Η ιταλική Vogue τυπώνει λευκό cover για το τεύχος Απριλίου και στέλνει μήνυμα για την πανδημία!


Η ιταλική Vogue τυπώνει λευκό cover για το τεύχος Απριλίου και στέλνει μήνυμα για την πανδημία!

Η σκέψη πίσω από αυτή την αξιέπαινη κίνηση του περιοδικού  

Ένα πρωτότυπο και καθόλου αναμενόμενο cover θα δούμε να κυκλοφορεί την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Απριλίου στην Vogue Italia, καθώς οι υπεύθυνοι του περιοδικού αποφάσισαν αντί εικόνας, το εξώφυλλο να είναι τελείως λευκό. 

Ο Emanuele Farneti, αρχισυντάκτης της ιταλικής Vogue, σχολίασε λέγοντας: “Στη μακρά ιστορία που εκτείνεται πάνω από εκατό χρόνια, η Vogue έχει έρθει από πολέμους, κρίσεις, πράξεις τρομοκρατίας [...] Πριν από δύο εβδομάδες, περίπου,επρόκειτο να εκτυπώσουμε ένα θέμα που σχεδιάζαμε για αρκετό χρονικό διάστημα και στο οποίο συνεργαστήκαμε με την L'Uomo Vogue. Αλλά για να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο - ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές διακινδυνεύουν τη ζωή τους και ο κόσμος αλλάζει για πάντα - δεν είναι στο DNA της Vogue Italia. Συνεπώς, καταργήσαμε το project αυτό και ξεκινήσαμε από το μηδέν. Η απόφαση να εκτυπώσουμε ένα εντελώς λευκό cover για πρώτη φορά στην ιστορία μας δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε έλλειψη εικόνων - ακριβώς το αντίθετο. Το επιλέξαμε γιατί το λευκό σημαίνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα”.

Κατόπιν, επεσήμανε τη συμβολική αξία του λευκού, αναφέροντας: “To λευκό είναι  πρώτα από όλα σεβασμός.

Το λευκό είναι η αναγέννηση, το φως μετά το σκοτάδι, το άθροισμα όλων των χρωμάτων.

Το λευκό είναι το χρώμα των στολών που φορούν όσοι βάζουν  τη δική τους ζωή στην άκρη για να σώσουν τη δική μας.

Αντιπροσωπεύει τον χώρο και τον χρόνο για να σκεφτούμε, καθώς και να παραμείνουμε σιωπηλός.

Το λευκό είναι για εκείνους που γεμίζουν αυτόν τον άδειο χρόνο και χώρο με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, γραμμές στίχων, μουσική και φροντίδα για τους άλλους.

Το λευκό υπενθυμίζει τότε που μετά την κρίση του 1929, αυτό το άψογο χρώμα υιοθετήθηκε για τα ρούχα ως έκφραση αγνότητας στο παρόν και ελπίδας στο μέλλον.

Πάνω απ 'όλα: το λευκό δεν είναι παράδοση, αλλά ένα κενό χαρτί που περιμένει να γραφτεί, τη σελίδα τίτλου μιας νέας ιστορίας που πρόκειται να αρχίσει”.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue Italia (@vogueitalia) on

 

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική Vogue δείχνει στάση αλληλεγγύης καθώς είχαμε δει και στο τεύχος Ιανουαρίου να πράττει κάτι ανάλογο προκειμένου να βοηθήσει τη Βενετία μετά τις πλημμύρες. 

Tags vogue italy, ιταλική Vogue, cover, fashion, μόδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2774 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3216 s // Total time: 2.5990 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X