Πέντε συμβουλές για να προστατεύσεις τα μάτια σου από την οθόνη του υπολογιστή


Πέντε συμβουλές για να προστατεύσεις τα μάτια σου από την οθόνη του υπολογιστή

Όλα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις πριν καθίσεις σε υπολογιστή.

Αν είσαι άτομο που κάθεται για ώρες μπροστά από ένα υπολογιστή οφείλεις να προστατεύσεις τα μάτια σου από τις βλαβερές συνέπειες της πολύωρης χρήσης του.

Σύμφωνα με έρευνα του "The Vision Council", περίπου το 70% των ανθρώπων που κάθονται οκτώ και περισσότερες ώρες την ημέρα μπροστά από μία οθόνη (πχ στην εργασία τους) αντιμετωπίζει πρόβλημα στην όραση.

Πέντε χρήσιμες συμβουλές που μπορείς να κάνεις πριν καθίσεις σε υπολογιστή:

#1. Μείωσε την θαμπάδα της οθόνης σου με το να την διατηρείς καθαρή. Βεβαιώσουν ότι είναι το πιο φωτεινό αντικείμενο στον χώρο που κάθεσε και πως αντανακλούν οι ακτίνες του ήλιου απευθείας στο γυαλί. Επίσης, το γκρι φόντο είναι πιο φιλικό στα μάτια σου από το λευκό.

#2. Κάθισε σε απόσταση τουλάχιστον όσο το μήκος του χεριού σου από την οθόνη. Βεβαιώσουν ότι είναι τοποθετημένη πιο χαμηλά από το ύψος των ματιών σου.

#3. Να θυμάσαι να ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου (βλεφάρισμα). Ο εγκέφαλός μας έχει την τάση να παραβλέπει αυτήν την ασυνείδητη κατά τα άλλα λειτουργία όταν εστιάζει σε μία οθόνη.

#4. Κάθε 20 λεπτά φεύγε εντελώς το βλέμμα σου από την οθόνη. Εστίασε για περίπου 20 δευτερόλεπτα σε κάτι που βρίσκεται 5-6 μέτρα μακριά σου.

#5. Μήπως πρέπει να αγοράσεις ένα ζευγάρι γυαλιά; Αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα ενώ αν πάρεις την απόφαση πρέπει να πάρει γυαλιά αποκλειστικά για χρήση στην οθόνη του υπολογιστή, με ειδικά φίλτρα που θα προστατεύσουν ακόμα καλύτερα τα μάτια σου.

Tags wellness, eyes, computer, ματια, οθονη, προστασια, υγεια, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2587 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3032 s // Total time: 3.5619 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X