Έξι ψυχολογικά tricks για να βρεις το "κουμπί" του κάθε ανθρώπου


Έξι ψυχολογικά tricks για να βρεις το "κουμπί" του κάθε ανθρώπου

Ανακάλυψε hacks για τον τρόπο που σκέφτονται...

Ο κάθε άνθρωπος έχει τα κουμπιά του. Κι αν τα βρεις, μπορείς να δημιουργήσεις στενούς δεσμούς μαζί του, να σου ανοιχτούν, να καταλάβεις τον τρόπο που δρουν και σκέφτονται και πολλά περισσότερα… Πώς να καταλάβεις τον άλλον; Απλά ψυχολογικά tricks σε μια συζήτηση που θα σε βοηθήσουν.

Ο καθένας είναι μοναδικός αλλά όλοι μοιραζόμαστε την ανθρώπινη φύση μας και είναι αυτή που μας επιτρέπει να χτίσουμε δεσμούς με τους άλλους ανθρώπους και το πιο σημαντικό, να ανακαλύψουμε hacks για τον τρόπο που σκέφτονται.

Σύμφωνα με το ipop.gr και την ψυχολόγο, Κλαούντια Ντιντάτη όταν βρίσκεις τα κουμπιά του άλλου… έχεις μια μεγάλη δύναμη στα χέρια σου. Να επηρεάσεις μια απόφαση ή μια γνώμη τους για σένα αλλά και διαφορετικές καταστάσεις.

Έξι ψυχολογικά tricks σε μια συζήτηση:

Δώσε την ψευδαίσθηση της επιλογής

Αν θέλεις κάποιος να κάνει κάτι για σένα, ζήτα μια πιο δύσκολη δουλειά πριν αποκαλύψεις την πραγματική σου πρόθεση. Αφού απορρίψει τις πρώτες "επιλογές" που του δίνεις, θα δεχτεί την πιο εύκολη. Αυτό συμβαίνει και όταν προσπαθείς να πείσεις κάποιον για κάτι. Δώσε δύο διαφορετικές επιλογές, μια που θέλεις και μια πιο δύσκολη για να την κατορθώσει. Θα καταφέρεις η "χάρη" που ζητάς να φαίνεται πιο εύκολη.

Μπορείς να μετατρέψεις τη διαφωνία σε πλεονέκτημα

Όταν οι άνθρωποι σου λένε πράγματα με τα οποία δεν συμφωνείς, μην διαφωνήσεις αμέσως έντονα. Πρώτα δείξε πως καταλαβαίνεις τι εννοεί, λέγοντας και συνέχισε με τη δική σου γνώμη ρωτώντας αν τη σκέφτηκε ποτέ. Αυτή η προσέγγιση θα σε βοηθήσει να φτάσεις στο σημείο που θέλεις χωρίς να σε διακόψει!

Η μαμά τα ξέρει όλα

Μπορείς να τραβήξεις την προσοχή του άλλου στα λεγόμενά σου, λέγοντας πως ο πατέρας ή μητέρα σου σου το έμαθαν. Οι άνθρωποι δίνουν περισσότερη σημασία σε μια πιο παραδοσιακή φιγούρα όπως αυτή της «μητέρας» ή του «πατέρα» γιατί σκέφτονται ενστικτωδώς τους δικούς τους γονείς. Και οι συμβουλές των γονιών έχουν πάντα άλλη βαρύτητα στην καρδιά μας.

Σε μια αμήχανη σιωπή…

Κατά τη διάρκεια μιας αμήχανης σιωπής με έναν άνθρωπο που θέλεις να επικοινωνήσεις, ρώτα κάτι για τον εαυτό του. Ακόμη και ο πιο χαλαρός άνθρωπος απολαμβάνει να μιλάει για τον εαυτό του. Θα σε ρωτήσει κι εκείνος με τη σειρά του και τη θέση της σιωπής θα πάρει μια όμορφη κουβέντα με ροή.

Αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση ελκύει τον άλλον. Όταν τελειώσεις την κουβέντα σου κατά τη διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης, κοίτα τον άλλον στα μάτια και περίμενε για λίγο. Το αποφασιστικό σου βλέμμα θα δώσει μια καλή εντύπωση και θα αυξήσει το ενδιαφέρον προς το πρόσωπό σου. Μη χάσεις το eye contact.

Επανάληψη

Η επανάληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσεις μια συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό ενός άλλου ανθρώπου. Αν θέλεις κάποιος να σκεφτεί την ιδέα σου, επανάλαβε σε διαφορετικά σημεία την ιδέα σου με διαφορετικό τρόπο, διαφορετικό τόνο και διαφορετική έκφραση. Με την επανάληψη η ιδέα θα ακούγεται πιο οικεία και πιο αποδεκτή.

Tags ψυχολογια, σχεσεις, επικοινωνία, σχεση, ζευγαρια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8095 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3398 s // Total time: 2.1493 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X