Μπότοξ: Η καλύτερη θεραπεία για τις ημικρανίες


Μπότοξ: Η καλύτερη θεραπεία για τις ημικρανίες

Έρευνα υποστηρίζει πως το μπότοξ μπορεί να καταπολεμήσει τις ημικρανίες καλύτερα κι από πολλά φάρμακα.

Ερευνητές ανάλυσαν πληροφορίες από 17 διαφορετικές έρευνες και 3.646 ασθενείς, συγκρίνοντας την επίδραση της βοτουλινικής τοξίνης, γνωστής και ως μπότοξ, στην ημικρανία, σε σχέση με ψευδοφάρμακα placebo. Περισσότερο από το 86% των ασθενών ήταν γυναίκες και 43% υπέφερε από χρόνιες ημικρανίες, με περισσότερα από 15 επεισόδια ανά μήνα.

Η θεραπεία που δοκιμάστηκε στους ασθενείς έγινε με 15-20 ενέσεις γύρω από το κεφάλι και τον λαιμό, κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες. Σε σύγκριση με τις ενέσεις ενός placebo και σύμφωνα με το άρθρο που διαβάσαμε στο lifogr, οι ενέσεις μπότοξ είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση των ημικρανιών κατά 1,6 ανά μήνα!

Αξίζει να αναφέρουμε πως το μπότοξ έχει και περισσότερες παρενέργειες από το placebo, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η μυική αδυναμία, η διπλή όραση, η βλεφαρόπτωση και ο πόνος στον αυχένα. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε καμία σοβαρή επίπτωση.

Κι ενώ υπάρχουν πολλά φάρμακα που προλαμβάνουν τις χρόνιες ημικρανίες, η Δρ. Eva Bruloy, πλαστική χειρουργός που ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε πως εκείνα έχουν πολύ περισσότερες αλλά και πιο σοβαρές παρενέργειες από το μπότοξ. Δεν είναι, λοιπόν, απίθανο, στο κοντινό μέλλον, να πούμε αντίο στον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες με τη βοήθεια του μπότοξ!

Tags μποτοξ, ημικρανία, υγεια, κεφαλι, πονος, botox, health, wellness


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5747 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2909 s // Total time: 2.8655 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X