Πώς να αντιμετωπίσω τη χαλάρωση του προσώπου;


Πώς να αντιμετωπίσω τη χαλάρωση του προσώπου;

Η Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας δίνει συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουμε τη χαλάρωση του προσώπου μας.

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα του προσώπου αλλά και οι ιστοί που είναι από κάτω όπως η περιτονία και οι μύες του προσώπου αρχίζουν να χαλαρώνουν. Για αυτή τη χαλάρωση ενοχοποιούνται αφενός η βαρύτητα και αφετέρου η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος που έχει να κάνει με την μείωση της παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Πολύ συχνά στο ιατρείο έρχομαι αντιμέτωπη με την ερώτηση "τι θα κάνω για τη χαλάρωση;" και η ερώτηση αυτή συνοδεύεται πολύ συχνά με το τράβηγμα του δέρματος, δεξιά και αριστερά. Επίσης, από ένα συμπληρωματικό σχόλιο ότι η γυναίκα δεν θέλει χειρουργείο.

Η χαλάρωση του προσώπου αν θέλουμε μια σωστή και ριζική λύση, μόνο χειρουργικά μπορεί να επιτευχθεί και αυτό γίνεται με το χειρουργικό lifting και η επέμβαση αυτή γίνεται με γενική αναισθησία.

Στη περίπτωση που δεν είναι επιθυμητή η νάρκωση και η χειρουργική επέμβαση, τότε υπάρχουν πιο μινιμαλιστικές μη χειρουργικές θεραπείες οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν. Όμως, πρέπει να διευκρινίσουμε από την αρχή ότι το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο και η λύση είναι προσωρινή και περιορισμένη.

Τέτοιες τοπικές λύσεις είναι η χρήση των νημάτων με τα οποία μπορούμε να κάνουμε ανυψώσεις σε διάφορα σημεία του προσώπου αλλά και του υπολοίπου σώματος και τα διάφορα είδη των υαλουρονικών τα οποία όταν χρησιμοποιηθούν με συγκεκριμένη τεχνική μπορούν να δώσουν μια ήπια ανόρθωση σε κάποια σημεία του προσώπου.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiakoulermou.com

Instagram: dr. georgiakoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags Ομορφια, πλαστικός χειρουργός, προσωπο, γεωργια κουλερμου, beauty, face, face lifting


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0488 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4314 s // Total time: 2.4802 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X