτια αλλά πάντα κομψά και φτιαγμένα από πολυτελή υφάσματα. Δεν θα περιμέναμε άλλωστε κάτι λιγότερο από την Virginie Viard η οποία πλέον έχει αποδείξει την αξία της στο χώρο της μόδας. Δες κάποιες από τις δημιουργίες στην πιο κάτω gallery:

Φωτογραφίες: Instagram/ @Chanel 

Tags chanel, Virginie Viard, fashion, style, trend, μόδα, στυλ, ταση, FASHION NEWS, Métiers D’Art 2021


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2780 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4234 s // Total time: 3.7014 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X