Συμβουλές για να μην πάρεις ούτε ένα κιλό αυτά τα Χριστούγεννα


Συμβουλές για να μην πάρεις ούτε ένα κιλό αυτά τα Χριστούγεννα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις έτσι ώστε να μην στερηθείς κάποιο φαγητό ή γλυκό αλλά και να μην πάρεις ούτε γραμμάριο αυτές τις γιορτές.

Τα Χριστούγεννα είναι ημέρες που όλοι μας χαλαρώνουμε, ξενυχτάμε, διασκεδάζουμε και φυσικά τρώμε περισσότερο καθώς οι προσκλήσεις από φίλους και συγγενείς δεν έχουν σταματημό. Μετά το τέλος των γιορτών αυτό που θέλουμε αναμφίβολα όλοι μας είναι να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά. Διατροφές και γυμναστήρια είναι πρωταγωνιστές στις ζωές μας το νέο έτος.

Αν διαβάζεις, όμως, αυτό το άρθρο που βρήκαμε στο keepup.gr δεν θα χρειαστεί να κάνει τίποτα από τα πιο πάνω καθώς οι συγκεκριμένες χρήσιμες συμβουλές θα σε κάνουν να μην στερηθείς κάποιο φαγητό ή γλυκό αλλά και να μην πάρεις ούτε γραμμάριο!

Χριστούγεννα και διατροφή

Το πιο βασικό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε τις παλιές υγιεινές συνήθειες σας. Για αυτό πάντα - μα πάντα - η μέρα ξεκινάει με ένα υγιεινό χορταστικό πρωινό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ενδώσετε και σε "γρήγορα" σνακς.

Χορτοφάγοι όπως λέμε… ξηροί καρποί

Αν είστε χορτοφάγος μπορείτε να σκεφτείτε να φάτε ξηρούς καρπούς. Εκτός του ότι είναι πλούσιοι σε υγιεινά, μη κορεσμένα λιπαρά, οι ξηροί καρποί είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, ινών και μικροθρεπτικών, περιλαμβανομένων του φολικου οξέως, της νιασίνης, ασβεστίου, μαγνησίου και ποτασίου.

Σνακς: Το "μαγικό" κάστανο

Οι θερμίδες των σνακς μπορούν να ξεφύγουν γρήγορα. Ένα κομμάτι γλυκό περιέχει βόμβα θερμίδων, γι’ αυτό αν θέλετε να φάτε μελομακάρονο, κουραμπιέ καλό θα ήταν να το φάτε το πρωί. Επιπλέον τα καναπεδάκια και τα τσιπς έχουν επίσης πολλές θερμίδες και λιπαρά.

Γιατί να μη χρησιμοποιούμε φρέσκα λαχανικά με ντιπ χαμηλών λιπαρών και αντί για τσιπς και ποπ κορν, τα κάστανα; Είναι ένα τρομερά υγιεινό και εποχιακό σκακ.

Χριστούγεννα χωρίς γαλοπούλα δεν είναι… Χριστούγεννα

Στο γεύμα των Χριστουγέννων πρωταρχική θέση έχει η γαλοπούλα. Η γαλοπούλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες που διαλύουν το λίπος και είναι αναγκαίες για την επιδιόρθωση των μυών και τη λειτουργία των νεύρων.

Επίσης είναι από τα πιο άπαχα κρέατα και για αυτό στην γαλοπούλα λέμε… ναι! Για τη γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βερίκοκα, cranberries και κάστανα.

Η γαλοπούλα θέλει τα… λαχανικά της

Χριστούγεννα… έχεις τόσες λιχουδιές να φας και θα προτιμήσεις τα λαχανικά; Ναι αλλά αν έβαζες σε όλες αυτές τις λιχουδιές και λαχανικά θα κατάφερνες και να φας υγιεινά αλλά και πολύ νόστιμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι τρώνε περισσότερα λαχανικά όταν αυτά συνοδεύουν το ψητό.

Επομένως το Χριστουγεννιάτικο δείπνο είναι ιδανική στιγμή για την κατανάλωση πολλών λαχανικών. Καλό είναι να μαγειρεύετε τα λαχανικά στον ελάχιστο χρόνο με το ελάχιστο νερό. Χρησιμοποιήστε το νερό στο οποίο τα μαγειρέψατε για να φτιάξετε σάλτσα με αυτό καθώς θα δώσει extra πόντους στην γεύση.

Χρήσιμα tips

  1. Αν και η πέτσα της γαλοπούλας είναι νόστιμη αφήστε την στην άκρη του πιάτου σας καθώς είναι πλούσια σε λιπαρά.
  2. Σταματήστε το φαγητό μόλις αρχίσετε να χορταίνετε. Χρειάζεται λίγη ώρα για να φθάσει το σήμα του κορεσμού από το στομάχι στον εγκέφαλο.
  3. Πηγαίνετε για ζωηρό 15λεπτο περπάτημα μισή ώρα μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα.
  4. Την ώρα του δείπνου γεμίστε το πιάτο σας με σαλάτα καθώς θα μείνει λιγότερος χώρος για τροφές με πολλά λιπαρά.
  5. Κρατήστε τακτικές τις ώρες φαγητού. Αρχίστε με υγιεινό πρωινό.
  6. Μην καταφεύγετε συνέχεια σε καναπεδάκια τσιπς και σοκολάτες καθώς έχουν πολλές θερμίδες και λιπαρά.

Extra tips

  • Να πίνετε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό ημερησίως.
  • Να αποφεύγετε να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού αμέσως μετά το φαγητό.
  • Να μασάτε αργά την τροφή και να ξεκινάτε πάντα από την σαλάτα.
  • Να αποφεύγετε το αλάτι.
  • Να συνεχίσετε κανονικά το πρόγραμμα της γυμναστικής που ακολουθείτε.

Tags Διατροφή, χριστουγεννα, κιλά, Δίαιτα, διατροφολόγος, Διαιτολογος, φαγητο, υγεια, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3146 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2846 s // Total time: 2.5993 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X