Απώλεια βάρους πριν ή μετά την αισθητική επέμβαση


Απώλεια βάρους πριν ή μετά την αισθητική επέμβαση

Η Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας εξηγεί γιατί πρέπει να χάσουμε κιλά πριν την αισθητική επέμβαση.

Μια ερώτηση που πολύ συχνά μας υποβάλλουν οι ασθενείς που προτίθενται να προβούν σε επέμβαση αισθητικής χειρουργικής αφορά την απώλεια βάρους πριν ή μετά το χειρουργείο.

Η αλήθεια είναι πως σε κάποιες επεμβάσεις όπως η κοιλιοπλαστική, η αυξητική μαστών, η σμίκρυνση μαστών, η ανόρθωση, η λιποαναρρόφιση, καλό είναι κάποιος να βρίσκεται στα ιδανικά για τον ίδιο κιλά. Αυτά είναι τα κιλά τα οποία θεωρούμε πως θα συνεχίσει να έχει και μετά την επέμβαση ανεξάρτητα από το πόσα ζυγίζει.

Αρκετά συχνά συναντούμε το αίτημα να χειρουργήσουμε για να μειωθούν τα κιλά και ιδιαίτερα σε επεμβάσεις όπως η κοιλιοπλαστική, ή η λιποαναρρόφιση στη γενικευμένη  λιποδυστροφία.

Τι συμβαίνει όμως αν χειρουργήσουμε και μετά το χειρουργείο η ασθενής μας χάσει τα κιλά της; Με την δίαιτα θα μειωθεί το λίπος στις διάφορες περιοχές του σώματος με αποτέλεσμα να χαλαρώσει το δέρμα και να έχουμε περίσσεια δέρματος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το λίπος που θα φύγει από το μαστό και η χαλάρωση του δέρματος του να προκαλέσει την πτώση του. Εάν πρόκειται για κοιλιοπλαστική θα χαλαρώσει και πάλι η κοιλιά και θα έχουμε ξανά πτώση και χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος.

Από την άλλη εάν χάσει κάποιος τα επιπλέον κιλά του θα δώσει την ευκαιρία να γίνει πιο σωστά η επέμβαση, χωρίς το επιπλέον λίπος να επηρεάζει το σχήμα και το μέγεθος.

Για καλύτερο, λοιπόν, αισθητικό αποτέλεσμα και για πιο σωστούς ιατρικούς λόγους σε αυτό το είδος των επεμβάσεων είναι καλύτερα η απώλεια βάρους να γίνεται πριν από το χειρουργείο.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiakoulermou.com

Instagram: dr. georgiakoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags κιλά,γεωργια κουλερμου,πλαστικός χειρουργός,Δίαιτα,ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ,ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ,Σώμα,Ομορφια,beauty,body


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1438 s (277 Queries.) // Parse time: 0.3374 s // Total time: 2.4812 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X