Οι 12 καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας


Οι 12 καλύτερες εκδηλώσεις της εβδομάδας

Όλα όσα θα κάνουν πιο όμορφες τις ημέρες και τις νύχτες σου.

Ο πιο ερωτικός μήνας του χρόνου, ο Φεβρουάριος, μας έφερε πολλές όμορφες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη έχουμε να δούμε και να κάνουμε πολλά.

Θέατρο, μουσική, σινεμά και πολλές άλλες όμορφες εκδηλώσεις. 

Ακολούθησέ μας: 

Φεστιβάλ Εναλλακτικού Κινηματογράφου
Με περφόρμανς και ταινίες αρχίζει σήμερα στο Υφαντουργείο το Φεστιβάλ "Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου", μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Brave New Culture. Το Φεστιβάλ κάνει αρχή με ένα διαδραστικό παιχνίδι ζωντανής εικόνας: ένα περφόρμανς με τη Χριστίνα Παπακυριακού. Η πρώτη φεστιβαλική νύχτα, θα ξεκινήσει με το Riddles of the Sphinx, τη μεγάλου μήκους ταινία της πρωτοπόρου φεμινίστριας σκηνοθέτιδας Laura Malvey  και του Peter Wollen. Θα ακολουθήσει το Dracula, Pages From a Virgin's Diary, του Guy Maddin, του οποίου το έργο φέρει έντονες επιρροές από το φανταστικό σινεμά, τον βουβό κινηματογράφο, το φιλμ νουάρ και τα έγχρωμα μελοδράματα της δεκαετίας του ΄40 και ΄50. Επισημαίνεται ότι όλες οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 
>> Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, Υφαντουργείο, Λευκωσία, 20.00. Πληρ. 99407856 και στο λογαριασμό του Φεστιβάλ στο facebook ‘Images & Views of Alternative Cinema’.

"Foxtrot" στην Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας
Ένα πρωί τρεις στρατιώτες χτυπούν την πόρτα του Μίκαελ και της Ντάφνα για να τους ανακοινώσουν πως ο γιος τους έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Εκείνη λιποθυμάει κι εκείνος βυθίζεται σε ένα βουβό πένθος. Το ανεξέλεγκτο των πράξεών μας, τα παιχνίδια της μοίρας, η ενοχή, η αμαρτία και η νέμεσις σε μια μοντέρνα εκδοχή αρχαίας τραγωδίας, με φόντο την παράλογη βία της ισραηλινο-αραβικής διαμάχης. Ο Samuel Maoz, σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει: "Ο Αϊνστάιν είπε ότι η σύμπτωση είναι ο τρόπος που ο Θεός παραμένει ανώνυμος. Το Foxtrot είναι ο χορός ενός ανθρώπου με τη μοίρα του. Είναι μια φιλοσοφική παραβολή που προσπαθεί να αποδομήσει αυτή την αόριστη έννοια που ονομάζεται "τύχη" μέσα από μια ιστορία για έναν πατέρα και τον γιο του. Είναι μακρυά ο ένας από τον άλλο, αλλά παρά την απόσταση και τον απόλυτο διαχωρισμό μεταξύ τους - αλλάζουν ο ένας το πεπρωμένο του άλλου. Το επίκεντρο της ταινίας δεν είναι τα συμπτώματα, αλλά η φιλοσοφική ιδέα, η ψυχολογική κατάσταση των χαρακτήρων και ο τρόπος με τον οποίο ασχολούνται με την αγάπη και τον πόνο".
>> Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 99434793.
 
Sophia with love, καρδιές στη Λεβέντειο 
Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση "Sophia with love" με 100 εκθέματα Κύπριων καλλιτεχνών που διοργανώνει η Λεβέντειος Πινακοθήκη μαζί με το ίδρυμα «Σοφία για τα Παιδιά». Απώτερος σκοπός της έκθεσης είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη του έργου του ιδρύματος στην Κένυα και στην Κύπρο. Στο πλαίσιο της έκθεσης, ζητήθηκε από τους καλλιτέχνες να κάνουν «κατάθεση καρδιάς» και να βάλουν όλη τους τη δημιουργική έμπνευση για να φιλοτεχνήσουν αντίστοιχο αριθμό από πέτρινες καρδιές. Οι καρδιές αυτές σμιλεύθηκαν από ανθρώπους στην Κένυα και ήρθαν για να μετατραπούν σε έργα τέχνης από τους καλλιτέχνες στην Κύπρο για τον σκοπό αυτό. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να θαυμάσουν τα μοναδικά αυτά έργα, αλλά ταυτόχρονα θα έχουν την δυνατότητα να τα αγοράσουν, αφού όλες οι καρδιές θα είναι διαθέσιμες για αγορά προς €100 η μία.
>> Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία, 19.00. Πληρ. 22668838. Μέχρι 18/2. 
 
Καπερναούμ της Ναντίν Λαμπακί 
Η ταινία Καπερναούμ (Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας) προβάλλεται στο Πάνθεον. Ο 12χρονος (ή έτσι υπολογίζουν όλοι αφού ακόμη και οι γονείς του δεν γνωρίζουν την ηλικία του) Ζεν μεγαλώνει με την πολυμελή οικογένειά του στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Βηρυτού. Είναι με κάποιο τρόπο ο άντρας του σπιτού, αφού δουλεύει, κλέβει φαγητό για λογαριασμό όλων και είναι αυτός που φροντίζει τα αδέρφια του. Περισσότερος δεμένος με τη συνομίληκη αδερφή του, θα φύγει από το σπίτι, όταν οι γονείς του θα την "πουλήσουν" σε έναν ενήλικα για να την παντρευτεί, ανταλλάσσοντας έτσι διαρκές ενοίκιο για το διαμέρισμα στο οποίο μένουν. Στη διαδρομή του μέσα στην πόλη θα συναντήσει την Ραχήλ, μια γυναίκα από την Αιθιοπία που δουλεύει καθαρίστρια σε ένα λούνα - παρκ και μεγαλώνει κρυφά το παιδί της. Με τα χαρτιά της να έχουν λήξει, η Ραχήλ προσπαθεί να βρει λύση, ενώ εμπιστεύεται στον Ζεν τη φροντίδα του μωρού της. Σκηνοθεσία: Ναντίν Λαμπακί. Διάρκεια: 126'.
>> Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, Πάνθεον, Λευκωσία, 20.00. Πληρ. και εισιτήρια από το www.soldoutticketbox.com, επιλεγμένα περίπτερα "So Easy" και στο θέατρο Πάνθεον, τηλ. 22675787. Μέχρι 20/2. Διαβάστε ολοκληρωμένο το άρθρο στο CheckInCyprus. 

Tags go out, Going out, εκδηλωση, διασκεδαση, μουσικη, τεχνη, Θεατρο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4627 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3021 s // Total time: 2.7648 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X