Το σύνδρομο του επιβήτορα!


Το σύνδρομο του επιβήτορα!

Ένα άρθρο μόνο για γυναίκες…

Έβγαλα τα παπούτσια και τα πέταξα στο πάτωμα. Ο ήχος που έκαναν τα τακούνια πέφτοντας κάτω, αντήχησε σε όλο το δωμάτιο. Τι βραδιά και αυτή… Συνήθως δεν μου αρέσει να παρατηρώ και πολύ τους γύρω μου. Ασχολούμαι με την παρέα μου και μόνο, αλλά μου ήταν αδύνατον σήμερα να μην το κάνω. Μία απίστευτη εναλλαγή ρόλων. Αυτό ακριβώς παρατήρησα. Οι άντρες να κάθονται στο μπαρ και το κυνήγι όλο να το κάνουν οι γυναίκες. Και εκεί ακριβώς, συνειδητοποίησα αυτά που είχα διαβάσει σε ένα άρθρο της διάσημης Αμερικανίδας σεξολόγου Δρ. Καρόλα Ρουθ για το "Σύνδρομο του Επιβήτορα" και ότι αν αυτό δεν ικανοποιείται, τότε ο άντρας θα απιστήσει.

"Το σύνδρομο του επιβήτορα", ελπιδοφόρο σύνδρομο ακούγεται αλλά θα διερωτάστε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του… λοιπόν αγαπητές μου, θυμάστε την τελευταία φορά που σας κεράτωσε ο άντρας, γκόμενος, εραστής (πως μπορεί να απατήσει ο εραστής, ακόμα δεν το έχω συλλάβει) και διερωτώσασταν σε γνωστούς, φίλους ακόμα και σε αγνώστους στη σειρά της τράπεζας, γιατί το έκανε αυτό; Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τον υπαίτιο της απιστίας: "Το Σύνδρομο του Επιβήτορα", αυτός τα φταίει όλα και καταδικάζεται σε θάνατο δια λιθοβολισμού.

Το χειρότερο, είναι ότι το έχουν όλοι οι άντρες, γιατί όλοι οι άντρες λειτουργούν λίγο όπως τα παιδιά, το ίδιο και οι γυναίκες δηλαδή, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οι άντρες θέλουν συνεχή επιβεβαίωση και εμείς συνεχή σημασία. Στόχος, είναι να καταλάβουμε τις διαφορές μας και να μην προσπαθήσουμε να τις εκλογικέψουμε, αλλά να τις ικανοποιήσουμε για να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα για να γίνει πιο κατανοητό αυτό το σύνδρομο: κάηκε η λάμπα στο μπάνιο και οι περισσότερες γνωρίζετε πώς να αλλάξετε μία λάμπα (ο δεύτερος πληθυντικού αναγκαίος, γιατί εγώ δε γνωρίζω). Η σωστή κίνηση είναι να μην αλλάξετε τη λάμπα, αλλά να περιμένετε τον σύντροφό σας να επιστρέψει και μόλις μπει να του πείτε: "αγάπη μου ευτυχώς που ήρθες … κάηκε η λάμπα και εγώ δε μπορώ να την αλλάξω, χρειάζομαι τη βοήθεια σου" (οι λέξεις που είναι με bold, πρέπει να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση). Οι απαντήσεις τύπου: "Γιατί νομίζεις ότι σε έχω ανάγκη; Μπορώ και μόνη μου" απαγορεύονται. Η Δρ. Ρουθ, ανέλυε πως οι άντρες αναζητούν τη σημασία και το θαυμασμό προς το πρόσωπό τους, και ότι αν αυτά δεν τους δοθούν, τότε ψάχνουν σε άλλες "σπηλιές" για να ικανοποιούσουν το εγώ τους … και όχι μόνο.

Δυστυχώς, οι σύγχρονες γυναίκες δεν αντιλαμβανόμαστε και πολύ το σύνδρομο του επιβήτορα γιατί, πώς να το κάνουμε, δεν παύει να είναι σύνδρομο ρε αδερφέ. Η προαναφερθείσα σεξολόγος, έλεγε να μην ανταγωνίζεστε το έτερον ήμισυ. Τη σήμερον ημέρα, εμείς οι γυναίκες γίναμε τόσο ανεξάρτητες που νομίζουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνες μας, όμως όταν το βράδυ ξαπλώνουμε σε ένα άδειο κρεβάτι, τότε μας πιάνει το παράπονο.

Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε λίγο τους ρόλους μας; Ή μήπως πρέπει να αφήσουμε και λίγο κυνήγι στους άντρες γιατί τους θίγουμε το σύνδρομο; Και για να μην παρεξηγηθώ… δεν τα λέω εγώ αυτά… η σεξολόγος… αυτή τα φταίει όλα.

Tags Μαρία Κάνθερ, ΣΥΝΔΡΟΜΟ, Επιβήτορα, γυναίκα, σχεσεις, blog, BLOGGER


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.5578 s (229 Queries.) // Parse time: 0.3520 s // Total time: 3.9098 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X