7 τρόποι για να προστατεύσετε το μωρό από τις ιώσεις των "μεγάλων"


7 τρόποι για να προστατεύσετε το μωρό από τις ιώσεις των "μεγάλων"

Πώς να απομακρύνετε τα μικρόβια που έρχονται σε επαφή με το παιδί σας.

Πάρτε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ασφαλείας για να θωρακίσετε τον οργανισμό του μωρού σας από τις ιώσεις όλων των μεγάλων!

1. Για τις βόλτες σας με το μωρό, προτιμήστε το… έξω

Αποφύγετε τους κλειστούς χώρους, μια βόλτα στην φύση είναι ότι καλύτερο για το μωράκι σας καθώς θα πάρει καθαρό αέρα. Προσοχή! Μην πηγαίνετε σε μέρη με καπνιστές, αφού σύμφωνα με ειδικούς, ο καπνός μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού.

2. Προσοχή στο βρεφικό δωμάτιο

Το δωμάτιο του μωρού πρέπει να έχει σταθερή θερμοκρασία κι αυτή να μην είναι ούτε πολύ υψηλή ούτε πολύ χαμηλή. Επιπλέον, φροντίστε να ανοίγετε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες για τουλάχιστον δέκα λεπτά την ημέρα για να ανανεώνεται ο αέρας και να απομακρύνονται τυχόν μικρόβια.

3. Μην ντρέπεστε να πείτε «όχι» στα φιλιά και τις αγκαλιές των καλεσμένων

Δεδομένου ότι τα περισσότερα αν όχι όλα τα μικρόβια και ιοί μεταδίδονται μέσω της επαφής, ένα απλό χάδι ή ένα γλυκό φιλί μπορεί να είναι αρκετό για να κολλήσει το μωρό μια ίωση. Σε αυτή την περίπτωση έχετε τρεις επιλογές: πρώτον, να απαγορεύσετε την σωματική επαφή φίλων/ συγγενών/ καλεσμένων με το μωρό σας – κάτι που επιβάλλεται αν ξέρετε σίγουρα ότι κάποιος εξ’ αυτών είναι άρρωστος. Δεύτερον, να τους «αναγκάζετε» να πλένουν πάντα τα χέρια τους πριν έρθουν σε επαφή με το μωρό ή να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό αντισηπτικό τζελ που θα φυλάτε πάντα στο βρεφικό δωμάτιο. Τρίτον, μπορείτε να… περιορίσετε τα φιλιά στα πόδια ή τα πατουσάκια του παιδιού ή να ζητήσετε απ' τους καλεσμένους να βγάζουν τα παπούτσια τους αν το μωρό έχει αρχίσει το μπουσούλημα. Ωστόσο, αν δεν θέλετε το παιδί να έρχεται σε επαφή με τους μεγάλους, δεν θα πρέπει να ντραπείτε να τους το πείτε! Όταν πρόκειται για την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού μας, μπορούν να δείξουν κατανόηση.

4. Συχνό πλύσιμο χεριών για όλους…

Ανεξαιρέτως! Στους «όλους» περιλαμβάνεστε εσείς, τα αδέλφια, οι καλεσμένοι αλλά και το ίδιο το μωράκι. Ειδικά αν μπουσουλάει και αν έχει αρχίσει να τρώει στέρεες τροφές, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον εξερευνά το φαγητό με τα χέρια του, δεν θα πρέπει να αμελήσετε την υγιεινή του.

5. Πλένετε τα ρούχα του μωρού ξεχωριστά σε υψηλή θερμοκρασία

Οι ιοί και τα μικρόβια μπορούν να μεταφερθούν ακόμα και μέσω των ρούχων μας. Αναλογιστείτε για λίγο σε πόσες επιφάνειες έχει ακουμπήσει το παντελόνι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας (από τη δουλειά έως τα καθίσματα του μετρό, μπορεί να «κουβαλάτε» μικρόβια ακόμα και χωρίς να έχετε εκδηλώσει συμπτώματα και φυσικά χωρίς να το έχετε καταλάβει). Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να αλλάζετε ρούχα όταν πλησιάζετε το μωρό σας, αλλά και να πλένετε τα βρεφικά ρουχαλάκια ξεχωριστά.

6. Η προσωπική σας υγιεινή είναι σημαντική για την προστασία του μωρού

Η προσωπική σας υγιεινή μπορεί να προστατεύσει το μωρό σας από τις ιώσεις. Γι’ αυτό, τηρείτε αυτούς τους απλούς αλλά σημαντικούς κανόνες: κάνετε μπάνιο, βουρτσίζετε τα δόντια σας και αλλάζετε ρούχα κάθε φορά πριν έρθετε σ’ επαφή με το μωρό σας. Με αυτούς τους απλούς τρόπους μπορείτε να απομακρύνετε τα μικρόβια από το σώμα σας κι έτσι να μην «κολλήσετε» το μωρό.

7. Μην χρησιμοποιείτε τα ίδια κουταλάκια και πιρουνάκια την ώρα του φαγητού

Φροντίζετε το μωρό να έχει πάντα τα δικά του πλαστικά σκεύη για να αποφύγετε κάθε κίνδυνο μετάδοσης. Ακόμα και αν δεν έχετε κάποιο σύμπτωμα κρυολογήματος ή ίωσης, μπορεί να είστε φορείς τον ιό, να κολλήσετε το μωρό και να εκδηλώσει μετά εκείνο τα συμπτώματά του.

Tags παιδι, υγεια, ΙΩΣΕΙΣ, health, γονεις, αρρωστια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2130 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3039 s // Total time: 2.5169 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X