Η Dr.Eleana Ferrari μας μιλάει για τη νέα εποχή στις αισθητικές επεμβάσεις!


Η Dr.Eleana Ferrari μας μιλάει για τη νέα εποχή στις αισθητικές επεμβάσεις!

Μία δραστήρια Κύπρια που διαπρέπει για τις καινοτόμες πρακτικές της

Αναζητώντας πληροφορίες για την Dr.Eleana Ferrari (Medical doctor, Medical aesthetics , Nutrition, Physical Activity and Public Health, Medical Biochemistry) αλλά και γνωρίζοντάς την λίγο καλύτερα μέσα από τις απαντήσεις που μας έδωσε στη συνέντευξη που της κάναμε μόνο ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι μπορούμε να μείνουμε από τη ζωή και τη δράση της στο χώρο της ιατρικής αισθητικής.

Η γιατρός προέρχεται από μία οικογένεια στο νησί μας, η οποία είναι γνωστή στον χώρο της αισθητικής καθώς μητέρα της είναι η Μαρία Παπασάββα. Η Dr.Eleana Ferrari μας συστήνεται μέσα από μία όμορφη κουβέντα που είχαμε.  

Η ζωή σας μοιράζεται μεταξύ Ιταλίας, Λονδίνου και Κύπρου. Πόσο δύσκολο είναι να ζεις και να εργάζεσαι σε τρεις διαφορετικές χώρες;

Ο τόπος διαμονής μου είναι στην Ιταλία, με την αισθητική και τη σαγήνη να πρωταγωνιστούν. Μου αρέσει να ταξιδεύω στην πατρίδα μου και στο Λονδίνο για να μοιραστώ την εμπειρία μου με ασθενείς διαφορετικής εθνικότητας και πολιτισμών. Δεν είναι εύκολο, αλλά οι δυσκολίες ξεπερνιούνται από το πάθος που έχω για το επάγγελμά μου.

Προέρχεστε από μία οικογένεια γνωστή στο νησί μας όσον αφορά στον τομέα της αισθητικής. Η απόφασή σας να ασχοληθείτε με αυτόν τον τομέα ήταν μονόδρομος; Ήταν δηλαδή το όνειρό σας από μικρή ή το καλλιεργήσατε μεγαλώνοντας;

Οι απαντήσεις που έρχονται στο μυαλό περιλαμβάνουν τις επιρροές της οικογένειάς μου. Ταυτόχρονα, πάντα ονειρευόμουν να γίνω γιατρός και να φροντίζω καλά τους ανθρώπους. Ως νεαρό κορίτσι, όταν έγινα ενήλικας, άλλαξα τις προοπτικές μου, αλλά το ενδιαφέρον μου ήταν πάντα η έρευνα για την υγεία και την ευημερία. Μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά αργότερα πέτυχα το όνειρό μου.

Το βιογραφικό σας είναι αρκετά πλούσιο και εντυπωσιακό. Μιλήστε μας λίγο σε ποιες μεθόδους ειδικεύεστε;

Αρχικά, αποφοίτησα ως ιατρικός βιοχημικός και διατροφολόγος και έκτοτε συνεχίζω το επάγγελμά μου ως ιατρός και ειδικεύομαι στις ιατρικές αισθητικές διαδικασίες. Το αρχικό μου όνειρο ήταν να γίνω χειρουργός. Ωστόσο, ενώ φοιτούσα στην ιατρική σχολή, παρακολούθησα συνέδρια σε όλο τον κόσμο, τα οποία μαζί με τον σύζυγό μου συμμετέχουν στην ιατρική έρευνα και η οικογένειά μου που διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στη βιομηχανία της αισθητικής, μου έδωσαν την ευκαιρία να δω την προοπτική της ιατρικής αισθητικής. Έχω συνειδητοποιήσει τη σημασία του επαγγέλματος καθώς μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και να βελτιώσει την ψυχολογική ευημερία του ατόμου. Έκτοτε έχω ερευνήσει τις πιο μοναδικές και προηγμένες τεχνικές για να κάνω τους ανθρώπους να φαίνονται καλύτερα στην ασφάλεια και την άνεση. Πολλές από τις διαδικασίες που κάνω είναι αποκλειστικές για την έρευνα που έχω πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια.


 
Γνωρίζουμε πως κάνετε διαλέξεις στο εξωτερικό. Πως προέκυψαν;

Όταν είσαι ερευνητής, είναι σημαντικό να μοιραστείς την εμπειρία και τις ανακαλύψεις σου με τους συναδέλφους σου. Γνωστή ως καινοτόμος στον κλάδο και έχοντας εργαστεί ως λέκτορας σε ένα σεβαστό πανεπιστήμιο στην Ιταλία, συχνά καλούμαι να παρουσιάσω τη δουλειά μου σε διεθνή ιατρικά συνέδρια και πανεπιστήμια που οδηγούν τον κόσμο της ιατρικής αισθητικής.  

Δεδομένου ότι έχετε την εμπειρία τριών διαφορετικών χωρών όσον αφορά στην επαγγελματική σας δραστηριότητα, ποιες διαφορές βλέπετε στους πελάτες σας σε κάθε χώρα; Υπάρχουν διαφορετικές αισθητικές ανάγκες, δηλαδή;

Η παγκοσμιοποίηση έχει δημιουργήσει παρόμοιες ανάγκες παγκοσμίως. Θεωρώ ότι η ζήτηση ιατρικών αισθητικών διαδικασιών είναι παρόμοια σε διάφορες χώρες, αλλά ταυτόχρονα είναι σημαντικό να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένες πολιτιστικές ανάγκες. Έχω γίνει ειδικός σε αυτό.

Όσον αφορά στο σήμερα, θεωρείτε πως οι άνθρωποι τείνουμε να θέλουμε να εξωραΐσουμε την εικόνα μας για προσωπικούς λόγους ή για να είμαστε αρεστοί με βάση τα κοινωνικά πρότυπα; Εσείς ποιο vibe λαμβάνετε από τους ανθρώπους που σας επισκέπτονται;

Νομίζω ότι ζούμε σε έναν κόσμο συνεχών επιρροών που τις απορροφούμε ασυνείδητα. Η ανάγκη να συμβαδίζουμε με την εικόνα μας έχει ανάπτυξη τα τελευταία 20 χρόνια. Πρόσφατα, με τις συνεχείς καινοτομίες σε συσκευές που βασίζονται στην ενέργεια και την εστίαση σε όλο τον κόσμο σε νέες προηγμένες τεχνικές, είμαστε σε θέση να αποφύγουμε τη χειρουργική επέμβαση στις περισσότερες περιπτώσεις και να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τεχνικές ομορφιάς για τη βελτίωση τόσο του προφίλ μας όσο και της εμφάνισής μας, καθώς και της ανύψωσης το πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος και βελτιώνει τα χέρια, τους αγκώνες, τα γόνατα, όλες τις περιοχές που υποφέρουν από γήρανση. Πιστεύω ότι αυτή η ανάγκη έγινε ένα προσωπικό ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για εμάς.

Διαβάζοντας κανείς για εσάς, αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για μία δυναμική και δραστήρια γυναίκα. Θεωρείτε ότι παραγκωνίσατε κάτι σε προσωπικό επίπεδο για να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους;

Πάντα ήμουν άτομο που καταπιανόμουν με πολλά πράγματα, προσπαθώντας να πετύχω τους στόχους μου χωρίς να παραμελήσω την οικογένειά μου και τις υποχρεώσεις μου. Έχω αποφοιτήσει ιατρική σχολή με διάκριση ενώ έχω δύο παιδιά και έναν σύζυγο που ταξίδευε μπρος-πίσω για να διατηρήσει μια ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της οικογένειάς του. Ταυτόχρονα, η οικογένειά μου εδώ στην Κύπρο έπαιξε επίσης μεγάλο ρόλο στην επιτυχία μου. Νιώθω ευλογημένη που έχω μια τέτοια υποστηρικτική οικογένεια. Αυτή η ισορροπία εργασίας, οικογένειας και φίλων, μου επιτρέπει να νιώθω χαρούμενη και ικανοποιημένη μέσα μου, διατηρώντας έτσι μια υγιή σχέση με τον εαυτό μου και τους ανθρώπους γύρω μου.

Έχετε βιώσει ή αντιληφθεί ρατσιστικές συμπεριφορές, ούσα γυναίκα, στον χώρο που κινείστε;

Ευτυχώς ζω σε μια εποχή όπου οι γυναίκες έχουν καταφέρει πολλά και σήμερα καταλαμβάνουμε σημαντικούς κανόνες στην κοινωνία. Ποτέ δεν ένιωσα διακρίσεις στο επάγγελμά μου και αυτό ήταν ένα σημαντικό ερέθισμα για να μεγαλώσω το πάθος μου για τη βιομηχανία.

Ποιοι είναι οι επόμενοι επαγγελματικοί σας στόχοι;

Θα ήθελα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, καθώς πιστεύω ότι δεν μπορώ να ικανοποιήσω την αυξανόμενη ζήτηση. Στο μέλλον θέλω να δημιουργήσω μια αλυσίδα επαγγελματιών που εργάζονται με αυστηρά πρότυπα για να προσφέρουν μόνο ασφαλή και αποτελεσματική διαδικασία σε όλους σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Tags dr.eleana ferrari, ελεανα φερραρι, πλαστικη χειρουργος, Συνεντευξη, επεμβασεις, αισθητικεσ επεμβασεις


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0445 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3705 s // Total time: 2.4150 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X