Αν δεν είσαι ακόμη vegan αυτοί οι 10+1 λόγοι θα σε πείσουν να γίνεις


Αν δεν είσαι ακόμη vegan αυτοί οι 10+1 λόγοι θα σε πείσουν να γίνεις

Μάθε ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία σου κι όχι μόνο!

Όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι έρευνες που υποστηρίζουν ότι η vegan διατροφή έχει πολύ χαμηλότερο οικολογικό αποτύπωμα ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, σίδηρο και μαγνήσιο, φολικό οξύ, αλλά και χαμηλότερη σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Το περιοδικό "Corfu Stories" δημοσίευσε ένα άρθρο όπου μας εξηγεί τους λόγους που πρέπει να γίνουμε χορτοφάγοι.

  1. Συμπόνια και σεβασμός στη ζωή εκατομμυρίων αθώων εμψύχων πλασμάτων, που απαρτίζουν το τεχνοκρατικά αποκαλούμενο «ζωικό κεφάλαιο». Και φυσικά η ιδιότητα του φιλόζωου δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνο τα ζώα συντροφιάς αλλά το σύνολο των μελών του ζωικού βασιλείου.
  2. Είναι γνωστό ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας φυτικής παραγωγής αποδίδεται στην εντατική κτηνοτροφία μέσω των ζωοτροφών, τη στιγμή που το φλέγον ζήτημα του υποσιτισμού του Τρίτου Κόσμου σκανδαλωδώς παραμένει άλυτο.
  3. Προστασία του περιβάλλοντος και ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης, καθώς σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε η κλιματική κρίση και η υποβάθμιση των φυσικών οικοσυστημάτων συνδέεται άμεσα με την κτηνοτροφία και την επεξεργασία ζωικών προϊόντων.
  4. Την εποχή της κρίσης και της καθολικής περιστολής δαπανών, η vegan διατροφή είναι εξαιρετικά οικονομική. Ως προς αυτό, πιο αξιόπιστος μάρτυρας από το "καλάθι της νοικοκυράς" δεν υπάρχει!
  5. Βελτίωση της υγείας και αύξηση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας, μέσω της κατανάλωσης πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά τροφών απαλλαγμένες από διοξίνες και αντιβιοτικά.
  6. Η vegan διατροφή ευνοεί την απώλεια λίπους, διευκολύνοντας έτσι την προσπάθεια για αδυνάτισμα και διατήρηση του επιθυμητού σωματικού βάρους.
  7. Ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί με επιτυχία να βασιστεί στη vegan διατροφή, αν αναλογιστεί κανείς ότι το junk food κατά βάσει δεν είναι vegan.
  8. Βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης, καθώς κορυφαίοι vegan αθλητές υποστηρίζουν με θέρμη ότι η συγκεκριμένη διατροφή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις επιδόσεις τους.
  9. Ο ανυπόστατος μύθος ότι μόνο η πλούσια σε ζωικά προϊόντα διατροφή είναι πλήρης και ικανή να καλύψει τις ανάγκες μας σε πρωτεΐνη, έχει ολοκληρωτικά καταρριφθεί. Μαζί του συμπαρέσυρε στα τάρταρα κι εκείνον που αναφέρει ότι η ζωική πρωτεΐνη είναι ανώτερη της φυτικής.
  10. Ο κόσμος της χορτοφαγίας είναι γεμάτος χρώματα, ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων. Είναι ένα μαγευτικό μαγειρικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και επ’ ουδενί δεν ταυτίζεται με την αέναη βοσκή χορταρικών.
  11. Πνευματικοί λόγοι, καθώς η αποχή από τα ζωικά προϊόντα- από αρχαιοτάτων χρόνων- έχει ταυτιστεί με τον αγώνα του φιλοσόφου, του ασκητή ή του κοινού θνητού για ηθική και πνευματική πρόοδο.

Το σύνολο των προαναφερθέντων έχουν κοινό σημείο αναφοράς τον άνθρωπο εκείνον που επιθυμεί μια αλλαγή για τον εαυτό του, την κοινωνία και τον πλανήτη που αισθάνεται σπίτι του. Τον άνθρωπο που έχει αντιληφθεί ότι οφείλει να γίνει ο ίδιος φορέας αυτής της αλλαγή σήμερα… Για το αύριο!

Tags VEGAN, χορτοφαγος, υγεια, Διατροφή, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8792 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4093 s // Total time: 3.2885 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X