Ποια χριστουγεννιάτικα δώρα δεν πρέπει να κάνετε στα παιδιά των φίλων σας


Ποια χριστουγεννιάτικα δώρα δεν πρέπει να κάνετε στα παιδιά των φίλων σας

Όλα όσα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε κάποια δώρα για τα μικρά παιδιά.  

Τα Χριστούγεννα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα δώρα -τουλάχιστον για τα παιδιά. Ενώ όμως έχετε ασχοληθεί πολύ και έχετε κάνει εκτεταμένη έρευνα για να αποφασίσετε τα δώρα που θα προσφέρετε στα παιδιά της οικογένειας και των φίλων σας, ίσως δεν καταφέρετε να κάνετε τη σωστή επιλογή εάν δεν λάβετε υπόψη κάποιους "ιδιαίτερους" παράγοντες. Για να είστε σίγουροι, λοιπόν, ότι τα δώρα που θα πάρετε θα χαροποιήσουν τα παιδιά χωρίς όμως να... δυσαρεστήσουν τους γονείς τους, σας συνιστούμε να αποφύγετε τα εξής:

Παιχνίδια που λειτουργούν με μπαταρίες

Και μόνο στο άκουσμα της λέξης "μπαταρίες", ένας έμπειρος γονιός αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι που βγάζει ήχους ή έχει φωτάκια και γενικά είναι ένα παιχνίδι που όταν θα είναι σε λειτουργία μάλλον θα εκνευρίζει τη μαμά και το μπαμπά. Επιπλέον, στην περίπτωση που δεν περιλαμβάνονται, οι μπαταρίες ενδέχεται να κοστίζουν περισσότερο κι από το παιχνίδι καθαυτό -οπότε δημιουργούν και μια οικονομική υποχρέωση στους γονείς. Τέλος, ακόμα κι αν περιλαμβάνονται, το πιο πιθανό είναι να χρειαστούν πολύ σύντομα καινούριες.

Παιχνίδια με πολλά μικρά κομματάκια...

...τα οποία μέσα σε ελάχιστες μέρες ή και ώρες θα βρίσκονται σκορπισμένα σε όλο το σπίτι! Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εάν επιλέξετε ένα παιχνίδι με 8-10 μεγαλούτσικα κομμάτια, αλλά εάν έχετε στο μυαλό σας κάτι που περιλαμβάνει 100 μικροσκοπικά κομματάκια, καλύτερα να συμβουλευτείτε πρώτα τους γονείς.

Παιχνίδια που είναι υπερβολικά μεγάλα

Ακόμα κι αν ξέρετε ότι το σπίτι ή το δωμάτιο του παιδιού είναι αρκετά μεγάλο, καλό θα ήταν να αποφύγετε να πάρετε κάτι που θα κυριαρχήσει σε όλο το χώρο (και που επιπλέον δεν θα είναι εύκολο να αποθηκευτεί κάπου).

Γλυκά

Είναι αναπόφευκτο να φάμε όλοι πολλά γλυκά αυτές τις μέρες με τόσους "πειρασμούς" γύρω μας. Ιδιαίτερα τα παιδιά σίγουρα θα φάνε πολύ περισσότερα από όσα οι γονείς τους θα ήθελαν. Γι' αυτό, ας μην προσθέσουμε μερικές ακόμα επιλογές στο πολύ πλούσιο "ρεπερτόριο" πλούσιων σε ζάχαρη εδεσμάτων που έχουν στη διάθεσή τους.

Παιχνίδια που έχουν πολύ ακριβά αξεσουάρ

Μιλάμε για κούκλες που έχουν ολόκληρη σειρά από ρούχα, σπίτια και άλλα αξεσουάρ ή ηλεκτρονικά gadget που οι γονείς θα πρέπει να ξοδέψουν άλλη μία περιουσία για να αποκτήσουν τα περιφερειακά που το παιδί "πρέπει" να έχει για να το απολαύσει στο έπακρο. Εκτός κι αν έχετε ήδη συνεννοηθεί με τους γονείς, καλύτερα να τα αποφύγετε.

Δώρα που προκαλούν... χάος στο σπίτι

Με τον όρο αυτό εννοούμε νερομπογιές, δαχτυλομπογιές, πλαστελίνες, slimes και οτιδήποτε είναι κολλώδες και λερώνει! Γενικά, καλό θα ήταν να αποφύγετε οποιοδήποτε δώρο απαιτεί τα παιδιά να ασχολούνται μαζί του υπό τη συνεχή επίβλεψη των γονιών τους. Έχουν κι εκείνοι πολλές δουλειές αυτή την εποχή!

Παιχνίδια που δεν αντιστοιχούν την ηλικία του παιδιού

Εάν ένα παιχνίδι είναι υπερβολικά περίπλοκο ή δεν είναι αρκετά ασφαλές για να μπορεί το παιδί να παίξει την ίδια μέρα που θα του το χαρίσετε, ίσως δημιουργήσετε ένα έξτρα πρόβλημα στους γονείς που θα πρέπει να το πείσουν να μην το βγάλει από τη συσκευασία ώστε να μπορούν να το αλλάξουν ή να το αποθηκεύσουν για αργότερα. Το ίδιο ισχύει και για δώρα που μπορεί να αντιτίθενται στους "κανόνες" που έχει η οικογένεια του παιδιού, όπως κινητά τηλέφωνο ή βιντεοπαιχνίδια.

Tags χριστουγεννα, δωρα, παιδια, wellness, γονεις, φίλοι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4532 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2513 s // Total time: 2.7045 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X