10 συμβουλές για να κρατήσετε τη σχέση σας ζωντανή


10 συμβουλές για να κρατήσετε τη σχέση σας ζωντανή

Δέκα πιο έξυπνες και χρήσιμες συμβουλές για να κρατήσετε τη σχέση σας υγιή και ευτυχισμένη! 

Είναι τόσο όμορφο να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου και τη ζωή σου με κάποιον, να δημιουργείς μία μοναδική σχέση επικοινωνίας και να ζεις στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης με κάποιον που είσαι πραγματικά ερωτευμένος. Για να διατηρήσεις, όμως, αυτή την ισορροπία χρειάζεται πολλή δουλειά και κόπος. Ρωτήσαμε, λοιπόν, την ομάδα του Astropedia και μαζέψαμε τις δέκα πιο έξυπνες και χρήσιμες συμβουλές για να κρατήσετε τη σχέση σας υγιή και ευτυχισμένη! 

Αγκαλίτσες και φιλάκια

Μην τσιγκουνεύεστε τα φιλιά και τις αγκαλιές. Αυτά είναι που δημιουργούν ένα οικείο κλίμα μεταξύ σας και σας κάνουν να ξεχωρίζετε από μία σχέση της σειράς. Ακόμα και μετά το σεξ, καθίστε λίγο αγκαλιασμένοι και χαρείτε τη στιγμή σας. Νιώστε την όμορφη ατμόσφαιρα του δωματίου, κοιτάξτε τον στα μάτια και χαθείτε στα φιλιά και στα χάδια του. Αλλά ακόμα και όταν δεν είστε σπίτι, πιάστε τον χεράκι-χεράκι στο δρόμο, χαϊδέψτε τον τρυφερό στο σβέρκο ή δώστε του ένα πεταχτό φιλί μόνο και μόνο για να του ξυπνήσετε τη διάθεση, να του τραβήξετε την προσοχή και να τον κάνετε να αισθανθεί κοντά σας σε ένα πιο ιδιαίτερο επίπεδο.   

Μην είστε και κολλητοί!

Το όνειρο κάθε γυναίκας είναι να είναι κολλητή με τον άνδρα της, να τα μοιράζεται όλα και να μη χρειάζεται να εξηγήσει τίποτα. Όμως, η τόση οικειότητα μπορεί να καταστρέψει τη σεξουαλική σας ζωή. Μπορεί, δηλαδή, να καταλήξετε να εξομολογείστε τα πάντα ο ένας στον άλλον, να έρθετε τόσο κοντά σε φιλικό επίπεδο που μετά να βλέπετε απέναντί σας τον φίλο και αδελφό σας και όχι τον άνδρα που θέλετε να περάσετε το βράδυ μαζί του. Είναι πολύ επικίνδυνο να χαθεί η σεξουαλική χημεία αν μπείτε με τον καιρό στη "friend zone". Γι’ αυτό, κάντε υπομονή, αναφέρετε περιττά θέματα σε τίτλους και αναλύστε γεγονότα και καταστάσεις με τις αγαπημένες σας κολλητές! 

Κοινός κώδικας επικοινωνίας 

Ναι, είπαμε να διατηρηθεί το μυστήριο, αλλά να υπάρχει και μία σχέση εμπιστοσύνης και επικοινωνίας. Γι’ αυτό το λόγο, βρείτε έναν κοινό κώδικα, ο οποίος να εξυπηρετεί και τους δυο σας και να σας κάνει να συνεννοείστε με τα μάτια για τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα πράγματα. Αυτό, βέβαια, έρχεται μετά από πολύ κουβέντα και βαθιά γνωριμία με τον άλλον, η οποία σας καθιστά ευέλικτους και σχεδόν σίγουρους για την κάθε μελλοντική επιλογή σας. 

Σπάστε τη ρουτίνα!

Είναι όμορφο να κανονίζετε κάθε Παρασκευή να βλέπετε ταινία μαζί ή με τους κολλητούς σας, αλλά προσπαθήστε μία στις δυο φορές να εμπλουτίσετε το σκηνικό, είτε καλώντας κι άλλο κόσμο είτε πηγαίνοντας σε αλλουνού το σπίτι. Επιπλέον, κάντε εκπλήξεις ο ένας στον άλλον. Αφήστε ένα χαρτάκι με μία αφιέρωση κρυμμένο σ’ ένα ντουλάπι του και περιμένετε πότε θα το δει. Θα του προξενήσει μεγάλη έκπληξη και θα σας φτιάξει τρομερά η διάθεση! Ακόμα, κανονίστε ένα ταξίδι έκπληξη ή πηγαίνετε και πάρτε τον από τη δουλειά, λέγοντας του πως τον "απαγάγετε" και αναγκαστικά πρέπει να ακυρώσει όλα όσα έχει κανονίσει, καθώς δεν ξέρετε πότε θα ξαναγυρίσει! 

Μιλήστε! Είναι μεταδοτικό!

Σας ενοχλεί κάτι; Διαφωνείτε; Πείτε το! Μην τα κρατάτε μέσα σας! Οτιδήποτε κι σας ενοχλεί, μοιραστείτε το με το σύντροφό σας και προσπαθήστε να το λύσετε. Ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας και να ξέρει τι μπορεί να σας ενοχλεί την κάθε στιγμή. Από την άλλη πλευρά, όταν έρθει η ώρα να σας πει τα δικά του, ακούστε τον. Μην ζητάτε μόνο από εκείνον να σας ακούει. Ρωτήστε τον τι έχει και τι τον απασχολεί και μετά θα είναι και πιο εύκολο για εκείνον να σας ανοιχθεί.   

Υπομονή!

Κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι έχουμε ελαττώματα! Σίγουρα όταν είσαι μαζί με έναν άνθρωπο, δεν μπορεί να έχεις μόνο καλές στιγμές. Κάποια στιγμή θα εκνευριστείτε και θα σας ενοχλήσουν πράγματα που δεν θα σας ενοχλούσαν στο παρελθόν. Παραδείγματος χάριν, αν ξεχάσει πάλι να μαζέψει τα ρούχα του από το σαλόνι ή δε θυμηθεί να βγάλει τα σκουπίδια, μην εκνευριστείτε. Σκεφτείτε πως δεν έγινε και τίποτα και θυμηθείτε πως την προηγούμενη μέρα σας έφτιαξε πρωινό και σας ξύπνησε με χάδια και φιλιά! Σκεφτείτε θετικά και μετά οι δύσκολες στιγμές θα μοιάζουν πολύ πιο λίγες. 

Κάντε κάτι για σας!

Κάντε κάτι μαζί με τον σύντροφό σας! Και δεν εννοώ να δείτε μαζί τηλεόραση. Αντί γι’ αυτό κανονίστε να πάτε ένα σινεμά ή να βγείτε για μια βόλτα! Και όχι μόνο αυτό…. Κανονίστε να αρχίσετε ένα σπορ μαζί ή μία άλλη δραστηριότητα που να αρέσει και στους δυο σας. Ακόμα, κάντε ένα ταξιδάκι ώστε να ξεφύγετε και οι δυο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, απολαμβάνοντας την πραγματική παρέα ο ένας του άλλου. Αναμφισβήτητα, θα χαλαρώσετε και θα έρθετε ακόμα πιο κοντά. Θα θυμηθείτε πως ήταν ο πρώτος καιρός που τα πράγματα πηγαίναν πιο αργά και πιο απολαυστικά. 

Σεξ, σεξ, σεξ.

Δεν εννοώ να μην κάνετε άλλη δουλειά και να ασχολείστε μόνο ο ένας με τη σεξουαλική ικανοποίηση του άλλου, αλλά να δημιουργήσετε μία σταθερή ρουτίνα περί του θέματος. Δηλαδή, να εντάξετε το σεξ στην καθημερινότητά σας και να σκέφτεστε πως πολλά από τα προβλήματά σας μπορεί να εκτονωθούνε με αυτόν τον τρόπο. Μην φορτώνετε το μυαλό σας με ατελείωτες συζητήσεις! Σε κανέναν άνδρα δεν αρέσει αυτό! Ευχαριστείστε τον άνδρα σας και τον εαυτό σας και φτιάξτε τη διάθεση και τη σεξουαλική σας υγεία! 

Money makes the world go round

Ξοδέψτε λίγα χρήματα γι' αυτόν! Αγοράστε του κάτι που του αρέσει πολύ και θέλει καιρό να το πάρει, αλλά δεν έχει βρει ακόμα το χρόνο. Ή απλώς πάρτε κάτι που είδατε στο δρόμο και σας τον θύμισε. Θα το εκτιμήσει πολύ και θα χαρεί ιδιαιτέρως. Δε χρειάζεται να τινάξετε την πιστωτική σας στον αέρα, απλώς μπείτε στη διαδικασία να κάνετε τέτοιες μικρές εκπληξούλες που και που ώστε να διατηρείτε μία χαρούμενη και ξέγνοιαστη ατμόσφαιρα. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνετε πως τον σκέφτεστε και σας αρέσει να τον φροντίζετε και να τον κάνετε ευτυχισμένο. 

Υπερασπιστείτε τον!

Μπορεί να διαφωνείτε με κάποια πράγματα που κάνει, αλλά υπάρχει τρόπος να του το πείτε χωρίς να τον απογοητεύσετε ή να απορρίψετε τις απόψεις του. Δείξτε του με έναν συγκαταβατικό τρόπο πως αυτό που επιθυμεί μπορεί να το κάνει διαφορετικά ώστε να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αν, παραδείγματός χάριν, βρίσκεται σε μία διαμάχη με το αφεντικό του και εσείς γνωρίζετε καλά πως το αφεντικό του έχει δίκιο, μην είστε πολύ αυστηρή μαζί του. Προσπαθήστε να δείτε τη δική του πλευρά και μετά συζητήστε μαζί του για ποιο λόγο διαφωνείτε και τι ακριβώς πιστεύετε. Με αυτόν τον τρόπο, δεν αισθάνεται απόρριψη και νιώθει πως έχει δίπλα του έναν άνθρωπο που πραγματικά τον νοιάζεται και τον αγαπά.  

Tags σχεση, ζευγαρι, αγαπη, υγεια, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1723 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3158 s // Total time: 2.4880 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X