Κορωνοϊός: Πώς να πλένουμε φρούτα και λαχανικά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο


Κορωνοϊός: Πώς να πλένουμε φρούτα και λαχανικά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο

O σωστός και ασφαλής τρόπος να πλένουμε φρούτα και λαχανικά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο.

Όλοι μας αυτές τις μέρες έχουμε πολλά ερωτήματα για το πώς θα προστατευθούμε από τον αόρατο εχθρό. Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα είναι αυτό του σούπερ μάρκετ και το πώς πρέπει να πλένουμε τα λαχανικά και τα φρούτα τα οποία είναι εκτεθειμένα στις φρουταρίες καθώς πολλά από αυτά - τα περισσότερα - δεν είναι συσκευασμένα. 

Η απάντηση έρχεται από τον Αυστραλό ιολόγο, Τίμοθι Νιούσαμ ο οποίος προτείνει να πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά με ζεστό νερό και σαπούνι πριν τα βάλουμε στο ψυγείο.

Ο ίδιος τονίζει ότι "κάθε επιφάνεια αποτελεί κίνδυνο" και πως οι πελάτες των σούπερ μάρκετ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν είναι συσκευασμένα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail".

"Μην περιμένετε δηλαδή να καταστραφούν όλοι οι ιοί όταν βράσετε τα τρόφιμα, καθώς, μέχρι τότε, θα τα έχετε ακουμπήσει ήδη πολλές φορές. Πλύνετε τα με ζεστό σαπούνι και νερό και φυσικά τα χέρια σας", είπε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός γιατρός.

Επισημαίνει πως πρέπει να θυμόμαστε πως κάθε επιφάνεια είναι πιθανόν μολυσμένη. Και πως κάθε επιφάνεια αποτελεί κίνδυνο. Ο Τίμοθι Νιούσαμ, βοηθός καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, προσθέτει ότι δεν αρκούν μόνο τα γάντια για να προφυλαχθούμε από τους ιούς.

Tags φρούτα, λαχανικα, wellness, υγεια, κορωνοιος, health, super market, σουπερ μαρκετ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5264 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3991 s // Total time: 2.9255 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X