Τραγούδια Γάμου


Τραγούδια Γάμου

Προβληματίζεστε για το μουσικό πρόγραμμα της γαμήλιας δεξίωσης;

Δεν είστε οι μόνοι… Η μουσική που θα παίζει σ’ εκείνη τη βραδιά – και ειδικότερα τα τραγούδια που θα διασκεδάσουν τους καλεσμένους- είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλά ζευγάρια. Εκτός από το φαγητό, το ποτό και τη διακόσμηση, η μουσική θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της γαμήλιας δεξίωσης. Η μουσική είναι αυτή που θα κάνει τους καλεσμένους σας να μείνουν περισσότερη ώρα, η μουσική είναι που θα τους παρακινήσει να σηκωθούν και να χορέψουν, η μουσική είναι που θα τους διασκεδάσει και θα τους γεμίσει με όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις.

Το γεγονός ότι το ζευγάρι που παντρεύεται έχει την τιμητική του και η βραδιά του ανήκει, δεν εξυπακούει πως το μουσικό θέμα της γαμήλιας δεξίωσης θα είναι μια playlist με τα δικά τους αγαπημένα τραγούδια… Οι φίλοι του ζευγαριού, που προφανώς είναι περίπου στην ίδια ηλικία και έχουν παρόμοια γούστα, θα εκτιμήσουν κάποια μοντέρνα, ξένα, χορευτικά τραγούδια, αλλά στην γαμήλια δεξίωση καλεσμένοι είναι και συγγενείς και ο ευρύτερος κύκλος των δύο οικογενειών, με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν σαφώς διαφορετικά μουσικά γούστα.
Έτσι, το κλειδί στην όλη υπόθεση είναι πρόγραμμα να δημιουργηθεί ένα μουσικό πρόγραμμα, με τραγούδια από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, που θα καλύψουν το γούστο όλων των καλεσμένων, που θα διασκεδάσουν τους πάντες, καθ’ όλη τη διάρκεια της δεξίωσης.

Έτσι αν δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει όσο το δυνατό περισσότερα είδη και στυλ μουσικής, οι πιθανότητες να μείνουν όλοι οι καλεσμένοι σας ευχαριστημένοι, αυξάνονται κατακόρυφα.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα επιμέρους ζητήματα, για τα οποία θα κληθείτε να πάρετε καίριες αποφάσεις. Για παράδειγμα:

Η μουσική που θα ακούγεται κατά την προσέλευση των καλεσμένων. Χρειάζεστε μια απαλή μουσική, προτιμότερο ορχηστική, τραγούδια χωρίς λόγια, σε lounge ρυθμούς, εφόσον είναι η στιγμή που οι καλεσμένοι εισέρχονται στην αίθουσα κι αφού σας απευθύνουν τις ευχές και τα συγχαρητήριά τους, θα αναμειχθούν με το πλήθος, θα μιλήσουν με τους γνωστούς τους, θα ανταλλάξουν τα νέα τους, θα κάνουν νέες γνωριμίες.

Η μουσική που θα ακούγεται κατά τη διάρκεια του φαγητού. Οι καλεσμένοι, αφού αναμείχθηκαν μεταξύ τους, ήπιαν ένα ποτό στο πόδι και αντάλλαξαν τα νέα τους, θα πρέπει να καθίσουν στα τραπέζια για να σερβιριστεί το φαγητό. Κι εδώ θα πρέπει να σκεφτείτε μερικά απαλά τραγούδια, που να δημιουργούν ευχάριστη ατμόσφαιρα μουσικόκαι διάθεση για κουβέντα. Κάποιες γνωστές επιτυχίες και golden oldies που θα δημιουργήσουν ευχάριστα συναισθήματα, θα κάνουν τους καλεσμένους να νιώσουν άνετα και οικεία είναι ό,τι καταλληλότερο. Διαλέξτε τραγούδια που θα γνωρίζουν οι πλείστοι από τους καλεσμένους, αλλά όχι επιτυχίες που δημιουργούν (ακόμα) χορευτική διάθεση…


Η μουσική του κυρίως προγράμματος. Οι καλεσμένοι σας, αφότου έχουνε τελειώσει από το φαγητό τους κι έχουν πιει το κρασί τους, κι αφότου έχουν ανταλλάξει δυο-τρεις κουβέντες μεταξύ τους, νιώθουν έτοιμοι για διασκέδαση! Το ζητούμενο εδώ είναι να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα, από μια μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών, που θα διατηρήσουν το κέφι ψηλά μέχρι να φύγει και ο τελευταίος καλεσμένος! Σκεφτείτε μια λίστα από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια (νησιώτικα, καλαματιανά, ηπειρώτικα, κρητικά, κ.λ.π.) τα οποία γνωρίζουν μικροί-μεγάλοι και θα βγουν σίγουρα στην πίστα να χορέψουν.

Αυτά θα σας οδηγήσουν στα λαϊκά, όταν ανάψει το κέφι. Σκεφτείτε μερικά τσιφτετέλια, ζεϊμπέκικα, χασαποσέρβικα, χασάπικα. Σε κάποια φάση οι καλεσμένοι μεγαλύτερης ηλικίας θα αποσυρθούν, πράγμα που θα δώσει το σύνθημα να ξεκινήσουν πιο γρήγοροι και μοντέρνοι ρυθμοί. Οι νεαρότερες ηλικίες θα χορέψουν Disco, Latin, Rock n’ Roll, Pop, Dance, κ.λ.π. Η βραδιά θα κλείσει με τζαζ, μπλουζ και μελωδικές μπαλάντες.

Tags μουσικη, δεξιωση, Γαμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2411 s (229 Queries.) // Parse time: 0.2218 s // Total time: 2.4629 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X