Στο σπίτι της Άντιας Στυλιανού στο παραλιακό μέτωπο του Μενεού στη Λάρνακας


Στο σπίτι της Άντιας Στυλιανού στο παραλιακό μέτωπο του Μενεού στη Λάρνακας

Eκεί όπου το καλοκαίρι (της) δεν τελειώνει ποτέ. 

"Το θερµόµετρο στο αυτοκίνητο γράφει 38oC. Πίσω µας ο αυτοκινητόδροµος Λευκωσίας-Λάρνακας. Μπροστά µας µια υποψία θάλασσας προδιαθέτει για αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν. Όχι απαραίτητα για όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Φτάνοντας στον κεντρικό δρόµο του Μενεού τα σπίτια µοιάζουν να έχουν µια περίεργη ενέργεια, πιο φωτεινή. Το ίδιο και οι άνθρωποι που ζουν εκεί. Μία από αυτούς, η Άντια Στυλιανού, ένα λαµπερό κορίτσι στα 26, την οποία ξεχωρίζω στις fashion στήλες των περιοδικών από τις (πάντα) καλοντυµένες εµφανίσεις της" γράφει η Τάνια Νεοκλέους στην Madame Figaro Κύπρου. "Για την ίδια, η µόδα είναι ένας τρόπος έκφρασης και µια µεγάλη αγάπη. Όχι, όµως η µεγαλύτερη. Συναντώντας τη στο καλοκαιρινό, όπως η ίδια το χαρακτηρίζει, σπίτι της κοντά στη θάλασσα, αυτό που συνειδητοποιώ τελικά για εκείνη είναι πως πρόκειται για µια γυναίκα αφοσιωµένη σε έναν µεγάλο στόχο. Εκείνον ο οποίος πριν από περίπου εφτά χρόνια την οδήγησε στη Γερµανία για σπουδές στην ιατρική και που σήµερα τη γεµίζει µε δύναµη, κάθε φορά που σκέφτεται ότι είναι µακριά απ’ το σπίτι της. Έχοντας απέναντί µας το γαλάζιο της θάλασσας, µε lounge µουσική και µε παγωµένο καφέ, την ακούω να µου ξεδιπλώνει τις αναµνήσεις της σε αυτό το σπίτι, να µου µιλά για την απίστευτη αίσθηση ελευθερίας που την κατακλύζει κάθε φορά που βρίσκεται στον αέρα πιλοτάροντας ένα µικρό αεροπλάνο, αλλά και για όλα εκείνα που την έκαναν από νωρίς να καταλάβει ότι η επιτυχία έρχεται, όταν ξέρεις να πατάς γερά στη γη".

That’s me
Η ιατρική ήταν µια σπουδή που ήξερα από παιδί ότι ήθελα να ακολουθήσω. Είχα πάντα ως πρότυπο τον πατέρα µου, ο οποίος είναι γενικός χειρουργός, όµως αυτό που µου έδινε τη µεγαλύτερη ώθηση ήταν το γεγονός ότι πάντοτε ήθελα να βοηθώ µε οποιονδήποτε τρόπο τους ανθρώπους, ώστε να µην πονάνε. Λόγω του πατέρα µου ήξερα από πολύ µικρή τις θυσίες που απαιτεί µια τέτοια σπουδή. Ήµουν ήδη εφτά χρονών, όταν έκανε την ειδικότητά του και έτσι µέχρι εκείνη την ηλικία ελάχιστες είναι οι αναµνήσεις που έχω µαζί του. Με τη µαµά µου πηγαινοερχόµασταν στη Γερµανία για να τον βλέπουµε µέχρι να αποφοιτήσει. Αυτό λειτούργησε καθοριστικά µέσα µου. Από τη µία µε έκανε να καταλάβω από νωρίς ότι αυτός ο δρόµος απαιτεί τεράστιες θυσίες και από την άλλη να εκτιµήσω το πόσο σπουδαίο είναι να βοηθάς κόσµο µέσα από το επάγγελµά σου. Στην Κολωνία, όπου µετακόµισα πριν από σχεδόν εφτά χρόνια, ζω αµέτρητες ώρες µοναξιάς και αδιάκοπης µελέτης, όµως ξέρω ότι αυτά γίνονται για έναν σκοπό. Όταν πήγαινα να σπουδάσω ο πατέρας µου µού είχε πει ότι στο τέλος η χαρά τού να προσφέρεις θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Το κατάλαβα φέτος, όταν έκανα την πρακτική µου εξάσκηση. Η ευχαρίστηση που νιώθω, όταν ο ασθενής απευθύνεται σε µένα λέγοντάς µου "σε ευχαριστώ γιατρέ" και έπειτα παίρνει το εξιτήριό του, είναι ένα συναίσθηµα νοµίζω απερίγραπτο.

Σπάζοντας στερεότυπα
Στην Κύπρο πολλές φορές, όταν λέω ότι θέλω να κάνω γενική χειρουργική µε κοιτάζουν περίεργα. ∆υστυχώς, κάποια στερεότυπα θα χρειαστούν αρκετά χρόνια µέχρι να εκλείψουν. Αυτός είναι ένας µεγάλος στόχος που έβαλα µε τον εαυτό µου, να παλέψω κόντρα σε αυτά. Στη Γερµανία το φύλο αντιµετωπίζεται ισάξια από το κοινωνικό σύνολο. Εδώ είµαστε µια πιο µικρή κοινωνία και µεγαλώνουµε νοµίζοντας ότι οι γυναίκες έχουν άλλη θέση. Για µένα το φύλο δεν λειτούργησε ποτέ ανασταλτικά στα πράγµατα που θέλω να κάνω. Ένα από αυτά, είναι και η άδεια πιλότου για µονοκινητήρια αεροπλάνα που θα αποκτήσω σύντοµα. Αυτό είναι ένα χόµπι που ξεκίνησε, όταν είχα την ευκαιρία -λόγω φίλων- να ταξιδέψω σε µια δοκιµαστική πτήση και το οποίο εν τέλει αγάπησα. Είναι µαγευτικά να πετάς µόνος σου σε ένα διθέσιο µονοκινητήριο αεροπλάνο και να βλέπεις την Κύπρο από ψηλά. Με γεµίζει µε αδρεναλίνη, ειδικά στα σόλο µου, διότι είναι ένα ρίσκο ζωής. Το λατρεύω.

Λάρνακα-Κολωνία
Είµαι πολύ δραστήρια ως άτοµο και νιώθω σαν να ζω δύο ζωές, µία στην Κολωνία και µία στη Λάρνακα. Εδώ, νιώθω περισσότερο ο εαυτός µου και η αλήθεια είναι πως όταν είµαι µακριά σκέφτοµαι συνέχεια πόσο µου λείπει ο ήλιος, η θάλασσα, η οικογένειά µου και γενικότερα οι άνθρωποι που µε γεµίζουν. Τους καλοκαιρινούς µήνες τα πρωινά συνήθως κάνω wakeboard και τα απογεύµατα kite surfing εδώ κοντά στο σπίτι µου. Απολαµβάνω να βγαίνω µε τις φίλες µου και να πηγαίνουµε για δείπνο ή για νυχτερινή διασκέδαση. Είµαι απίστευτα κοινωνικός άνθρωπος, έχω πάρα πολλούς φίλους και παρέες, µε τους οποίους µοιράζοµαι πολλές από τις στιγµές µου.

Απέραντο γαλάζιο
Σε αυτό το σπίτι µετρώ χιλιάδες αναµνήσεις. Είναι η βάση µου όταν έρχοµαι στην Κύπρο και ένας χώρος τον οποίο διαµόρφωσα µαζί µε τη µαµά µου και τον interior designer Φοίβο Σταυρίδη. Θα το χαρακτήριζα ως ένα καλοκαιρινό σπίτι, παρόλο που εγώ επιλέγω να ζω εδώ όλο τον χρόνο. Αυτήν την εποχή µού αρέσει να κάθοµαι δίπλα στην πισίνα και να απολαµβάνω τη δροσιά που µεταφέρει το αεράκι της θάλασσας. Τον χειµώνα το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό. Κάθοµαι µε τις ώρες και βλέπω τη φουρτούνα της θάλασσας. Όλα γίνονται πιο µαγικά, όταν έχεις απέναντί σου ένα τέτοιο τοπίο. Ακόµα και εκείνη η σκοτεινιά του χειµώνα είναι κάτι που, αντί να µου προκαλεί θλίψη, µε κάνει να χαλαρώνω. Σε αυτό το σπίτι έχω ζήσει απίστευτα πάρτι. Κάθε Σαββατοκύριακο όλο και κάτι θα διοργανώσουµε και οι φίλοι µου ξέρουν ότι έχουν πάντα µια ανοιχτή πρόσκληση να έρχονται όποτε θέλουν, να µείνουν, να χαλαρώσουν, να ανασυνταχτούν, ακόµα και όταν εγώ λείπω από την Κύπρο. Από την άλλη, έχω περάσει πολλές ώρες µόνη µου σε αυτό το µέρος. Βλέποντας τη θάλασσα, οι σκέψεις µου ξεφεύγουν δηµιουργικά. Νιώθω την απόλυτη ηρεµία. Το περασµένο καλοκαίρι, λόγω των πολλών απαιτήσεων που έχουν οι σπουδές µου, καθόµουνα εδώ 14 ώρες την ηµέρα διαβάζοντας. Κάθε φορά που έστρεφα το βλέµµα µου και έβλεπα τη θάλασσα η εικόνα που είχα απέναντί µου µού έδινε δύναµη, ότι και αυτό το εµπόδιο θα περνούσε.

Contemporary classic
Ένα από τα πράγµατα που µε ενθουσιάζουν είναι και η µόδα, την οποία προσαρµόζω πάντα στο δικό µου στυλ. Πολλοί µπορεί να το χαρακτηρίσουν κάπως πιο κλασικό, όµως για µένα είναι ένας τρόπος έκφρασης µέσα από τον οποίο αποκαλύπτω διάφορες πτυχές του χαρακτήρα µου. Αυτό που θέλω να εκπέµπω στους γύρω µου είναι τον δυναµισµό, την ανεξαρτησία και την άποψη που έχω πάνω στα ίδια τα ρούχα. Μέσα στην ντουλάπα µου, για παράδειγµα, δεν θα βρεις προκλητικά κοµµάτια, λόγω του ότι θεωρώ ότι πρέπει να πρεσβεύω ένα στυλ πιο σοβαρό που να εκπέµπει εµπιστοσύνη. Αυτήν την περίοδο έχω µανία µε τον οίκο Zimmermann, τον Jacquemus και τη Stella McCartney, ενώ από τα πιο διαχρονικά πράγµατα που θα βρεις στην ντουλάπα µου είναι οι Chanel τσάντες µου, οι οποίες θεωρώ ότι όσα χρόνια και να περάσουν θα διατηρούν πάντα την αξία τους. Ένα από τα πρόσωπα που µε έχουν επηρεάσει ως προς το στυλ µου είναι η µητέρα µου, η οποία επίσης ασχολείται µε τη µόδα και πολλές φορές τυχαίνει να ανταλλάζουµε ρούχα µεταξύ µας. Εκείνη έχει ένα αρκετά νεανικό στυλ για τη δική της ηλικία και εγώ ένα κάπως πιο κλασικό για τη δική µου, οπότε τα βρίσκουµε κάπου στη µέση.

Insta moments
Παλιότερα ήµουν περισσότερο ενεργή στα social media, τώρα τελευταία, όµως, λόγω χρόνου δεν θα έλεγα ότι ασχολούµαι ιδιαίτερα. Ένα από τα πράγµατα που µε ενοχλούν είναι όταν βλέπω αυτόν τον κορεσµό της τοποθέτησης προϊόντων που γίνεται, όπως επίσης και όλη αυτήν την ψεύτικη, ουτοπική εικόνα που προσπαθούµε να δείξουµε στον κόσµο. Αυτό πιστεύω δηµιουργεί πάρα πολύ άγχος στην ψυχολογία πολλών ανθρώπων, που βλέπουν αυτές τις αναρτήσεις, γιατί τους κάνει να νοµίζουν ότι όλοι οι υπόλοιποι γύρω τους είναι ευτυχισµένοι, αφού αυτό προβάλλουν. Εγώ προσπαθώ να προστατεύω την προσωπική µου ζωή και σίγουρα τις αδύναµες πτυχές του εαυτού µου.

Το καλοκαίρι µου
Είµαι πολύ καλοκαιρινός τύπος και µου αρέσει να ταξιδεύω γενικά. Αγαπώ πολύ την αίσθηση του να βρίσκοµαι δίπλα στη θάλασσα, να διαβάζω, να ηρεµώ. Τους καλοκαιρινούς µήνες λατρεύω τα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα τη Μύκονο. Περνώ πάρα πολύ ωραία, νιώθω πάρα πολύ ξέγνοιαστα. Όλα αυτά βέβαια µέχρι να επιστρέψω πίσω στη ρουτίνα µου. Μέχρι το τέλος Αυγούστου υπολογίζω ότι θα τελειώσω το διδακτορικό µου, το οποίο ξεκίνησα πριν από δύο χρόνια, ενώ θα αποκτήσω και την άδεια πιλότου. Όλα καλά δηλαδή, µε πολλή αγάπη και θετικούς ανθρώπους γύρω µου.

Think big
Ο πιο µεγάλος µου στόχος είναι να καταφέρω να κάνω µια µεγάλη οικογένεια. Λόγω του ότι µεγάλωσα χωρίς αδέρφια και χωρίς πρώτα ξαδέρφια, ως παιδί έτυχε να περάσω πολλές ώρες µόνη µου. Αυτό από τη µία λειτούργησε θετικά ως προς το ότι έµαθα από πολύ νωρίς να είµαι ανεξάρτητη και πολύ κοινωνική, κάνοντας φιλίες ζωής. Από την άλλη µε έκανε να εκτιµήσω την αξία µιας µεγάλης οικογένειας. Στόχος και προτεραιότητά µου είναι να γίνω µια καλή σύντροφος και µάνα µε πολλά παιδιά, τα οποία θα µεγαλώσω µε πολλή αγάπη και πολλή σηµασία γύρω τους. Όσο και να αγαπώ την ιατρική, νοµίζω ότι θα κάνω τα πάντα για να βρω τη χρυσή τοµή µεταξύ καριέρας και οικογένειας. Αυτά είναι τα µεγάλα µου όνειρα. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ STYLING: ΜΑΡΑ ΠΕΤΡΙ∆ΟΥ / ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΜΑΙΡΗ ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ILONA MAKE UP

Tags αντια στυλιανου, Σπιτι, διασημοι, gossip, showbiz, λαρνακα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7103 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2281 s // Total time: 2.9384 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X