Κωνσταντίνος Πετρίδης: Ξαφνιάζει η απάντηση του με ποιον πολιτικό δεν θα ήθελε να μείνει κλεισμένος σε ένα ασανσέρ; 


Κωνσταντίνος Πετρίδης: Ξαφνιάζει η απάντηση του με ποιον πολιτικό δεν θα ήθελε να μείνει κλεισμένος σε ένα ασανσέρ; 

Ποιο σταθερό πράγμα δεν θα ήθελε με τίποτα να αλλάξει και γιατί;

Ο  Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπουργός Εσωτερικών λίγο πριν από το τέλος του 2018 υποβάλλεται στον ορό της αλήθειας και απαντά στην “Madame Figaro Κύπρου” στο τεύχος Δεκεμβρίου και τη δημοσιογράφο Τάνια Νεοκλέους με κάθε ειλικρίνεια σε πέντε ανατρεπτικές ερωτήσεις όχι όμως και στην έκτη

"Τα πάντα ρει" είναι όντως το motto σας; Ποιο σταθερό πράγµα στη ζωή σας δεν θα θέλατε µε τίποτα να αλλάξει και γιατί;
Είναι ένα από τα κύρια motto µου. Πλέον η ζωή είναι και δυναµική και απρόβλεπτη. Τα πάντα αλλάζουν και όσοι κάνουν λεπτοµερή σχέδια για το µέλλον τους, θα αποτύχουν. Το πρώτο που θέλω να µείνει σταθερό είναι η σχέση µου µε την κόρη µου. Το άλλο είναι η υγεία. Όλα τα υπόλοιπα µπορώ να τα αντιµετωπίσω. 

Με ποιο πρόσωπο της πολιτικής  σκηνής δεν θα θέλατε ποτέ να µείνετε κλεισµένος σε ένα ασανσέρ;
Με τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας, γιατί θα ήταν επίµονος να του εξηγήσω τι έκανα για πολλά θέµατα και πολιτικές, για ορισµένα εκ των οποίων ακόµη δεν έχω ολοκληρωµένες απαντήσεις. 

Στην εποχή των άκρων, πού τοποθετείτε τον εαυτό σας πολιτικά;
Οικονοµικά φιλελεύθερο και κοινωνικά συντηρητικό. Είµαι δεξιός και ανήκω στη σχολή σκέψης του κλασικού φιλελευθερισµού. Φυσικά όλες αυτές οι έννοιες είναι παρεξηγηµένες στις µέρες µας, γιατί ζούµε σε µια απολιτική πολιτική ζωή, όπου, αντί να συζητούνται οι ιδεολογίες και οι πολιτικές που προτείνουν, συχνά επικρατεί ο λαϊκισµός. Ο λαϊκισµός δεν είναι ιδεολογία ούτε τοποθετείται στο πολιτικό φάσµα.

Ποια είναι η πιο ακραία σκέψη που κάνετε όταν βρίσκεστε στο αεροπλάνο;
Συχνά, µου έρχεται στο µυαλό το τραγούδι του Κώστα Χατζή "Απ' το αεροπλάνο". Ένα φιλοσοφηµένο κοµµάτι, που σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι πολλές φορές αναλώνεσαι σε ασήµαντα πράγµατα και παγιδεύεσαι στα πάθη της καθηµερινότητας, ενώ η ουσία της ζωής είναι άλλη. 

∆ιαδροµή µε το µετρό από το φοιτητικό διαµέρισµα στο Πανεπιστήµιο του Νότινγχαµ Vs διαδροµή µε το υπουργικό αµάξι από το σπίτι στη Λευκωσία µέχρι το υπουργείο. Ποιαν επιλέγετε και γιατί;
Την πρώτη. Νοσταλγώ που ήµουν 25 χρόνια νεότερος και είχα όλη τη ζωή µπροστά µου. Ήταν τα πιο ανέµελα χρόνια της ζωής µου, τα οποία διαµόρφωσαν τις εµπειρίες και τις γνώσεις µου και κατ' επέκταση εµένα ως άνθρωπο. ∆εν έχω καταφέρει να ξαναβρεθώ εκεί από τότε.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης δεν απάντησε στην ερώτηση ποια είναι η αγαπηµένη σας κακή συνήθεια;
Νοµίζω ότι όποιος παραδεχτεί ποια είναι η αγαπηµένη του κακή συνήθεια δηµόσια, θα είναι ή ψεύτης ή άγιος.
 

Tags ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ, madame Figaro Κύπρου, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2246 s (248 Queries.) // Parse time: 0.4025 s // Total time: 3.6271 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X