Virginie Viard: Αυτή είναι η διάδοχος του Karl Lagerfeld


Virginie Viard: Αυτή είναι η διάδοχος του Karl Lagerfeld

Η Virginie Viard, η μέχρι σήμερα Studio Director του διάσημου οίκου Chanel θα αναλάβει επικεφαλής του δημιουργικού, μετά το θάνατο του Karl Lagerfeld.

«Τη Virginie Viard, Διευθύντρια του Fashion Creation Studio της CHANEL και πιο στενή συνεργάτιδα του Karl Lagerfeld για περισσότερα από 30 χρόνια, εμπιστέυτηκε ο Alain Wertheimer (CEO της Chanel), ώστε να συνεχίσει την κληρονομιά της Gabrielle Chanel και του Karl Lagerfeld» αναφέρει η ανακοίνωση του γνωστού οίκου υψηλής ραπτικής.

«Είναι το δεξί και το αριστερό μου χέρι μαζί», είχε πει παλαιότερα για τη Virginie Viard ο Karl Lagerfeld. 

«Προσπαθώ να προβλέψω τι θα ήθελε» ανέφερε σε συνέντευξή της στο παρελθόν η Virginie Viard. «Μου αρέσει να τον ευχαριστώ αλλά και να τον εκπλήσσω». virginie viard karl lagerfeld

Η ανακοίνωση του οίκου CHANEL για το θάνατο του Kartl Lagerfeld:

Με τη βαθιά θλίψη ο οίκος Chanel ανακοινώνει τον θάνατο του Karl Lagerfeld, Creative Director της Chanel από το 1983.

Ένα εξαιρετικα δημιουργικό άτομο, ο Karl Lagerfeld επανεφηύρε τους κωδικούς του brand που δημιουργήθηκαν από την Gabrielle Chanel: το σακάκι και το ταγιέρ Chanel, το μικρό μαύρο φόρεμα, τα πολύτιμα tweeds, τα δίχρωμα παπούτσια, τις καπιτονέ τσάντες, τα μαργαριτάρια και τα κοσμήματα που συμπληρώνουν ένα κοστούμι.

Όσον αφορά την Gabrielle Chanel, ο Lagerfeld είχε πει: «Η δουλειά μου δεν είναι να κάνω ό, τι έκανε, αλλά ό,τι θα ήθελε να είχε κάνει. Το καλό για την Chanel είναι, ότι είναι μια ιδέα που μπορεί να προσαρμόστεί σε πολλά πράγματα».

Ένα παραγωγικό δημιουργικό μυαλό με ατέλειωτη φαντασία, ο Karl Lagerfeld διερεύνησε πολλούς καλλιτεχνικούς ορίζοντες, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφίας και των ταινιών μικρού μήκους. 

Ο οίκος χρησιμοποίησε όλο το ταλέντο του Lagerfeld στις καμπάνιες μόδας από το 1987. 

Ο Alain Wertheimer, Διευθύνων Σύμβουλος της Chanel, δήλωσε: «Χάρη στη δημιουργική του ιδιοφυΐα, τη γενναιοδωρία και την εξαιρετική του διαίσθηση, ο Karl Lagerfeld ήταν μπροστά από την εποχή του, κάτι που συνέβαλε ευρέως στην επιτυχίας της Chanel σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, έχασα όχι μόνο έναν φίλο, αλλά όλοι χάσαμε ένα εξαιρετικά δημιουργικό μυαλό, στο οποίο έδωσα λευκή κάρτα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 για να επανεφεύρει το brand».

Ο Bruno Pavlovsky, πρόεδρος μόδας της CHANEL, δήλωσε: «Σόου, με το σόου, συλλογή με τη συλλογή, ο Karl Lagerfeld άφησε το σημάδι του στον μύθο της Gabrielle Chanel και στην ιστορία του οίκου. Προώθησε σταθερά το ταλέντο και την εμπειρία των ateliers και Métiers d'Art της Chanel, επιτρέποντας σε αυτή την εξαιρετική τεχνογνωσία να λάμψει σε όλο τον κόσμο. Η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να αποδώσουμε σήμερα είναι να συνεχίσουμε να ακολουθούμε το μονοπάτι που έφτιαξε ο ίδιος. Και για να παραθέσω τον Karl, «Συνεχίζοντας να αγκαλιάζω το παρόν και να εφευρίσκω το μέλλον».

Ο οίκος Chanel καταθέτει στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους, τα βαθύτατα συλλυπητήριά του.

Tags Virginie Viard, Karl Lagerfeld, μόδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2149 s (228 Queries.) // Parse time: 0.4024 s // Total time: 3.6172 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X