3 παγκόσμιες και 28 παγκύπριες πρωτιές στις εξετάσεις Cambridge


3 παγκόσμιες και 28 παγκύπριες πρωτιές στις εξετάσεις Cambridge

Το τεράστιο ταλέντο των Κύπριων μαθητών αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα των εξετάσεων Cambridge IGCSE με 3 παγκόσμιες και 28 Παγκύπριες πρωτιές.

Περισσότεροι από 40 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έλαβαν βραβεία για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στις εξετάσεις του Cambridge που πέτυχαν κατά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου 2012. Τρείς μαθητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη παγκόσμια βαθμολογία, 28 μαθητές την  ψηλότερη Παγκύπρια βαθμολογία σε ένα μόνο θέμα, άλλοι μαθητές αναγνωρίστηκαν για κορυφαίες επιδόσεις σε θέματα που δεν είναι τόσο δημοφιλή και άλλοι για την συνολικά ψηλότερη αθροιστική βαθμολογία σε διάφορα θέματα. Την  Τελετή  Απονομής Outstanding Cambridge Learner Awards  διοργάνωσαν το Cambridge International Examinations και το British Council Cyprus την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

Τα βραβεία παρουσίασαν στους μαθητές ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο, κ. Matthew Kidd και ο Dr. John Guy, Senior Education Advisor του Cambridge International Examinations.  Παρούσα στην τελετή για να συγχαρεί τους βραβευθέντες ήταν και η κα. Ann Gibson, Περιφερειακή Διευθύντρια του Cambridge στην Eυρώπη.
Tα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα αναγνωρίζονται από εργοδότες και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο ως απόδειξη ακαδημαϊκής αριστείας.

Ιδιαίτερα στιγμιότυπα κατά την διάρκεια της Τελετής ήταν η εξαιρετική μουσική παράσταση από μαθητές του International School of Paphos και η βράβευση για πρώτη φορά στην Κύπρο παιδιών ηλικίας 6 και 7 χρονών που παρακάθησαν την εξέταση Cambridge ICT Starters. Η κα. Ann Gibson, Περιφερειακή Διευθύντρια του Cambridge στην  Eυρώπη, δήλωσε: “Με πολλή περηφάνια συγχαίρω τους μαθητές σε ολόκληρη την Κύπρο για τα εξαιρετικά αποτελέσματα τους στις εξετάσεις του Cambridge. Είναι ενθαρρυντική η αναγνώριση των ψηλών πρoτύπων της εκπαίδευσης που παρέχεται από τα σχολεία σε όλη τη χώρα αντικατοπτρίζοντας μέσα από αυτά εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτά τα επιτεύγματα είναι η διάκριση των εταιρικών σχέσεων που έχει δημιουργήσει το Cambridge με τα σχολεία και αποδεικνύει την αφοσίωση και τη δέσμευση των εκπαιδευτικών, την στήριξη που παρέχετε από τις οικογένειες και τους φίλους και την αποφασιστικότητα των μαθητών και το πάθος τους για την επιτυχία. Αυτή η επιτυχία τους καθορίζει όχι μόνο ως μαθητές, αλλά ως ‘μαθητές Cambridge’. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον τους.”

Για το Cambridge International Examinations
To University of Cambridge International Examinations (CIE) είναι παγκόσμια ο μεγαλύτερος παροχέας διεθνών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τίτλων για άτομα από 5-19 ετών. Είναι μέρος του University of Cambridge, ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, που χαίρει εμπιστοσύνης για την αριστεία στην εκπαίδευση. Οι τίτλοι σπουδών του αναγνωρίζονται παγκόσμια τόσο από πανεπιστήμια όσο και από εργοδότες.
Μάθετε περισσότερα στο www.cie.org.uk

British Council
Το British Council αποτελεί το διεθνές σώμα για πολιτιστικές σχέσεις της Μεγάλης Βρετανίας. Διαθέτει υπηρεσία εξετάσεων σε 95 χώρες και δουλεύει στενά με το CIE εδώ και πολλά χρόνια. Το British Council είναι υπεύθυνο κατά κύριο λόγο για την διαχείριση και διοργάνωση των εξετάσεων του CIE, διασφαλίζοντας έτσι την ακεραιότητα των εξετάσεων.  Μάθετε περισσότερα στο www.britishcouncil.org

Tags Cambridge, εξετασεις, μαθητες, επιτυχία, πρωτιες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0423 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3426 s // Total time: 2.3848 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X