Πεντικιούρ στο σπίτι: Τι θα χρειαστείς και οκτώ απλά βήματα για άψογο αποτέλεσμα


Πεντικιούρ στο σπίτι: Τι θα χρειαστείς και οκτώ απλά βήματα για άψογο αποτέλεσμα

Ένα χαλαρωτικό πεντικιού σίγουρα μπορεί να σε αναζωογονήσει.

Μπορεί το μόνο που φοράς αυτές τις μέρες να είναι οι άνετες παντόφλες σου αλλά ένα χαλαρωτικό πεντικιού σίγουρα μπορεί να σε αναζωογονήσει. Επειδή σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να ψάχνεις όσα χρειάζεσαι ενώ έχεις βαμμένα νύχια που πρέπει να στεγνώσουν, οργανώσου σωστά. Σύμφωνα με το elle.gr. πρέπει να επιλέξεις ένα σημείο του σπιτιού όπου έχεις αρκετό χώρο να απλώσεις όλα σου τα εργαλεία και κάπου να ακουμπήσεις το πόδι σου όταν βάφεις τα νυχια σου, αφιέρωσε τον χρόνο που χρειάζεσαι και δημιούργησε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον περιποίησης που θα αναδείξει την όλη εμπειρία.

Τι θα χρειαστείς:

  • Ασετόν
  • Βαμβάκι
  • Ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη
  • Λίμα
  • Buffer για την επιφάνεια των νυχιών
  • Ράσπα για τις φτέρνες
  • Scrub σώματος
  • Κρέμα ποδιών
  • Πετσέτα
  • Μια μικρή λεκάνη με χλιαρό νερό
  • Σαπούνι
  • Λάδι ή άλλο προιόν περιποίησης για τα πετσάκια
  • Βάση, βερνίκι και top coat

Ξεκίνα από τα βασικά

Ήρθε η ώρα να αφαιρέσεις το παλιό βερνίκι από τα νύχια σου και να δημιουργήσεις τον λευκό καμβά που χρειάζεσαι. Αν παρατηρείς λεκέδες στα νύχια σου ή επίμονο χρώμα που δεν μπορείς να αφαιρέσεις με ασετόν και βαμβάκι, τρίψε τα νύχια σου με χυμό λεμονιού. Μπορεί να χρειαστούν 2-3 επαναλήψεις αλλά είναι η φυσικότερη και πιο ήπια μέθοδος που μπορείς να επιλέξεις.

Ώρα για χαλάρωση

Βάλε τα πόδια σου σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και σαπούνι ή κάποιο ειδικό προιόν περιποίησης ποδιών για να μαλακώσει το δέρμα όσο χαλαρώνεις. Περίμενε 10 με 15 λεπτά και στέγνωσε τα πόδια σου με μια πετσέτα.

Focus στις φτέρνες

Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να περιποιηθείς τις ταλαιπωρημένες φτέρνες σου. Μπορείς να το κάνεις με ένα ήπιο scrub σώματος αν δεν είναι πολύ σκασμένες, με μια ελαφρόπετρα για περισσότερη απολέπιση ή με μια ειδική ράσπα για τα πόδια αν ξέρεις ότι οι φτέρνες σου είναι επιρρεπείς στις φθορές. Μην παραμελήσεις την περιοχή γύρω από τα δάχτυλα των ποδιών καθώς και τα πλαινά.

Δώσε προσοχή στα πετσάκια

Περιποιήσου τα πετσάκια σου με ένα προιόν που τα μαλακώνει και στη συνέχεια αφαίρεσέ τα αλλά με μεγάλη προσοχή τραβώντας μόνο ότι φαίνεται ότι δεν ανήκει στην επιφάνεια του νυχιού. Για να αποφύγεις τους τραυματισμούς καλό θα ήταν το κομμάτι αυτό να το αφήνεις στους ειδικούς.

Εμπειρία spa

Το βήμα αυτό είναι προαιρετικό αλλά είναι από αυτά που θα κάνει την όλη ιεροτελεστία να θυμίζει spa: το scrub στα άκρα, τα πόδια και τις γάμπες. Επίλεξε ένα ήπιο scrub με άρωμα που σου αρέσει και τρίψε τα σημεία αυτά για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Μπορείς επίσης, να αναζητήσεις στο internet και DIY συνταγές με απλά υλικά.

 Διόρθωσε το μήκος και το σχήμα 

Τώρα έχει έρθει η ώρα να δώσεις στα νύχια σου το σχήμα και το μήκος που σου αρέσει. Κόψε τα με το ψαλίδι ή το νυχοκόπτη και με τη βοήθεια μια λίμας φτιάξε το σχήμα τους. Στη συνέχεια πέρασε την επιφάνειά τους με το buffer για να είναι ομαλή όταν έρθει η ώρα να απλώσεις το βερνίκι σου και να ολοκληρώσεις την περιποίησή σου.

Ενυδάτωση παντού

Άπλωσε μια γενναία ποσότητα ενυδατικής στα πόδια σου, επικεντρώσου στα σημεία ανάμεσα στα πόδια και συνέχισε μέχρι και τις γάμπες σου κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις για να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος.

Οι τελικές πινελιές

Πριν ξεκινήσεις να βάφεις τα νύχια σου βεβαιώσου ότι έχεις αφαιρέσει από την επιφάνειά τους τα κατάλοιπα που αφήνουν έλαια και ενυδατικές κρέμες. Για αρχή πέρασε στα νύχια σου ένα base coat για να τα προστατέψεις. Σειρά έχει το βάψιμο με το αγαπημένο σου χρώμα που θα περάσεις δύο φορές για πιο οπάκ και ομοιόμορφο χρώμα. Τέλος ολοκλήρωσε τη διαδικασία με ένα top coat ή ένα προιόν που βοηθά να στεγνώνουν πιο γρήγορα.

Tags πετικιούρ, μανό, βερνικι, Ομορφια, ποδια, beauty, body, pedicure, vernis


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9380 s (248 Queries.) // Parse time: 0.4072 s // Total time: 3.3452 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X