Live the smart way


Live the smart way

To ilovestyle ταξιδεύει στο Βερολίνο και μαθαίνει τα πάντα για τη συνεργασία της BoConcept με τη Smart, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της συλλογής επίπλων και αξεσουάρ The smartville και του Smart ForTwo BoConcept signature style!

Όταν η BoConcept συναντά δημιουργικά τη Smart, τότε το αποτέλεσμα ξεπερνά τη φαντασία. Άλλωστε και οι δυο εταιρείες έχουν επικεντρωθεί στο urban design και έχουν θέσει ως στόχο να κάνουν τη ζωή στις μεγάλες πόλεις ευκολότερη. Σε μία μεγαλούπολη, το Βερολίνο ξεκίνησε πριν από ενάμισι χρόνο και η ιδέα για τη συνεργασία των δύο brand, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μία πρωτότυπη συλλογή επίπλων και αξεσουάρ και σε ένα αυτοκίνητο. Γι’ αυτό και το Βερολίνο δεν επιλέχθηκε τυχαία για την παρουσίαση αυτή.

BoConcept Stories
Πίσω από κάθε συνεργασία κρύβονται δημιουργικές προσωπικότητες και πίσω από κάθε brand άνθρωποι με όραμα. Μία από αυτούς είναι και η Δήμητρα Κακόπιερου, της BoConcept Κύπρου με την οποία ταξιδεύσαμε στο Βερολίνο. Καθώς απολαμβάνουμε τον καφέ μας σε μία πλατεία στο κέντρο του Βερολίνου, μου διηγείται την πρώτη επαφή που είχε με τους ανθρώπους της BoConcept .«Ήταν σε μία έκθεση στη Γερμανία» μου λέει και μου εξηγεί το όραμα και την αποστολή της BoConcept, η οποία γιορτάζει φέτος τα εξηντάχρονά της. Καθώς φτάνουμε το κεντρικό κατάστημα του δανέζικου brand για την παρουσίαση, αντιλαμβάνομαι πλήρως αυτές τις αξίες. Οι άνθρωποι της BoConcept, επικεντρώνονται στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, προσαρμόζοντας το design στα δικά του μέτρα. «Ασχολούμαστε με το Urban Danish Design από το 1952. Ξέρουμε τι κάνουμε και αυτό το εισπράττει και ο πελάτης μας. To όραμά μας, είναι να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων πιο άνετη. Όταν μπαίνουν στο σπίτι τους να αισθάνονται πραγματικά σαν στο σπίτι τους. Γι’ αυτό και ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του brand μας είναι το Customization. Εμείς προτείνουμε διάφορα σχέδια στα οποία ο καθένας μπορεί να βάλει τη δική του πινελιά και να τα κάνει δικά του. Να επιλέξει τα χρώματα και τα υλικά που του ταιριάζουν» μου λέει ο Marketing Diverson της BoConcept Palle Larsen. Διερωτώμαι πως ένα global brand μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες τόσων διαφορετικών ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Την απάντηση μού τη δίνει ο head designer του brand: «Ταξιδεύουμε πολύ σε όλο τον κόσμο και παρατηρούμε τι γίνεται σε μεγαλουπόλεις όπως το Τόκιο, η Νέα Υόρκη κ.ά. Επίσης βλέπουμε πως ζουν οι άνθρωποι την καθημερινότητά τους, πηγαίνουμε στα σπίτια τους και συζητάμε. Άρα η έμπνευσή μας προέρχεται από διάφορα ερεθίσματα. Αυτό που εμείς κάνουμε είναι να καλύψουμε και να ενσωματώσουμε αυτές τις ανάγκες σε ένα global design» μου εξηγεί, αποδεικνύοντας πως η BoConcept είναι μια εταιρεία που εξελίσσεται όπως και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Design Χ 4
Ποια σχέση όμως μπορεί να έχει ένα brand που ασχολείται με το σχεδιασμό επίπλων και αξεσουάρ με μία εταιρεία αυτοκινήτων; Την απάντηση δίνουν ο CEO της ΒoConcept Torben Paulin και η Head της Smart Dr Annette Winkler. Τους συνδέει το ίδιο όραμα και η ίδια αποστολή. Παθιασμένοι με το design, έχουν ως αποστολή να κάνουν τη ζωή στις πόλεις καλύτερη, ενδίδουν στις προκλήσεις και αναζητούν πάντα το καλύτερο. Και το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους το αποδεικνύει. Η συλλογή The smartville, η οποία περιλαμβάνει έπιπλα και αξεσουάρ, ξεχωρίζει για τη φαντασία, την πρωτοτυπία αλλά και τη μεγάλη της γκάμα. «Τα αξεσουάρ είναι τόσο χαρούμενα και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμασταν. Μας κάνουν να χαμογελάμε και νομίζω πως όλοι το είχαμε ανάγκη αυτό. Ο καναπές για παράδειγμα που δημιουργήσαμε θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μοντέρνος, φουτουριστικός… Ταυτόχρονα θυμίζει τις παλιές καλές ημέρες, με τα μεγάλα αμερικανικά αυτοκίνητα που είχαν παρόμοια καθίσματα. Οπότε γίνεται μία ανάμειξη της ιστορίας και με τις ρίζες μας και δημιουργείται κάτι για το μέλλον» μου λέει ο CEO της ΒoConcept, Torben Paulin, ο οποίος δεν κρύβει τη χαρά του για αυτή τη συνεργασία, η οποία είχε επίσης ως αποτέλεσμα και τη δημιουργία του smart fortwo BoConcept signature style. «Και εδώ βλέπουμε νέα υλικά που δεν έχουμε ξαναδεί σε αυτοκίνητα, όπως για παράδειγμα οι ραφές και τα αξεσουάρ. Η ιδέα είναι να αισθάνεται κανείς σαν στο σπίτι του ακόμη και όταν οδηγεί» εξηγεί η Head της Smart, Dr Annette Winkle. Όσο για τη συνέχεια; Και τα δύο brand μας έχουν συνηθίσει στις εκπλήξεις….

Smartville Collection
* Θα τη βρεις σε όλα τα καταστήματα BoConcept στην Κύπρο από τα μέσα Απριλίου.
* Περιλαμβάνει αξεσουάρ και έπιπλα, τα οποία μπορεί θα βρεις σε διάφορους συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων.
* Χαρακτηρίζεται από τα έντονα και χαρούμενα χρώματα.
* Ανάμεσα στα αξεσουάρ που ξεχωρίσαμε είναι τα μαξιλάρια, τα χαλιά, τα κηροπήγια τα usb sticks και οι κούπες για καφέ και εσπρέσσο.

Tags BoConcept, smart, Δήμητρα Κακόπιερου, Βερολίνο, Living, επιπλα, αξεσουάρ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5053 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3473 s // Total time: 2.8526 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X