Γεωργία Κωνσταντίνου – Χρήστος Μιχάλαρος: Μας μίλησαν λίγο πριν την πρεμιέρα τους στο "Μεσημέρι και Κάτι"


Γεωργία Κωνσταντίνου – Χρήστος Μιχάλαρος: Μας μίλησαν λίγο πριν την πρεμιέρα τους στο "Μεσημέρι και Κάτι"

Αναλαμβάνουν τα ηνία της μεσημεριανής ζώνης στο ΣΙΓΜΑ

Πρεμιέρα αναμένεται να κάνει η ενημερωτική εκπομπή του ΣΙΓΜΑ “Μεσημέρι και Κάτι” την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Αυγούστου, στις 11:00.

Διαβάστε ακόμα: Βρεθήκαμε στα παρασκήνια της φωτογράφησης για την εκπομπή "Μεσημέρι και κάτι" με τους νέους παρουσιαστές της!

Παρουσιαστές της εκπομπής τη φετινή σεζόν θα είναι η Γεωργία Κωνσταντίνου και ο Χρήστος Μιχάλαρος, δύο δημοσιογράφοι με μαχητικότητα, έντονη άποψη, γνώσεις και πάνω απ’ όλα αγάπη για τη δουλειά τους, κάνουν δυναμική πρεμιέρα με θέματα που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία και την ενέργεια.

Εμείς μιλήσαμε μαζί τους λίγο πριν την πρεμιέρα τους και δηλώνουν έτοιμοι για αυτό το νέο βήμα και συνάμα πρόκληση στην καριέρα τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sigma TV (@sigmatvcy) on

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις που κάνατε όταν σας έγινε η πρόταση για την παρουσίαση της εν λόγω εκπομπής;  

Γεωργία Κωνσταντίνου: Όταν μου έγινε η πρόταση για να αναλάβω τα ηνία της εκπομπής, μαζί με τον Χρήστο Μιχάλαρο εξεπλάγην ευχάριστα. Αναμφισβήτητα ήταν μια πρόταση, η οποία με τιμά και νιώθω ευγνώμων που η Διοίκηση του συγκροτήματος με εμπιστεύτηκε για ένα τέτοιο καίριο πόστο. Αισθάνθηκα την πρόκληση του να “χτίζεις” κάτι νέο από το μηδέν με μια ομάδα, η οποία αποτελείται από σπουδαίους και αξιόλογους συναδέλφους. Από την άλλη,  ένιωσα το βάρος της ευθύνης που πέφτει στους ώμους μας για την έγκυρη, άμεση και αντικειμενική ενημέρωση του τηλεθεατή. Καλούμαστε να μεταφέρουμε στον τηλεθεατή τον παλμό όλων των εξελίξεων, από το “μέτωπο” της πανδημίας, της οικονομίας, της πολιτικής και όχι μόνο, με σεβασμό και αφοσίωση.

Χρήστος Μιχάλαρος: Ήταν σαφώς μια τιμητική πρόταση και μια έκφραση εμπιστοσύνης από τη διεύθυνση του σταθμού, την ώρα που ξημερώνουν πολύ δύσκολές ημέρες για τον τόπο. Το πρώτο πράγμα που πέρασε μπροστά από τα μάτια μου ήταν τίτλοι ειδήσεων και θεματολογίες οι οποίες “καίνε”: κυπριακό, τουρκική προκλητικότητα, κορωνοϊός, οικονομική και εργασιακή κρίση, ενεργειακές εξελίξεις και άλλα πολλά. Εμείς, ως ομάδα, καλούμαστε να τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη, απευθυνόμενοι αποκλειστικά στους πολίτες, οι οποίοι έχουν άποψη, κριτήριο και πολλές επιλογές. Πρέπει να τους παραδίδουμε κάθε μέρα  μια εκπομπή με την οποία να νιώθουν ένα αίσθημα ασφάλειας σε σχέση με την ενημέρωσή τους, ότι δηλαδή δεν χάνουν καμία εξέλιξη από καμία είδηση και ταυτόχρονα ακονίζουν το κριτήριο και την οπτική τους μέσα από μια διαδικασία που περιέχει αλήθεια, σεβασμό, αντικειμενικότητα και αυστηρότητα. Ασφαλώς, όλο αυτό θα γίνει με τον δικό μας τρόπο και με μέγιστη ειλικρίνεια. Είναι βαριά αποστολή, αλλά θα την φέρουμε εις πέρας με ευθύνη, αγάπη και μεράκι.

Πως σας φάνηκε η ιδέα του διδύμου, καθώς είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στον τομέα της ενημέρωση και δη το μεσημέρι;

Γ.Κ: Η ισχύς εν τη ενώσει. Δύο μυαλά σκέφτονται καλύτερα από ένα, συνεπώς πρόκειται για μια ιδέα, η οποία με ενθουσίασε. Όταν δε έμαθα ότι το τηλεοπτικό μου ταίρι θα είναι ο Χρήστος – ο διπλανός μου στην Αίθουσα Σύνταξης - ενθουσιάστηκα περισσότερο. Πρόκειται για έναν εξαίρετο συνάδελφο με γνώσεις και εμπειρία στον χώρο. Ένα άτομο, το οποίο δεν εφησυχάζει και παλεύει για το καλύτερο. Με τον Χρήστο μπορώ να επικοινωνήσω, να συνεργαστώ και να μοιραστώ μαζί του όλες τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου, γεγονός, το οποίο μου επιτρέπει να ατενίζω το επαγγελματικό μας μέλλον με αισιοδοξία.

Χ.Μ: Μεγάλωσα και εκπαιδεύτηκα μέσα σε ένα περιβάλλον με συνεργασίες και συνέργειες. Με την ανακοίνωση της ιδέας για ένα δίδυμο στην μεσημεριανή ζώνη, ένιωσα πολύ άνετα, ενώ όταν άκουσα ότι η έτερη επιλογή ήταν η Γεωργία  ήρθε η σιγουριά ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν όμορφα, με επαγγελματισμό κι εμπιστοσύνη. Πρόκειται για μια εξαιρετική συνάδελφο και φίλη με την οποία πάντα είχαμε άριστες σχέσεις συνεργασίας και αλληλοβοήθειας μέσα στην αίθουσα σύνταξης.

Σας δόθηκε ένα πόστο σε μία ζώνη πολύ ανταγωνιστική με μεγάλες απαιτήσεις. Σας αγχώνει αυτό;

Γ.Κ: Όντως, πρόκειται για μια -όχι μόνο ανταγωνιστική ζώνη- αλλά και για μια δύσκολη ζώνη στην οποία πρέπει να “καταθέσεις” όλη σου την ενέργεια αλλά και τις γνώσεις που διαθέτεις, έτσι ώστε να καταφέρεις τον τηλεθεατή να σου δώσει τη ψήφο εμπιστοσύνης του. Όσο ανταγωνιστική και αν είναι η μεσημβρινή ζώνη, κύριο μας μέλημα είναι η έγκυρη ενημέρωση του πολίτη και εκεί πρέπει να εστιάσουμε.

Χ.Μ: Σίγουρα υπάρχει το βάρος της ευθύνης και η αδρεναλίνη της πρόκλησης. Αν και δεν νιώθω αισθήματα “ανταγωνισμού”, αλλά “συναγωνισμού” με στόχο την ενημέρωση του πολίτη, ξέρουμε ότι απέναντί μας υπάρχουν εξαιρετικοί συνάδελφοι, με μεγάλη πείρα και πολύ καλές εκπομπές, την ώρα που οι προκλήσεις στην ειδησεογραφία θα είναι τεράστιες. Ωστόσο, η ομάδα που έχουμε φτιάξει είναι εξαιρετική ενώ το δημοσιογραφικό δυναμικό του ΣΙΓΜΑ αλλά και ολόκληρου του συγκροτήματος (SigmaLive, Ράδιο Πρώτο, Economy Today, Σημερινή κλπ) αποτελεί το βαρύ πυροβολικό και τις εφεδρείες μας για μια πορεία προς τα εμπρός. Και μόνο προς τα εμπρός.

Σας αγχώνει η σκέψη για τα νούμερα τηλεθέασης ή για αρνητική κριτική που ενδεχομένως να προκύψει;

Γ.Κ: Η δουλειά μας θα φανεί μέσα από το έργο μας, με τον πιο αυστηρό κριτή να είναι ο τηλεθεατής. Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη, είτε αυτή είναι αρνητική, είτε θετική. Εξάλλου, μέσα από την κριτική βελτιώνεσαι, αναγνωρίζεις λάθη και αδυναμίες και μαθαίνεις τα όριά σου. Προσωπικά, τα νούμερα τηλεθέασης δεν με αγχώνουν, καθώς όπως έχω προαναφέρει πρώτιστος και κύριός μας στόχος είναι η ενημέρωση του τηλεθεατή.

Χ.Μ: Μοναδικός κριτής μας είναι ο λαός. Η εκπομπή φέτος στήθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στον λαό, για να μπορούμε να τον ακούμε καθαρά και να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες του. Πάντα θεωρούσα πως η πιο χρήσιμη φωνή δεν είναι εκείνη που σου χαϊδεύει τα αυτιά, αλλά εκείνη που σου επισημαίνει τις αδυναμίες για να μπορείς να γίνεσαι κάθε ημέρα καλύτερος και πιο χρήσιμος. Προσωπικά δεν έχω κανένα άγχος για τα νούμερα τηλεθέασης, όπως δεν έχω κανένα άγχος για τα νούμερα ακρόασης στο Ράδιο Πρώτο όπου και συνεχίζω στο ίδιο σχήμα κάθε πρωί. Στόχος είναι η ποιότητα και σε αυτή είμαστε αφοσιωμένοι.

Τι να περιμένει να δει ο τηλεθεατής τη φετινή τηλεοπτική σεζόν από το “Μεσημέρι και Κάτι”;

Γ.Κ: Μια ενημερωτική εκπομπή, όπως είναι το “Μεσημέρι και Κάτι” έχει ως “πυξίδα” την ενημέρωση. Σαφώς, και θα υπάρξουν νέες, ενδιαφέρουσες ενότητες, οι οποίες θα είναι εμπλουτισμένες με καινοτόμες ιδέες. Μαζί μας, και η δημοσιογραφική ομάδα της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, η δυνατή ομάδα του διαδικτυακού sigmalive, του economytoday και της “Σημερινής”.

Χ.Μ: Το γεγονός ότι είμαστε δύο προϊδεάζει για περισσότερο διάλογο και μεγαλύτερη επικοινωνία με τον κόσμο. Από εκεί και πέρα, στοχεύουμε σε γρηγορότερες ταχύτητες συζήτησης, μεγαλύτερη εμπλοκή με τα εργαλεία της τεχνολογίας, περισσότερα social media νέους τρόπους επικοινωνίας και πολλά άλλα τα οποία σας τα φυλάμε για την πρεμιέρα. Η εκπομπή θα έχει και εκπλήξεις. Από εκεί και πέρα, η σφραγίδα και η εγγύηση του ΣΙΓΜΑ και του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ στην ενημέρωση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σας στόχοι;

Γ.Κ: Βασικός μου στόχος είναι να εξελιχθώ και να μείνω προσηλωμένη στον στόχο μου. Βεβαίως, αυτό θα επιτευχθεί μόνο με πολλή δουλειά και αγάπη για τη δημοσιογραφία.

Χ.Μ: Είμαι αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι στην αποστολή μου και η αποστολή μου από φέτος περνάει τόσο από το “Μεσημέρι και κάτι” του ΣΙΓΜΑ, όσο και από την “Πρώτη Εκπομπή” του Ράδιο Πρώτο. Μπήκα στη δημοσιογραφία από αγάπη για το επάγγελμα, τη γνώση και την αλήθεια και σκοπεύω να τα διαφυλάξω μέχρι τέλους.

 

Tags χρηστος μιχαλαρος, γεωργια κωνσταντινου, διασημοι, μεσημερι και κατι, ΣΙΓΜΑ, showbiz, gossip, celebrities, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.3929 s (229 Queries.) // Parse time: 0.2794 s // Total time: 3.6723 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X