Giorgio Armani: Η επόμενη ημέρα της βιομηχανίας μόδας μετά την κρίση που βιώνουμε!


Giorgio Armani: Η επόμενη ημέρα της βιομηχανίας μόδας μετά την κρίση που βιώνουμε!

Η ανοιχτή επιστολή του σχεδιαστή και οι αλλαγές που προτείνει!  

Ο Giorgio Armani είναι ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας και παράλληλα ένας βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος.

Ο σχεδιαστής, με αφορμή ένα άρθρο που αφορούσε στην επιβράδυνση της μόδας, έστειλε ανοιχτή επιστολή στο WWD, όπου και δημοσιεύθηκε εκφράζοντας τις δικές του τοποθετήσεις επί του θέματος. 

“Ο προβληματισμός για το πόσο παράλογη είναι η τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων, με την υπερπαραγωγή ενδυμάτων και μια εγκληματική μη ευθυγράμμιση μεταξύ του καιρού και της εμπορικής περιόδου, είναι θαρραλέα και απαραίτητη. Συμφωνώ με κάθε σημείο, σε αλληλεγγύη με τις απόψεις που εξέφρασαν οι συνάδελφοί μου” και συνέχισε λέγοντας: “Εδώ και χρόνια έκανα τις ίδιες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων τύπου μετά από τα show μου […] Η τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από την άλλη πλευρά, δείχνει ότι μια προσεκτική και έξυπνη επιβράδυνση είναι η μόνη διέξοδος, ένας δρόμος που θα φέρει τελικά αξία στην εργασία μας και που θα κάνει τους τελικούς πελάτες να αντιληφθούν την πραγματική σημασία και αξία του. Η παρακμή του συστήματος μόδας, όπως γνωρίζουμε, ξεκίνησε όταν το τμήμα πολυτελείας υιοθέτησε τις μεθόδους λειτουργίας της γρήγορης μόδας που μιμούνται τον ατελείωτο κύκλο παράδοσης του τελευταίου με την ελπίδα να πουλήσουν περισσότερα, αλλά ξεχνώντας ότι η πολυτέλεια χρειάζεται χρόνο, για να επιτευχθεί και να εκτιμηθεί. Η πολυτέλεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι γρήγορη. Δεν έχει νόημα για ένα από τα σακάκια ή τα κοστούμια μου να μένουν στο κατάστημα για τρεις εβδομάδες προτού καταστούν παλιομοδίτικα, και να αντικατασταθούν από νέα προϊόντα που δεν είναι πολύ διαφορετικά”.

Κατόπιν, έγραψε: “Ποιος αγοράζει ένα αντικείμενο για να το βάλει στην ντουλάπα περιμένοντας τη σωστή σεζόν; Κανένας ή λίγοι, πιστεύω. Αλλά αυτό, καθοδηγούμενο από πολυκαταστήματα, έχει γίνει το κυρίαρχο μυαλό, το οποίο πιστεύω ότι είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει. Αυτή η κρίση είναι μια ευκαιρία για επιβράδυνση και ευθυγράμμιση των πάντων. Δουλεύω με τις ομάδες μου για τρεις εβδομάδες έτσι ώστε, μετά το lockdown, οι καλοκαιρινές συλλογές να παραμείνουν στις μπουτίκ τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς είναι φυσικό. Και έτσι θα κάνουμε από τώρα και στο εξής”.

“Αυτή η κρίση είναι επίσης μια ευκαιρία για την αποκατάσταση της αξίας στην αυθεντικότητα: Αρκετά με τη μόδα ως καθαρή επικοινωνία, αρκετά με κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο για να παρουσιαστούν μέτριες ιδέες [...]  τεράστια αλλά τελικά χωρίς νόημα σπατάλη χρημάτων. Ειδικές εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται για ειδικές περιπτώσεις, όχι ως ρουτίνα”, ανέφερε στην επιστολή του ο Armani.

Κλείνοντας, επεσήμανε: “Η στιγμή που περνάμε είναι ταραχώδης, αλλά μας προσφέρει επίσης τη μοναδική ευκαιρία να διορθώσουμε το λάθος, να ανακτήσουμε μια πιο ανθρώπινη διάσταση. Είναι ωραίο να βλέπουμε ότι με αυτή την έννοια είμαστε όλοι ενωμένοι. Για το λιανικό εμπόριο αυτό θα είναι ένα σημαντικό τεστ αντοχής. Θέλω να στείλω την καρδιά μου στους Αμερικανούς χειριστές μόδας για τις δύσκολες εβδομάδες που θα αντιμετωπίσουν μπροστά. Ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε. Αλλά πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να λειτουργούμε από κοινού: Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό μάθημα που μπορούμε να μάθουμε από αυτήν την κρίση”.

Tags giorgio armani, wwd, ανοιχτη επιστολη, μόδα, showbiz, gossip, celebrities, διασημοι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2153 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2273 s // Total time: 2.4426 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X