Οι διακοπές τελείωσαν και… "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του"!


Οι διακοπές τελείωσαν και… "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του"!

Εσύ ήξερες για το \"Σύνδρομο Κατάθλιψης μετά τις διακοπές\";

Ναι είναι γεγονός, οι διακοπές τελείωσαν και πολλοί από εμάς έχουμε ήδη επιστρέψει στον "τόπο του εγκλήματος", κάποιοι άλλοι όμως διανύουν τις τελευταίες ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών τους. Οι διακοπές συνήθως είναι συνυφασμένες με χαλάρωση, ξεγνοιασιά, ξεκούραση και όμορφες στιγμές… τόσο πολύ που πολλοί αρνούνται να αποδεχτούν την επιστροφή στην καθημερινότητα και την έναρξη των υποχρεώσεων.

Αν και εσύ νιώθεις το ίδιο, δεν είσαι μόνη να ξέρεις! Η επιστροφή στην καθημερινή ρουτίνα μετά τις διακοπές είναι μια διαδικασία που δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν όσο και αν αγαπάει τη δουλειά του. Είναι λογικό ότι το σώμα, το μυαλό αλλά και η ψυχή, θα χρειαστούν το χρόνο τους για να μεταβούν στη νέα πραγματικότητα μετά τις διακοπές. Και αυτό ως ένα βαθμό είναι αναμενόμενο.

Πολλοί ειδικοί λένε ότι υπάρχει το "Σύνδρομο Κατάθλιψης μετά τις διακοπές". Ο συγκεκριμένος όρος έχει δημιουργηθεί για να περιγράψει την συναισθηματική κατάσταση που μπορεί να βιώνουμε κυρίως όταν επιστρέφουμε από πολυήμερες διακοπές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με την κατάθλιψη. Έρευνες λένε ότι όσο περισσότερο διαρκούν τα ταξίδια τόσο πιο έντονο μπορεί να είναι το σύνδρομο. Μερικά από τα συμπτώματα είναι να αισθάνεσαι περισσότερο κουρασμένη, να έχεις μειωμένη όρεξη και να νοσταλγείς τις καλοκαιρινές στιγμές έντονα.

Άραγε τι να είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε όλα τα πιο πάνω; Το μυστικό λοιπόν είναι να καταφέρεις να επιστρέψεις ομαλά και αποτελεσματικά στη δουλειά, χωρίς να χάσεις την ωραία αίσθηση χαλάρωσης που απέκτησες στις διακοπές σου.  

Πιο κάτω σου γράφω μερικά tips τα οποία εφαρμόζω και εγώ μετά τις καλοκαιρινές μου διακοπές.

1. Οργανώσου

Κάνε μια λίστα με τις εκκρεμότητές σου, βάλε μια σειρά προτεραιότητας και φτιάξε ένα πρόγραμμα για ολόκληρη την πρώτη σου εβδομάδα, αλλά ακολούθησε το με συνέπεια, και κάνε ένα πράγμα τη φορά. Απάντησε στα πιο επείγοντα email, επικοινώνησε με τους βασικούς σου συνεργάτες ή πελάτες και σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσεις να κάνεις πολλά πράγματα την ίδια στιγμή.  Άσε το multi-tasking για κάποια άλλη στιγμή και δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να βρει τους ρυθμούς του.

2. Βάλε ξυπνητήρι

Το πιο πιθανό είναι ότι είχες διαφορετικό πρόγραμμα στις διακοπές σου από ότι τον υπόλοιπο χρόνο. Μπορεί να ξενυχτούσες μέχρι αργά με συγγενείς και φίλους και πολλές φορές ίσως και να ξυπνούσες μετά το μεσημέρι. Αυτό όμως δυστυχώς, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Καλό θα ήταν, μία-δυο μέρες, πριν επιστρέψεις στη δουλειά βάλε ξυπνητήρι την ώρα που το ρύθμιζες για να ετοιμαστείς για δουλειά ενώ προσπάθησες να κοιμηθείς νωρίς το βράδυ. Αυτό θα σε βοηθήσει να ρυθμίσεις πάλι το βιολογικό σου ρολόι, και να μην αισθάνεσαι τόσο χάλια την πρώτη μέρα που θα επιστρέψεις στο γραφείο.

3. Συνέχισε τις διακοπές

Μερικά πράγματα που έκανες στις διακοπές μπορείς να τα συνεχίσεις. Το Σάββατο μπορείς να πας ακόμα για μπάνιο και χαλάρωση στην παραλία, και την Παρασκευή το βράδυ μπορείς να βγεις και να παραγγείλεις ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ. Στην ουσία εφάρμοσε μερικές αγαπημένες συνήθειες των διακοπών σου στο τωρινό σου πρόγραμμα.

4. Κάνε σχέδια

Κανόνισε κάτι ενδιαφέρον για μετά τη δουλειά. Μπορεί να διανύουμε μία ευαίσθητη περίοδο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κλειστούμε απότομα μέσα, ειδικά αν ακόμη δουλεύεις από το σπίτι. Κανόνισε κάτι απλό και ακίνδυνο, όπως μία βόλτα για περπάτημα.  Αυτό θα σε βοηθήσει να μην σκέφτεσαι ότι πρέπει να γυρίσεις στο σπίτι, να βάλεις πλυντήριο και να κάνεις όλες τις δουλειές που σου έχουν απομείνει από την προηγούμενη ημέρα.  

5. Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης

Κακά τα ψέματα στις διακοπές τα πράγματα αλλάζουν και όλοι υποκύπτουμε στους πειρασμούς και κυρίως στους γλυκούς πειρασμούς. Νόστιμες λιχουδιές για πρωινό, μεζεδάκια, ουζάκια, τσιπουράκια, κοκτέιλ κλπ. Τώρα λοιπόν που έχουμε γυρίσει πίσω, είναι καλό να μπούμε σε μια σειρά πάλι και να επιστρέψουμε στην λεγόμενη "clean diet", δηλαδή να τρώμε καθαρά και υγιεινά.

6. Οργάνωσε τις επόμενες διακοπές σου

Αυτό είναι το καλύτερο μου! Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που πηγαίνουν διακοπές είναι πιο χαρούμενοι σε σχέση με αυτούς που δεν πηγαίνουν. Η χαρά της αναμονής ενός επικείμενου ταξιδιού, μπορεί να κρατήσει έως και 8 εβδομάδες. Ποιο είναι το συμπέρασμα; Οργάνωσε το επόμενο σου ταξίδι, έστω και εντός της χώρας, και έτσι θα έχεις να περιμένεις και να προσμένεις για κάτι όμορφο.

Υ.Γ.#staysafe

Love,
K. xx

Tags Κλέλια Γιασεμίδου, Διακοπές, showbiz, gossip, celebrities, showbiz κύπρος, blog, BLOGGER


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3867 s (249 Queries.) // Parse time: 0.9228 s // Total time: 3.3095 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X