Γάλα βρώμης: Το νέο trend για τη διατροφή


Γάλα βρώμης: Το νέο trend για τη διατροφή

Το μεγάλο μυστικό των διαιτολόγων.

Το γάλα βρώμης είναι το μυστικό των διαιτολόγων και το νέο trend για την διατροφή που πρέπει να δοκιμάσεις και να εντάξεις στις καθημερινές σου συνήθειες, καθώς τα οφέλη του είναι πιο πολλά από όσα περίμενες τελικά.

Η συζήτηση γύρω από το γάλα αφορούσε πάντα ένα είδος: το αγελαδινό γάλα. Αλλά τώρα και σύμφωνα με το youweekly.gr, με τόσες πολλές νέες ποικιλίες γάλακτος - αμύγδαλο, σόγια, κάσιους - μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε πώς παράγονται αυτά τα νέα γάλατα και αν είναι πραγματικά καλά για εσάς.

Το γάλα βρώμης είναι ένα από τα πιο μοντέρνα νέα γάλατα στην αγορά. Αλλά πώς ακριβώς γίνεται από τη βρώμη το γάλα και είναι καλό ή όχι για την υγεία;

Τι ακριβώς είναι το γάλα βρώμης;

Το γάλα βρώμης είναι το υγρό που αφήνεται πίσω όταν η βρώμη που κόβεται εμποτίζεται σε νερό, αναμιγνύεται και στραγγίζεται μέσω του τυροκομείου ή μιας σακούλας γάλακτος με καρύδια.

Η διαδικασία παραγωγής του συγκεκριμένου γάλακτος είναι παρόμοια με εκείνη του γάλακτος αμυγδάλου αλλά η βρώμη τείνει να παράγει ένα γάλα που είναι πιο κρεμώδες.

Είναι σχετικά εύκολο να φτιάξετε γάλα βρώμης στο σπίτι ή μπορείτε να το αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ. Μια μερίδα έχει 120 θερμίδες, 3 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια λίπους. Συγκριτικά, μια μερίδα πλήρους αγελαδινού γάλακτος που έχει περίπου 150 θερμίδες, 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και 8 γραμμάρια λίπους.

Είναι το γάλα βρώμης υγιές;

Ένας διαιτολόγος λέει ότι γενικά το γάλα βρώμης είναι υγιές. "Περιέχει διαλυτές ίνες, οι οποίες επιβραδύνουν την πέψη, σας κρατούν χορτάτους περισσότερο χρόνο, μειώνουν τη χοληστερόλη και μπορούν να σταθεροποιήσουν τα σάκχαρα στο αίμα", λέει. Επίσης, δεν περιέχει χοληστερόλη ή κορεσμένο λίπος.

Μια άλλη θεωρεί επίσης το γάλα είναι υγιές ωστόσο δίνει μία προειδοποίηση: ότι είναι χωρίς ζάχαρη. "Για μένα, ένα υγιεινό ρόφημα είναι εκείνο που παρέχει θρεπτικά συστατικά και δεν έχει πρόσθετη ζάχαρη, ή έχει πολύ λίγο".

Πώς συγκρίνεται το γάλα βρώμης με άλλα μη γαλακτοκομικά γάλατα;

"Σε σύγκριση με το αγελαδινό γάλα και το γάλα σόγιας έχει λιγότερες πρωτεΐνες", λέει ο διαιτολόγος.

"Αλλά σε σύγκριση με το αμύγδαλο, το κάσιους, την καρύδα και το γάλα ρυζιού, έχει περισσότερες πρωτεΐνες." Το γάλα βρώμης είναι επίσης υψηλότερο σε υδατάνθρακες από ό, τι τα περισσότερα γαλακτοκομικά γάλατα όπως το γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη.

Το γάλα βρώμης είναι χαμηλότερο σε λιπαρά από άλλα μη γαλακτοκομικά γάλατα και πολύ χαμηλότερο σε κορεσμένα λιπαρά από το γάλα καρύδας.

Μπορείς να το πίνεις καθημερινά. Και οι δύο επεσήμαναν ότι είναι μια εξαιρετική μη γαλακτοκομική εναλλακτική λύση για άτομα που έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς ή σόγια. Είναι επίσης μια ισχυρή επιλογή για άτομα που αναζητούν γάλα με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

Η δοκιμή γάλακτος βρώμης και η αποφυγή γαλακτοκομικών προϊόντων γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για άτομα που έχουν θέματα με αέρια και φούσκωμα, τα οποία μπορεί να είναι συμπτώματα δυσανεξίας στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Tags γαλα βρωμης, γάλα, ΒΡΩΜΗ, Δίαιτα, διατροφολόγος, Διαιτολογος, υγεια, κιλά, βαρος, health, diet


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0082 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0397 s // Total time: 0.0479 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X