10 αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες


10 αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Το περιοδικό \"ΟΚ!\" γιορτάζει 10 χρόνια κυκλοφορίας και μας βάζει στο κλίμα των Χριστουγέννων προτείνοντας μας 10 ταινίες.

Με αυτές τις ταινίες σίγουρα θα μπεις κι εσύ στο κλίμα των εορτών και θα νιώσεις να σε κατακλύζει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

1. "It’s A Wonderful Life"

Μια κλασική ταινία του 1946 που δεν χορταίνεις να βλέπεις! Όταν ο Τζορτζ Μπέιλι (Τζέιμς Στιούαρτ) εύχεται δυνατά να µην είχε γεννηθεί ποτέ, ένας άγγελος εμφανίζεται για να του δείξει ακριβώς πώς θα ήταν η ζωή χωρίς αυτόν.

2. "Home Alone"

 Το «Home Alone" είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία, γι’ αυτό και έγιναν 4 στη σειρά. Ετοιμάσου αυτά τα Χριστούγεννα να απολαύσεις στο Σίγμα το 4ο στη σειρά, τη μέρα των Χριστουγέννων στις 18:40. Γενικά η υπόθεση έχει κάπως έτσι: Ένα οκτάχρονο και ατίθασο αγόρι πρέπει να προστατεύσει το σπίτι του από δύο ληστές, όταν η οικογένειά του τον έχει αφήσει κατά λάθος µόνο στο σπίτι, φεύγοντας για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

3. "Love Actually"

 Μια ταινία του 2003 όπου χορταίνεις… Λονδίνο! Η πιο δημοφιλής χριστουγεννιάτικη ταινία φέτος έκλεισε 15 χρόνια από την κυκλοφορία της. Το "Love Actually" ακολουθεί τη ζωή οκτώ διαφορετικών ανθρώπων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ερωτική τους ζωή ο καθένας µε τον τρόπο του. Οι ιστορίες διαδραματίζονται έναν μήνα πριν από τα Χριστούγεννα, στο Λονδίνο.

4. "The Holiday"

 Πρωτοκυκλοφόρησε το 2006 και έκανε πάταγο. ∆υο γυναίκες, προβληματισμένες µε την ερωτική τους ζωή, ανταλλάζουν σπίτια και περνούν τις διακοπές τους η μια στη χώρα όπου μένει η άλλη, όπου και θα συναντήσουν από έναν ντόπιο και θα ερωτευτούν. Πρωταγωνιστούν οι: Κάμερον Ντίαζ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζακ Μπλακ και Τζουντ Λο.

5. "The Nightmare Before Christmas"

 Η ταινία μάς έρχεται από το 1993. Ο Τζακ Σκέλινγκτον, βασιλιάς της Halloween Town, ανακαλύπτει την Christmas Town, τα ζεστά της χρώματα και το εορταστικό κλίμα, ώσπου αποφασίζει να απαγάγει τον Άγιο Βασίλη και να φέρει τα Χριστούγεννα και στην πόλη του.

6. "A Christmas Carol"

1951, τότε ήταν που βγήκε η πιο γλυκιά χριστουγεννιάτικη ταινία. Η πιο κλασική ιστορία των Χριστουγέννων που έχει γυριστεί σε πολλές εκδοχές, είναι αδιαμφισβήτητα αυτή του Εμπενίζερ Σκρούτζ. Ο Σκρούτζ είναι ένας μίζερος, μοναχικός άνδρας που μισεί τα Χριστούγεννα, μέχρι την παραμονή που η ζωή του θα αλλάξει ριζικά µε την επίσκεψη τριών πνευμάτων. Ο Άλαστερ Σιµ πρωταγωνιστεί ως Σκρούτζ, σε μια ερμηνεία που κάνει αυτή την εκδοχή της διάσημης ταινίας να ξεχωρίζει.

7. "The Hobbit"

Ετοιμάσου να απολαύσεις δράση, επικές μάχες, μοχθηρούς εχθρούς, απρόσμενους συμμάχους. Μια καταπληκτική τριλογία κάνει ξεκίνημα στο ΣΙΓΜΑ την Κυριακή 23 ∆εκεμβρίου στις 21:15 µε "Το Αναπάντεχο Ταξίδι". Συνεχίζει µε "Το Βασίλειο των Νάνων" την Κυριακή 30 ∆εκεμβρίου στις 21:15 και καταλήγει στη "Μάχη των Πέντε Στρατών" την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 21:15.

8. "Sleepless in Seattle"

 Ένας μικρός που έκανε έκκληση στο ραδιόφωνο να βρεθεί σύζυγος για τον χήρο πατέρα του, διαλέγει ως υποψήφια νύφη µία δημοσιογράφο, η οποία μένει στην άλλη άκρη της Αμερικής. Αν και πολλές φορές το ξεχνάμε, το background της ιστορίας -των υπέροχων Τοµ Χανκς, Μεγκ Ράιαν και Μπιλ Πούλμαν- διαδραματίζεται όντως Χριστούγεννα. Το φιλμ είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Μεγάλε µου Έρωτα» (An Affair to Remember, 1957) και αποσπάσματά της χρησιμοποιήθηκαν σε χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας. Η συνάντηση των δύο πρωταγωνιστών στο φινάλε της ταινίας στο Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ αποτελεί κι αυτή έμμεση αναφορά στη συνάντηση των Κάρι Γκραντ και Ντέµπορα Κερ στο προαναφερθέν φιλμ, η οποία όμως εδώ δεν πραγματοποιείται ποτέ, εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος που συνέβη στον χαρακτήρα της Κερ.

9. "A Christmas Tale"

 Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η Ζινιόν μαθαίνει ότι έχει λευχαιμία και πρέπει να βρει έναν πιθανό δότη μυελού των οστών ανάμεσα στα µέλη της οικογένειάς της, που ήρθαν για να περάσουν μαζί τις γιορτές. Το πρόβλημα είναι πως ο µόνος συμβατός δότης είναι ο Ανρί, το μεσαίο από τα τρία παιδιά της και «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας. Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Ματιέ Αμαλρίκ, Εμανουέλ Ντεβός.

10. "The Polar Express"

Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ µε χρησιµοποίηση αληθινών ηθοποιών, όπως ο Τοµ Χανκς, που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία.

Tags good life, life, xmas movies, χριστουγεννιατικες ταινιες, ταινίες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7295 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3060 s // Total time: 3.0355 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X