Ψωμί και τριαντάφυλλα για όλες τις  γυναίκες εκεί έξω!


Ψωμί και τριαντάφυλλα για όλες τις  γυναίκες εκεί έξω!

Με σύνθημα τους «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» 15000 γυναίκες, το 1908, γέμισαν τους δρόμου της Νέας Υόρκης ζητώντας λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερους μισθούς και δικαίωμα ψήφου!

Όλα ξεκίνησαν από τις εργάτριες ενός εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας το 1857.Οι εργάτριες ντυμένες στα λευκά διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς. Ένας αγώνας που έληξε άδοξα αφού η αστυνομία επιτέθηκε βίαια στο πλήθος.

Το 1908 το πρώτο γυναικείο εργατικό σωματείο, το οποίο γεννήθηκε 2 χρόνια μετά από τον πρώτο αγώνα, ξεχύθηκε στους δρόμους φωνάζοντας «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» !

«Ψωμί για την οικονομική ασφάλεια και Τριαντάφυλλο για την καλύτερη ποιότητα ζωής.»

Η διαδήλωση είχε διάρκεια 13 εβδομάδες και συμμετοχή πάνω από 20.000 εργάτριες. Αυτή την φορά καμία αστυνομία και καμία επίθεση βίας δεν θα τις σταματούσε!

Ένα χρόνο αργότερα η ακτιβίστρια Κλάρα Τσέτκιν εμπνευσμένη από τις κινητοποιήσεις των γυναικών στις ΗΠΑ, πρότεινε στη 2η Συνδιάσκεψη των Εργαζομένων Γυναικών ,στο Σοσιαλιστικό Συνέδριο της Κοπεγχάγης, η 8η Μαρτίου να καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών!

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας υπενθυμίζοντας μας τις αδιάκοπες μάχες ενός αγώνα που εντοπίζουμε στους χώρους εργασίας, στα κοινοβούλια, στους δρόμους, στην κοινωνία και σε οικογένειες ανεξαρτήτου φυλής και χρώματος.

Η Nova Cyprus για να τιμήσει τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου που αγωνίζονται για πάνω από έναν αιώνα, ετοίμασε μια ειδικά σχεδιασμένη εβδομάδα με αληθινές ιστορίες που αναδεικνύουν την δυναμική πλευρά των γυναικών.

Συντονίσου στο Novacinema2HD από τις 2 μέχρι και τις 8 Μαρτίου και απόλαυσε το αφιέρωμα με αγαπημένες ταινίες όπως:

Μary Shelley: H 16χρονη Μαίρη ερωτεύεται τον ρομαντικό ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ. Η ζωή θα την φέρει σε επαφή με έναν κόσμο που δεν γνώριζε, όπου θα απελευθερώσει την σεξουαλική της φύση, και κυρίως θα της αποκαλύψει το ταλέντο της στη συγγραφή. Όταν εκείνη ένα βράδυ μετά από ένα στοίχημα θα γράψει τον Φρανκενστάιν που την επιτυχία του θα καρπωθεί ο σύζυγός της, η Σέλλεϋ οδηγείται στην προσωπική της ανεξαρτησία.

Colette: Η αληθινή ιστορία της γαλλίδας μυθιστοριογράφου Γκαμπριέλ Κολέτ η οποία αφού παντρεύτηκε τον συγγραφέα Γκοτιέ Βιλάρ μετακόμισε στο Παρίσι και εν τέλει ξεκίνησε μία σειρά βιβλίων υπό το όνομα του συζύγου της με πρωταγωνίστρια την νεαρή Κλοντίν, η οποία και έγινε εκδοτικό φαινόμενο στη Γαλλία. Η Κολέτ κατάφερε να εμπνεύσει πολλές νέες γυναίκες και να συμβάλλει έμμεσα στην χειραφέτησή τους, ξεκινώντας με αυτόν τον τρόπο ένα από τα πρώτα φεμινιστικά κινήματα.

Οn The Basis of Sex:  Η πραγματική ιστορία της Ruth Bader Ginsburg, μιας αγωνίστριας δικηγόρου και νέας μητέρας που αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες αλλά και μια σειρά από εμπόδια στον αγώνα της για ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η Ρουθ αναλαμβάνει μια επαναστατική φορολογική υπόθεση μαζί με τον σύζυγό της δικηγόρο Martin Ginsburg, με την ελπίδα ότι θα αλλάξει ο τρόπος που τα δικαστήρια αντιμετωπίζουν τις σεξουαλικές διακρίσεις και η καριέρα της θα αλλάξει τελείως πορεία.

Η Nova Cyprus που γνωρίζει ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος καμίας «αγωνίστριας» γυναίκας δημιούργησε την κατηγορία A Woman’s World με πάνω από 20 ταινίες στην υπηρεσία Nova On Demand για να τις απολαύσεις στον δικό σου χρόνο και χωρίς περιορισμούς!

Nova Cyprus μοναδικός προορισμός σας για το βραβευμένο σινεμά!

Γυναίκες δυναμικές, όμορφες και επιτυχημένες Χρόνια Πολλά!

 

 

Γράφει η Στέλλα Αντωνίου
PR & Marketing Executive
Nova Cyprus

Sponsored Content

Tags nova cyprus, ημέρα γυναίκας, ταινίες, Τηλεοραση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4750 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3245 s // Total time: 2.7994 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X