Ρώμη, η αιώνια πόλη


Ρώμη, η αιώνια πόλη

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας, η citta eternal θέλει να τη ζήσετε, να τη γευτείτε, να την απολαύσετε ολοκληρωτικά.

Αν σκέφτεστε να κάνετε μια σύντομη εξόρμηση κάπου, μην επιλέξετε τη Ρώμη. Θα το μετανιώσετε. Η πρωτεύουσα της Ιταλίας, η citta eternal θέλει να τη ζήσετε, να τη γευτείτε, να την απολαύσετε ολοκληρωτικά.

Παράδεισος για τους λάτρεις της ιστορίας, της αρχαιολογίας, της θρησκείας, της αρχιτεκτονικής αλλά και του… shopping. Εκτός και αν ονειρεύεστε ήσυχες διακοπές, η Ρώμη θα σας καταπλήξει. Εντυπωσιακά αξιοθέατα, μουσεία, πάρκα, τέχνη, διασκέδαση. Πριν ταξιδέψετε εκεί, κάντε ένα προγραμματισμό. Σε ποια από τα χίλια πρόσωπα της πόλης, θέλετε να δώσετε έμφαση; Υπάρχουν βέβαια, τα must see, άσχετα με το σκοπό της επίσκεψής σας. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε το Κολοσσαίο όσο και να θέλετε, θα δείτε και την Αρχαία Αγορά, το Πάνθεον, τα Ισπανικά σκαλιά, τους μεγάλους πίδακες, τις πλατείες και τα αρχοντικά, τον ποταμό Τίβερη και τις γέφυρές του, ίσως και την Αποστολική Βιβλιοθήκη. Όσο για pping από την Piazza di Spagna αρχίζει ο πιο ακριβός δρόμος της Ρώμης  -η Via Condotti. Ο δρόμος είναι γνωστός για τις μπουτίκ όλων των μεγάλων, Ιταλών και μη, μόδιστρων. Δίπλα στα πανάκριβα καταστήματα θα βρει κανείς και παλαιοπωλεία, μαγαζάκια με χειροποίητα είδη και μπακάλικα με εξαιρετικά κρασιά, χωριάτικο προσούτο, γκοργκοντζόλα και γκράπα ή εναλλακτικά στην υπαίθρια γραφική αγορά του campo Dei Fiori.

Στο Βατικανό
Για να είναι ολοκληρωμένη μια τουριστική περιήγηση στη Ρώμη, πρέπει να πάει κανείς και στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, το Βατικανό. Κράτος εν κράτει έγινε με τη Συνθήκη του Λατερανού που υπέγραψε ο Μουσολίνι το 1929 με πάπα τον Πίο ΙΑ΄. Διαθέτει δικό του ταχυδρομείο, τράπεζα, νόμισμα, ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό, σιδηρόδρομο, εφημερίδα, εκδοτικό οίκο και στρατό Ελβετών φρουρών, που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του πάπα.  Φορούν παραδοσιακή φανταχτερή κόκκινη, κίτρινη και μπλε στολή και κρατούν βαριά δόρατα του 15ου αιων. Το μικρότερο ανεξάρτητο κρατίδιο  έχει περίπου 1.000 κατοίκους, που εργάζονται σε καταστήματα και διάφορες υπηρεσίες. Παρεκκλήσια, βωμοί και αναρίθμητα έργα τέχνης, κρατούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη αμείωτο. Στα μουσεία του Βατικανού υπάρχουν εκθέματα και θησαυροί ανεκτίμητης αξίας. Σίγουρα θα θαυμάσετε την Καπέλα Σιξτίνα του Μιχαήλ Άγγελου και φυσικά τον καθεδρικό του Αγίου Πέτρου -από τον τρούλο του Αγίου Πέτρου θα δείτε την εντυπωσιακότερη θέα της Ρώμης. 

Γύρω από τη Ρώμη
Αν έχετε χρόνο για μικρές εκδρομές επισκεφθείτε την Ostia Antica, το αρχαίο λιμάνι της Ρώμης και την πλησιέστερη στη Ρώμη παραλία Lido di Ostia. Έπειτα είναι και η πόλη Tivoli με τη Villa d’Este, με τους ομορφότερους κήπους στην Ιταλία.

Μην το χάσετε
Την Fontana di Trevi. Εδώ στον πίδακα θα γυρίσετε την πλάτη σας και θα ρίξετε ένα νόμισμα στο νερό. Λένε ότι αυτό θα σας ξαναφέρει στην Αιώνια Πόλη.

Πού να μείνετε:
1. HOTEL TEMPIO DI PALLADE. Τριών αστέρων, βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο. Περπατήστε σε πολλά από τα αξιόλογα μνημεία της πόλης, αλλά και τα φημισμένα πάρκα Villa Celimontana και Colle Oppio (www.hoteltempiodipallade.it).
2. ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SIENA βρίσκεται στο κέντρο στη Via S. Andrea delle Fratte. Τριών αστέρων, περιποιημένο και ωραία διακοσμημένο.
3. Το GRAND HOTEL PALATINO στην Via Cavour είναι τεσσάρων αστέρων, πολύ κοντά στο Κολοσσαίο, αλλά και σε στυλάτα καταστήματα.

Φωτογράφηση: Liv Orellana

Tags ρώμη, Ταξιδι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0360 s (256 Queries.) // Parse time: 0.3507 s // Total time: 2.3867 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X