Βυθίσεις (Dips): Η άσκηση που σου προσφέρει όγκο και δύναμη 


Βυθίσεις (Dips): Η άσκηση που σου προσφέρει όγκο και δύναμη 

Ο Fitness Personal Trainer, Σταύρος Πέτρου μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την άσκηση των βυθίσεων (dips) και τι να κάνουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. 

Με τις βυθίσεις πιέζεις το σώμα σε αντίθετη φορά με την βαρύτητα, δηλαδή προς τα πάνω. Οι βυθίσεις είναι ο βασιλιάς των ασκήσεων πίεσης για τον άνω κορμό αφού σου προσφέρουν όγκο και δύναμη. Οι βυθίσεις σου προσφέρουν μυϊκή δύναμη, αντοχή, σταθερότητα, ισορροπία. Οι βυθίσεις χτίζουν όγκο και για να αυξήσεις τον όγκο σου (εάν χρειάζεσαι) πρόσθεσε επιπλέον βάρος. Για παράδειγμα μπορείς να κρατήσεις ένα αλτήρα ανάμεσα στα ποδιά σου ή να φορέσεις γιλέκο με προσαρμοσμένα βάρη. 

Οι βυθίσεις φτιάχνουν το στήθος με άλλα λόγια το κάνουν πιο γραμμωμένο. Με τα dips κυρίως γυμνάζεται το κάτω μέρος του στήθους, άλλα αν αλλάξεις κλίση στο σώμα γυμνάζεις κ την άνω μοίρα και την εξωτερική επίσης. Οι αθλητές της ενόργανης λόγο των πολλών dips που αναγκάζονται να εκτελούν, έχουν ανεπτυγμένο και πιο γυμνασμένο στήθος. Οι βυθίσεις έκτος από τους τρικέφαλους και το στήθος, γυμνάζουν εξίσου κάλα και τους ωμούς. 

Για αποφυγή τραυματισμών κατά την εκτέλεση των βυθίσεων πρέπει να γίνεται κατάλληλο ζέσταμα στους ωμούς επειδή κατά την εκτέλεση τους πιέζονται αρκετά οι τένοντες του άγκωνα και τους πρόσθιους δελτοειδής (ωμοί). Βάλτε στο πρόγραμμα σας τις βυθίσεις και σε μικρό χρονικό διάστημα και θα δείτε τις αλλαγές στα χέρια σας.

Σταύρος Πέτρου

Fitness Personal Trainer

Instagram: profit_by_sp

Tags Βυθίσεις. dips, gym, γυμναστικη, άσκηση, fitness, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ, υγεια, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.7400 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3446 s // Total time: 2.0846 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X