Το Christmas cake που θα ξεχωρίσει από τον pastry chef του Άρωμα Βανίλιας!


Το Christmas cake που θα ξεχωρίσει από τον pastry chef του Άρωμα Βανίλιας!

Ο Δεκέμβριος μπήκε για τα καλά και οδεύουμε ολοταχώς προς την πιο εορταστική και αγαπησιάρικη περίοδο του χρόνου, τα Χριστούγεννα.

Αυτό σημαίνει στιγμές ζεστασιάς με τους δικούς μας ανθρώπους, εκπλήξεις, δώρα, λαχταριστά γλυκά και φαγητά. Είναι η ιδανική περίοδος για να ξεχνάς δίαιτες και θερμίδες. 

Το Χριστουγεννιάτικο κέικ είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων γιατί πολύ απλά μας θυμίζει τη μαμά μας και ζεστές οικογενειακές στιγμές γύρω από το τζάκι.

Τι πρέπει όμως να περιλαμβάνει το χριστουγεννιάτικο σας κέικ για να ξεχωρίσει; Ο pastry chef και ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Άρωμα Βανίλιας, Γιάννης Τούμπας, μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του για ένα λαχταριστό Christmas cake.

Το μυστικό για ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο κέικ είναι καταρχήν τα αγνά και ποιοτικά υλικά του. Πρέπει να είναι πλούσιο σε ξηρούς καρπούς, καρύδια και αμύγδαλα χοντροκομμένα, αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες και φοινίκια, κομματάκια από διάφορα φρουί γλασέ και λογής λογής γλυκά του κουταλιού. Όλο και κάποια γνήσια σπιτικά γλυκά της γιαγιάς θα έχουν περισσέψει στα ράφια της κουζίνας σας για να κάνουν τη διαφορά στη γεύση. Προτιμήστε κυρίως καρυδάκι, κιτρόμηλο, πράσινο και κίτρινο, περγαμόντο, κυδώνι, κολοκύθα και καρπούζι. 

Δεν πρέπει να ξεχνάτε επίσης τα μπαχαρικά, κανέλα, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, τζίντζερ, κάρδαμο, ξύσμα πορτοκαλιού. καθώς επίσης το κονιάκ και την κουμανταρία που θα απογειώσουν τη γεύση του κέικ σας. Για μια πιο πλούσια γεύση καλύψτε το κέικ σας με αμυγδαλωτό. 


 
Και επειδή λένε ότι πρώτα τρώμε με τα μάτια, σημαντικό ρόλο παίζει και η διακόσμηση του κέικ. Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη ή ακόμη καλύτερα, να προμηθευτείτε ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα ή να τη φτιάξετε με τα χεράκια σας και με κουπ πατ σε γιορτινά σχέδια να κόψετε διακοσμητικά. Πολύ ωραίες ιδέες για το πως να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα δεντράκια και χιονάνθρωπους με ζαχαρόπαστα μπορείτε να βρείτε στο youtube. Διακοσμήστε το με τα παιδία σας και δημιουργείστε για αυτά αναμνήσεις που θα τους συνοδεύουν μια ζωή. Τέλος, φρούτα φρέσκα ή ζαχαρωμένα, ξηροί καρποί, βρώσιμη χρυσόσκονη ή glitter, αστεράκια, τρούφα ή ό,τι άλλο σας αρέσει στολίζουν ιδανικά κάθε δημιουργία. 

Για σας που το πρόγραμμα σας δεν σας επιτρέπει να φτιάξετε το δικό σας χριστουγεννιάτικο κέικ, το Άρωμα Βανίλιας το φτιάχνει για εσάς. Ένα κέικ που φωνάζει Χριστούγεννα με όλους τους τρόπους. Με την υπεροχη χριστουγεννιάτικη του διακόσμηση απ’ έξω, και όταν κόβεις το κομμάτι και τρως την πρώτη μπουκιά, να εκπλήσσεται ο ουρανίσκος σου από το βάθος και την ένταση της γεύσης και των αρωμάτων.

Αν πάλι προτιμάτε την πιο μοντέρνα εκδοχή του, ο  pastry chef του Άρωμα Βανίλιας προτείνει πλούσιο κέικ σοκολάτας και κρέμα βελγικής σοκολάτας.

Αν γνωρίζεις το Άρωμα Βανίλιας, ξέρεις για τί μιλάμε – εάν δεν το έχεις ανακαλύψει βάλε το στα must σου και επισκέψου το σύντομα. Θα το βρεις στη Λεωφόρο Στροβόλου 162, 2048 Στρόβολος (απέναντι από Corso Italia). Τηλ. Επικοινωνίας: 22 510234 και 99 837744.

Tags Άρωμα Βανίλιας, christmas cake


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2164 s (249 Queries.) // Parse time: 0.6430 s // Total time: 2.8594 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X