Λεφτά υπάρχουν… μόνο που δεν τα κρατάνε τα δικά μας χέρια!


Λεφτά υπάρχουν… μόνο που δεν τα κρατάνε τα δικά μας χέρια!

Τα έξοδα, ούτε στον ύπνο μας, δεν μας αποχωρίζονται.

Πετάχτηκα από τον ύπνο μου και έβαλα μία τσιρίδα τόσο δυνατή, που θα μπορούσε να ξυπνήσει μέχρι και πεθαμένο. Είδα λέει όλα τα έξοδα του μήνα, να έχουν μαζευτεί και με κυνηγάνε έτοιμα να με καταβροχθίσουν. Το ενοίκιο είχε κάνει κατοστάρι. Είχα ιδρώσει τόσο πολύ, που πετάχτηκα από το κρεβάτι και μπήκα κατευθείαν στο μπάνιο, αφήνοντας το κρύο νερό να τρέξει πάνω μου.

Βγήκα από το μπάνιο, φόρεσα ένα απλό μπλουζάκι και κατευθύνθηκα προς την κουζίνα. Άναψα την καφετέρια και καθώς ετοίμαζα τη φρυγανιά μου, το μάτι μου έπεσε πάνω στο τραπεζάκι και σε μία χιλιομουντζουρωμένη κόλλα χαρτί.  "Τώρα εξηγείται ο εφιάλτης" σκέφτηκα μεγαλοφώνως. "Τι έκανες Μαράκι πριν πέσεις για ύπνο; Κατέγραφες τα έξοδα του μήνα και προσπαθούσες να γεμίσεις τρύπες με το μισθό σου".

Δυστυχώς μετά από μίας ώρας προσπάθεια και αφού δεν είχα καταφέρει να τα βολέψω, αποφάσισα να πάω για ύπνο μήπως ως δια μαγείας, ξυπνήσω το πρωί με λύση. Ούτως ή άλλως, έχω ως μότο ζωής την αγγλική ρήση "sleep on it". Σε ελεύθερη μετάφραση, κοιμήσου με το πρόβλημα και το πρωί μπορεί να έρθει η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και να βρεθείς εκτός αδιεξόδου. Βλέπεις όμως, τα έξοδα, ούτε στον ύπνο μας, δεν μας αποχωρίζονται.

Καθώς απολάμβανα τη πρώτη γουλιά πρωινού καφέ (ιερή στιγμή για μένα) σκέφτηκα όλα αυτά τα οικονομικά σκάνδαλα που έχουν βγει προς τα έξω τα τελευταία χρόνια. Μετά θυμάμαι τους μισθούς και τα επιδόματα των "golden boys" της κυβέρνησης και το μάτι μου γυρίζει ανάποδα.

Γιατί Θεέ μου δεν ρίχνεις καμιά αστραπή να μας κάψεις; Μας αξίζει, μη μας λυπάσαι. Ο πλησίον πεινάει και ο γείτονας τα τρώει κανονικά με τη βοήθεια του νόμου παρακαλώ και δεν υπάρχει κανένας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Τώρα βέβαια θα μου πεις πως γίνεται το ένα σκατό να πει το πόσο βρωμάει το διπλανό. Αφού και τα δύο σκατά είναι … την ίδια βρώμα βγάζουν.

Γιατί Θεέ μου δε γίνεται η δευτέρα παρουσία να κριθούμε ενώπιον σου και να απολαύσουμε εμείς οι κοινοί θνητοί λίγο παράδεισο βλέποντας τα αρπαχτικά που καταβρόχθιζαν τα λεφτά μας τόσα χρόνια, να βράζουν στην κόλαση;

Tags Μαρία Κάνθερ, blog, BLOGGER, λεφτα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1575 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2110 s // Total time: 2.3685 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X