10 συνήθειες για να απαλλαγείς από το άγχος


10 συνήθειες για να απαλλαγείς από το άγχος

Απλά βήματα για μια πιο ήρεμη ζωή χωρίς άγχος και στρες.

Αντί να επιτρέπεις στο άγχος να καταστρέφει τη ζωή σου, άφησέ το να χρησιμεύει σαν υπενθύμιση ότι υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει. Για να μην θυμίζει η καθημερινότητά σου roller coaster, θέσε ως στόχο την εξέλιξη και όχι την τελειότητα. To missbloomgr σου εξηγεί πώς μπορείς να απαλλαγείς από το άγχος μιας και αυτό θα γίνεται μέσα από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου και την απόκτηση πιο υγιεινών συνηθειών.

1. Αγόρασε φρέσκα λουλούδια

Διατηρώντας φρέσκα λουλούδια στα βάζα του σπιτιού σου, έχεις υπέροχες μυρωδιές και χρώματα που σε χαλαρώνουν και σου υπενθυμίζουν ότι παρά τις δυσκολίες μπορείς να ανθίσεις κι εσύ.

2. Διακόσμησε το σπίτι σου με χρωματιστά αξεσουάρ

Συχνά η διάθεσή μας διαμορφώνεται από τα πρώτα κιόλας λεπτά που θα ξυπνήσουμε. Βάζοντας λίγο παραπάνω χρώμα στο σπίτι, επιτρέπεις στον εαυτό σου να αντικρύσει κάτι όμορφο μόλις ξυπνήσει. Από ένα πολύχρωμο μαξιλάρι κι ένα χαλί σε ζωηρό χρώμα μέχρι έναν ωραίο πίνακα ζωγραφικής, το κατάλληλο διακοσμητικό μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση.

3. Διάβασε βιβλία

Αντί να περνάς ατελείωτες ώρες στο facebook, προτίμησε τη συντροφιά ενός βιβλίου. Τα εμπνευσμένα απομνημονεύματα και τα βιβλία αυτοβοήθειας μπορούν να σε βοηθήσουν ακόμα περισσότερο, καθώς μαθαίνεις πώς πορεύτηκαν στη ζωή τους άνθρωποι διαφορετικοί από εσένα.

4. Βγες στη φύση

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από την επανασύνδεση με τη φύση. Από το πράσινο των δέντρων μέχρι το ατελείωτο γαλάζιο της θάλασσας, αρκεί να μείνεις και να κοιτάζεις την ομορφιά του τοπίου για να ξεχάσεις ό,τι σε απασχολεί.

5. Άφησε τη δουλειά στο γραφείο

Θέσε όρια στον εαυτό σου ώστε να είναι το σπίτι σου ένα πραγματικά ήσυχο μέρος. Απενεργοποίησε το τηλέφωνό σου μόλις επιστρέψεις και μην ανοίξεις τα email σου – μπορούν να περιμένουν μέχρι αύριο.

6. Ασχολήσου με την κηπουρική

Η κηπουρική συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του να είσαι στη φύση με την ψυχική εστίαση, την ευαισθητοποίηση και την υπομονή που χρειάζεται για να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί ένα φυτό. Δεν χρειάζεται να έχεις κήπο ούτε καν μεγάλη βεράντα για να έχεις μερικές γλάστρες με μυρωδάτα βότανα.

7. Ένταξε την άσκηση στην καθημερινότητα

Ακόμα και δέκα λεπτά την ημέρα μπορούν να σου προσφέρουν ενέργεια και να σε βοηθήσουν να διώξεις την ένταση. Ξεκίνα με απλές ασκήσεις γιόγκα για να επανασυνδεθείς με το σώμα σου και διατάσεις και κλείσε μία δύσκολη ημέρα με τρέξιμο.

8. "Καθάρισε" τη διατροφή σου

Πέτα οτιδήποτε συσκευασμένο και προτίμησε τροφές με απλά συστατικά. Απλοποίησε τη μαγειρική σου και μάθε να κάνεις τις σωστές επιλογές όταν τρως έξω. Όσα περισσότερα δύσκολα και ακαταλαβίστικα συστατικά έχει ένα προϊόν τόσο χειρότερο για τον οργανισμό σου.

9. Γίνε περισσότερο χορτοφάγος

Τα φρούτα και τα λαχανικά θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι. σε αντίθεση με τα σνακ που είναι γεμάτα ζάχαρη και λιπαρά (και σου δίνουν πρόσκαιρη χαρά), οι χορτοφαγικές επιλογές δίνουν στον οργανισμό σου την ώθηση που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

10. Εστίασε στην αναπνοή σου

Ακούγεται πιο εύκολο από ότι είναι στην πράξη, αλλά η σωστή αναπνοή θέλει εξάσκηση. Ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι σου και εστίασε στην αναπνοή. Θα πρέπει να νιώθεις κάθε πόρο του δέρματός σου να αναπνέει και τον αέρα να μεταφέρεται σε όλο σου το σώμα. Επανάλαβε καθημερινά για πέντε λεπτά.

Tags αγχος, στρες, ψυχολόγος, υγεια, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1293 s (228 Queries.) // Parse time: 0.4867 s // Total time: 3.6160 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X