Τα πλεονεκτήματα του κυπριακού καφέ για την υγεία!


Τα πλεονεκτήματα του κυπριακού καφέ για την υγεία!

Έξι λόγοι για να εντάξετε τον κυπριακό καφέ στις καθημερινές σας συνήθειες!  

Ο κυπριακός καφές είναι συνώνυμος με τις πιο όμορφες οικογενειακές μας αναμνήσεις  καθώς η μυρωδιά του και μόνο ξυπνάει νοσταλγικές στιγμές. Πρωταγωνιστής στα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια αποτελεί το πιο μυρωδάτο φινάλε της οικογενειακής συνεύρεσης. Ποιος από εμάς δεν βίωσε με αγάπη την εμπειρία του  βουτηγμένου στο κυπριακό καφέ μπισκότο που με μεγάλη περηφάνια μας πρόσφερε ο παππούς ή η γιαγιά; Όλα αυτά συνθέτουν ένα κράμα εμπειριών γεύσης και μυρωδιάς που συνδυάζουν το παρελθόν και το παρόν με έναν μοναδικό τρόπο. 

Εσύ όμως το ήξερες πως ο κυπριακός καφές, πέρα από ένα όμορφο ταξίδι αισθήσεων, έχει και ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία και συμβάλει στη μακροζωία ;

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Αρκετές μελέτες μέσα στα χρόνια έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ένα φλιτζάνι κυπριακού καφέ κάθε ημέρα, μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής. Χαρακτηριστικά, μία μελέτη που διεξήγαγε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μελετώντας τις συνήθειες των κατοίκων της Ικαρίας, οι οποίοι έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στην Ευρώπη, διαπίστωσαν πως στην καθημερινότητά τους υπήρχε η κατανάλωση καφέ τύπου κυπριακού συντελώντας στα μυστικά της μακροζωίας. 

Ο καφές τύπου κυπριακός που ψήνεται με μπρίκι, όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό “VascularMedicine”, σε συνέχεια της προηγούμενης έρευνας, είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά και περιέχει μικρή ποσότητα καφεΐνης προστατεύοντάς μας από τη γήρανση αλλά και από διάφορες άλλες ασθένειες. 

Οι διατροφολόγοι συστήνουν τον κυπριακό καφέ ως τον πιο ιδανικό να καταναλώνεται καθημερινά καθώς έχει πολύ χαμηλή θερμιδική αξία και δεν επηρεάζει το συνολικό βάρος. Συζητώντας με διατροφολόγο, μας επισήμανε πως βοηθά στον μεταβολισμό, συνεπώς μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει στο βάρος μας. 

Επιπρόσθετα, η διαδικασία ψησίματος του κυπριακού καφέ, αφήνει τον καφέ στην πιο φυσική του μορφή χωρίς την χρήση άλλων μέσων παρασκευής καφέ όπως φίλτρα ή άλλα μηχανήματα. Αποτελεί εξάλλου και την πιο παλιά διαδικασία παρασκευής καφέ στον κόσμο. Συνεπώς πρόκειται για ένα αγνό προϊόν που αποτελεί μία πανδαισία γεύσης και μυρωδιάς, προσφέροντας μία όμορφη εμπειρία στην καθημερινότητά μας. 

Η καφεΐνη σε οποιαδήποτε μορφή της, είναι αποδεδειγμένο πως αποτελεί ένα φυσικό τονωτικό όσον αφορά στις επιδόσεις μας. Ο καφές τύπου κυπριακός είναι ευεργετικός σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας, από το μπουστάρισμα που χρειαζόμαστε στο γραφείο εν ώρα εργασίας μέχρι τις αθλητικές μας δραστηριότητες το απόγευμα. 

Ο κυπριακός καφές μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη, ιδίως διαβήτη τύπου 2, επειδή αυξάνει τα επίπεδα μιας ορμόνης στο ανθρώπινο αίμα, γνωστό ως SHGB, σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη. Αυτή η ορμόνη είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση των επιπέδων τεστοστερόνης και οιστρογόνων, σε φυσιολογικά επίπεδα.

Για όλα τα πιο πάνω, ο κυπριακός καφές Γ. Χαραλάμπους, δεν μπορεί να απουσιάζει  από την καθημερινότητα σας. Ψήστε τον με μαεστρία και απολαύστε τον στο χαρακτηριστικό φλιτζανάκι και οι μυρωδιές από το εξαιρετικό χαρμάνι του κυπριακού καφέ Χαραλάμπους, θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σας. 

Δείτε τις νέες συσκευασίες Γ. Χαραλάμπους εδώ: https://www.gcharalambous.com/proionta/


 

 

Tags Κυπριακός καφες, κυπριακός καφές Γ. Χαραλάμπους


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0002 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0270 s // Total time: 0.0273 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X