Σανίδα (plank): Η άσκηση που βελτιώνει την γράμμωση των κοιλιακών κι όχι μόνο


Σανίδα (plank): Η άσκηση που βελτιώνει την γράμμωση των κοιλιακών κι όχι μόνο

Ο Fitness Personal Trainer, Σταύρος Πέτρου μας εξηγεί όλα όσα μπορούμε να επιτύχουμε κάνοντας την άσκηση σανίδα (plank).

Η σανίδα (plank) είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μιας και δεν απαιτεί να ξοδέψετε πολλά, ούτε και κάποιο τρελό εξοπλισμό ενώ σας προσφέρει την ευκαιρία να πετύχετε πραγματικά αποτελέσματα. 

Η σανίδα βελτιώνει την γράμμωση των κοιλιακών, επειδή ασκεί όλες τις μεγάλες ομάδες των μυών της κοιλιάς, συμπεριλαμβανόμενων των εγκάρσιων κοιλιακών, του ορθού κοιλιακού, του λοξού εξωτερικού και των γλουτών.

Μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμός της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης. H τακτική άσκηση της σανίδας μειώνει σημαντικά τον πόνο στην πλάτη, άλλα επίσης, ενισχύει τους μύες και εξασφαλίζει την υποστήριξη για όλη την πλάτη, ειδικά στις περιοχές γύρω από την ανώτερη πλάτη.

Τονώνεται και αυξάνεται ο μεταβολισμός αφού με την καθημερινή εκτέλεση της άσκησης καίμε περισσότερες θερμίδες απ’ ότι με τις απλές ασκήσεις κοιλιακών. 

Βελτιώνεται η στάση του σώματος, η ικανότητα δηλαδή να στέκεστε ευθεία και με σταθερό σώμα. Μέσω της ενδυνάμωσης του κορμού οι μύες της κοιλιάς έχουν μεγάλη επίδραση στην συνολική κατάσταση του σώματος.

Βελτιώνεται η συνολική ισορροπία και αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με τις πλαϊνές σανίδες.

Γίνεστε πιο ευέλικτοι, αφού με την εκτέλεση της σανίδας διαστέλλονται και εκτείνονται όλες οι μυϊκές ομάδες τις οπίσθιας μοίρας του σώματος ενώ επίσης εκτείνει τις κάμαρες και τα δάχτυλα των ποδιών.

Η σανίδα είναι μια εξαιρετική άσκηση για την ενδυνάμωση του πυρήνα, βάλτε την στην καθημερινότητα και τα αποτελέσματα θα είναι φανταστικά!

Σταύρος Πέτρου

Fitness Personal Trainer

Instagram: profit_by_sp

Tags fitness, Σανίδα, plank, gym, άσκηση, γυμναστικη, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1196 s (249 Queries.) // Parse time: 0.2951 s // Total time: 2.4147 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X